Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Cigányokkal való keveredés...

Cigányokkal való keveredés véleményed?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem rasszizmusból írtam a kérdést , csak én is belemerültem ennek kutatásába . Sok helyen látom / olvasom / hallom / tapasztalom , hogy nem a bőrszín számít , hanem az ember . Ezzel egyetértek , de alaposan beleástam magam a megfigyelésekbe , és rengeteg vegyes házasságot és kapcsolatot kifigyeltem a két év alatt , mióta ezzel foglalkoztam . Eset 1 : roma férfi - magyar nő . A férfival nincs gond , nem az a szemtől szembe szemétkedős típus , de ismerem és nagyon sz*rkeverő kényes ember , a barátnője csak roma nőkkel " lóg " , a beszéde tipikus cigány szleng : devla , rákegye őt meg , hajjonmeg , közben olyan fehér mint a hó . Többi eset : a férfi cigány , a nő magyar . A nő most 36 éves , 16 éves korától együtt él a 10 évvel idősebb cigány férjével . Öt félvér gyerek van . A férfi lenézi a " paraszt menyecskét " . Mos , főz , takarít , fát vág , autót mos , parancsra szexel , és minden ház körüli munkát ő végez el , a férfi semmit nem csinál . Ordít vele , piszkálja , parancsolgat neki , durván beszél vele , k*rvázza őt és a gyerekeket is . A gyerekek szintén nagyon csúnyán beszélnek vele . A másik eset : a nő cigány , a férfi magyar . A magyar férfi egy bukott vállalkozó , akit otthagyott a felesége . Gyereke nincs . Összeállt egy hat gyerekes cigány nővel . A férfi most egy gyárban dolgozik , és az összes fizetését kötelessége hazaadni a roma élettársának és annak a gyerekeinek . A gyerekeknek és a nőnek a szavára állandóan ugrálnia kell , hol a boltba megy 50 péksüteményért , hol több karton kóláért . A nő ordít mindenért vele és piszkálja , a pasi pedig csicskáskodik . Egyszer ott akarta hagyni a nőt , erre a nő fiútestvérei ( 4 van + azok családtagjai ) istenesen ellátták a baját , azóta megszólalni sem mer ( és nem is engedik neki ) . Harmadik eset : férfi cigány , a nő magyar . Gyerekek száma : 2 . A férfi egy gazdag cigány vállalkozó . A nőt sehová nem engedi el maga nélkül , mindig otthon van bezárva és vezeti a háztartást . Rendszeresen megüti a férfi , és úgy bánik vele , mint egy pórázon lévő kutyával . Negyedik eset : a haverom nagybátyja tűzoltó volt , aztán össze jött egy roma nővel . Alkoholista lett , nem járt melózni , le is szerelték és most segélyen van meg alkalmi munkákból él , amit mind elvesz tőle a family , és úgy néz ki mint az élőhalott . A nőnek csinált három bűnronda gyereket , akik olyan buták mint a tök , és állandóan hívják be apucit az iskolába , hogy a gyerekek erőszakosak , vagy ellopta az osztálytársa tolltartóját , stb . Hatodik eset : egyik ismerösöm unokatesoja elvett egy roma nőt. A nőnek volt egy gyereke, aztán ikrek születtek. A nő nem csinál semmit, a "nagylányról" sosem tudni merre jár, pedig csak 16 éves, a kicsik 9 évesek, az apukájukkal közlik, hogy "rohadj meg", csak azért, mert nem viszi el őket a Mekibe, meg hasonló helyekre. Ő nem lép, mert a végletekig becsületes meg hasonlók, a felesége meg a gyerekei meg szívják a vérét. TAPASZTALATAIM SZERINT A MAGYAR FELEK KIVÉTEL NÉLKÜL ELZÜLLÖTTEK , ELCIGÁNYOSODTAK , TEHÁT BEDARÁLJA AZ EGYIK KULTÚRA A MÁSIKAT , ÉS A FEHÉR KULTÚRA SOSEM GYŐZÖTT . Mint írtam , nem provokáció a kérdés , csak az ismereteim szeretném bővíteni . Nekem is vannak jó roma ismerőseim , de tudom hogy más emberek vagyunk , ezért sem kötném az életem össze romával . Van kivétel mint mindenhol , annak mély tiszteletem !

2012. nov. 27. 20:40
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
71%

Pedig elég rasszista szega van.. én olyat ismerk, hogy a férfi cigány, a nőmagyar. A férfi hajnaltól estig dolgozik, nem iszik, nem dohányzik. Szereti a 2 szép gyerekét. A nő, leveszi a pénzt, a férfi semmire nem kölr

t, még ünnepekor is dolgozik, a nő megcsalja, a gyerekeket üti, meg úgy beszél velük mnt a kutyákkal. Meg a férfit is lealázza minden este, hogy koszos, büdös, mikor a munkából megjön. Na akkor most mivan. Ez igaz sztori. A szüleimről beszéltem..

Mind a 2 részről ismerem a rasszizmust, mert nem látszik rajtam hogy apám cigány. Elmondhatom, hogy a magyarok sajnos 100szor rasszistábbak, undorítobbak ilyen téren mint a cigányok..

