Cigányokkal való keveredés véleményed?
Pedig elég rasszista szega van.. én olyat ismerk, hogy a férfi cigány, a nőmagyar. A férfi hajnaltól estig dolgozik, nem iszik, nem dohányzik. Szereti a 2 szép gyerekét. A nő, leveszi a pénzt, a férfi semmire nem kölr
t, még ünnepekor is dolgozik, a nő megcsalja, a gyerekeket üti, meg úgy beszél velük mnt a kutyákkal. Meg a férfit is lealázza minden este, hogy koszos, büdös, mikor a munkából megjön. Na akkor most mivan. Ez igaz sztori. A szüleimről beszéltem..
Mind a 2 részről ismerem a rasszizmust, mert nem látszik rajtam hogy apám cigány. Elmondhatom, hogy a magyarok sajnos 100szor rasszistábbak, undorítobbak ilyen téren mint a cigányok..
Ha bemegyek egy cigány ismerősömhöz, ha mással nem, de egy pohár vizzel megkinál, vagy segít ha meglátja mondjuk, hogy elkelne a segítség. A magyar meg hiába a munkahejen a kolegám, az utcán meg nem köszön, meg látja egyedül tolom a kocsit, mert nem indul, nem segít, ha szólok neki, talán akkor sem. Inkább röhög rajtam. A cigány meg vad idegen és dajön segít.. meg a magyarok álltalában sojkal irigyebbek.. meg sokkal előbb, jobban befogadnak a cigányok maguközé egy magyart, mint fordítva.. hoppá mi..
szerintem ha nem is nyílt rasszizmus a kérdés, de általánosítás, aminek semmi értelme.
én úgy vagyok, hogy ismertem már meg elég magyar embert is ahhoz, hogy rájöjjek, azoknak is nagy része egy féreg. és ez így van az összes származással. csak nem az első vigyorra kell építeni.
lehet, hogy 10%kal több a lecsúszott cigány mint a magyar, és 10%kal lecsúszottabbak a magyarok, mint a németek, de ennek semmi jelentőssége, amikor x embert kell megítélned önmagában.
ráadásul semmilyen kultúra nem darálja be a másikat, amiről te beszélsz, köze nincs a valódi cigány kultúrához, amit éppúgy kevés cigány ismer, mint magyar a saját kultúráját...
az emberiséggel van a baj. ennyi.
Kedves cigánysonguku!
A válaszodra mondják, hogy ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna! Ha cigányként te is elhiszed ezt a 70%-os szélsőjobbos rizsát, akkor a józan gondolkodás nem lehet az erősséged, már megbocsáss!
"pár cigánytól vegyünk példát?ők vegyenek inkább a több millió magyartól"
attól mentse meg őket az ég. minek? van elég harácsoló püffeszkedő irigykedő bűnöző tuskómagyar így is...
"Ha cigányként te is elhiszed ezt a 70%-os szélsőjobbos rizsát, akkor a józan gondolkodás nem lehet az erősséged, már megbocsáss!"
sosem tudhatjuk, mennyi a bűnöző, csak azt, amennyit elkapnak belőle. és ez igaz a magyarokra is. tény, hogy aránytalanul sok a cigány és a romungro a börtönökben, de ha enm is bűnöző, vagy nem csukják le, akkor sem tartom a magyarok többségét követendő példának. lásd jobbik, fidesz
Kedves utolsó!
Akár sok a roma a börtönökben, akár nem, a 70%-os bűnözői réteg akkor is hatalmas túlzás. A cigányokkal kapcsolatban gyakorlatilag csak sztereotípiák élnek a köztudatban. Aki ehhez a kisebbséghez tartozik, az csakis gazember lehet. Elég szomorú jelenség napjainkban (is) az effajta előítélet, amely a „társadalom ellenesség” bélyegét sütötte erre a népcsoportra. Szerintem neked sem kellene olyanokat írnod, hogy a magyarok többségét nem tartod követendő példának. Hogy miért? Mert az is ugyanolyan elfogultság, mint a fajgyűlölet a fehér ember részéről .
"Akár sok a roma a börtönökben, akár nem, a 70%-os bűnözői réteg akkor is hatalmas túlzás."
hol írtam, hogy pontos számadatok azok?
"Szerintem neked sem kellene olyanokat írnod, hogy a magyarok többségét nem tartod követendő példának. Hogy miért? Mert az is ugyanolyan elfogultság, mint a fajgyűlölet a fehér ember részéről ."
Mi az elfogultság abban, hogy 10ből 9 magyar számomra elfogadhatatlanul viselkedik?
"Lehet hogy van külömbség roma és roma között, de a felszín alatt mind egyforma."
ha már itt tartunk, lehet, hogy vannak rasszok, de az emberek 90%a is mind egyforma...
"Hát, öregem, a felszín alatt bőrszíntől és származástól függetlenül minden ember egyforma"
sőt, minden állít is egyforma, csak az egyiknek 4 lába van, a másiknak 6 uszonya, az egyiknek tüdeje van, a másiknak kopoltyúja... azért nem kell túlzásba vinni a liberálkodást. az emberek lényegükben eléggé hasonlóak, de nem hiszem, hogy lényegében mindenki atomfizikus meg élsportoló lenne a felszín alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!