Ha bemegyek egy cigány ismerősömhöz, ha mással nem, de egy pohár vizzel megkinál, vagy segít ha meglátja mondjuk, hogy elkelne a segítség. A magyar meg hiába a munkahejen a kolegám, az utcán meg nem köszön, meg látja egyedül tolom a kocsit, mert nem indul, nem segít, ha szólok neki, talán akkor sem. Inkább röhög rajtam. A cigány meg vad idegen és dajön segít.. meg a magyarok álltalában sojkal irigyebbek.. meg sokkal előbb, jobban befogadnak a cigányok maguközé egy magyart, mint fordítva.. hoppá mi..

2013. máj. 10. 02:29
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ha nem is nyílt rasszizmus a kérdés, de általánosítás, aminek semmi értelme.

én úgy vagyok, hogy ismertem már meg elég magyar embert is ahhoz, hogy rájöjjek, azoknak is nagy része egy féreg. és ez így van az összes származással. csak nem az első vigyorra kell építeni.

lehet, hogy 10%kal több a lecsúszott cigány mint a magyar, és 10%kal lecsúszottabbak a magyarok, mint a németek, de ennek semmi jelentőssége, amikor x embert kell megítélned önmagában.

ráadásul semmilyen kultúra nem darálja be a másikat, amiről te beszélsz, köze nincs a valódi cigány kultúrához, amit éppúgy kevés cigány ismer, mint magyar a saját kultúráját...

az emberiséggel van a baj. ennyi.

2013. máj. 10. 06:18
 13/32 anonim ***** válasza:
60%
Nincs velük bajom, de nem járnék egyel sem.
2013. máj. 10. 12:04
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Kedves cigánysonguku!

A válaszodra mondják, hogy ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna! Ha cigányként te is elhiszed ezt a 70%-os szélsőjobbos rizsát, akkor a józan gondolkodás nem lehet az erősséged, már megbocsáss!

2013. máj. 10. 16:04
 15/32 anonim ***** válasza:
cigánysongoku*
2013. máj. 10. 16:08
 16/32 anonim ***** válasza:

"pár cigánytól vegyünk példát?ők vegyenek inkább a több millió magyartól"

attól mentse meg őket az ég. minek? van elég harácsoló püffeszkedő irigykedő bűnöző tuskómagyar így is...

"Ha cigányként te is elhiszed ezt a 70%-os szélsőjobbos rizsát, akkor a józan gondolkodás nem lehet az erősséged, már megbocsáss!"

sosem tudhatjuk, mennyi a bűnöző, csak azt, amennyit elkapnak belőle. és ez igaz a magyarokra is. tény, hogy aránytalanul sok a cigány és a romungro a börtönökben, de ha enm is bűnöző, vagy nem csukják le, akkor sem tartom a magyarok többségét követendő példának. lásd jobbik, fidesz

2013. máj. 10. 18:04
 17/32 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Akár sok a roma a börtönökben, akár nem, a 70%-os bűnözői réteg akkor is hatalmas túlzás. A cigányokkal kapcsolatban gyakorlatilag csak sztereotípiák élnek a köztudatban. Aki ehhez a kisebbséghez tartozik, az csakis gazember lehet. Elég szomorú jelenség napjainkban (is) az effajta előítélet, amely a „társadalom ellenesség” bélyegét sütötte erre a népcsoportra. Szerintem neked sem kellene olyanokat írnod, hogy a magyarok többségét nem tartod követendő példának. Hogy miért? Mert az is ugyanolyan elfogultság, mint a fajgyűlölet a fehér ember részéről .

2013. máj. 10. 20:27
 18/32 anonim ***** válasza:
88%
Mondjon bárki bármit de a fekete kutyának attól mert fehér foltot rajzolunk a hátára még fekete kutya marad. Lehet hogy van külömbség roma és roma között, de a felszín alatt mind egyforma.
2013. máj. 10. 22:08
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát, öregem, a felszín alatt bőrszíntől és származástól függetlenül minden ember egyforma, csak téged erről elfelejtettek tájékoztatni, ahogy látom.
2013. máj. 10. 22:19
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

"Akár sok a roma a börtönökben, akár nem, a 70%-os bűnözői réteg akkor is hatalmas túlzás."

hol írtam, hogy pontos számadatok azok?

"Szerintem neked sem kellene olyanokat írnod, hogy a magyarok többségét nem tartod követendő példának. Hogy miért? Mert az is ugyanolyan elfogultság, mint a fajgyűlölet a fehér ember részéről ."

Mi az elfogultság abban, hogy 10ből 9 magyar számomra elfogadhatatlanul viselkedik?

"Lehet hogy van külömbség roma és roma között, de a felszín alatt mind egyforma."

ha már itt tartunk, lehet, hogy vannak rasszok, de az emberek 90%a is mind egyforma...

"Hát, öregem, a felszín alatt bőrszíntől és származástól függetlenül minden ember egyforma"

sőt, minden állít is egyforma, csak az egyiknek 4 lába van, a másiknak 6 uszonya, az egyiknek tüdeje van, a másiknak kopoltyúja... azért nem kell túlzásba vinni a liberálkodást. az emberek lényegükben eléggé hasonlóak, de nem hiszem, hogy lényegében mindenki atomfizikus meg élsportoló lenne a felszín alatt...

2013. máj. 11. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!