Ti mit csinaltatok a rendszervaltaskor?
Azokra a napotokra vagyok kivancsi amikor volt a "nagy" rendszervaltas. Mit csinaltatok ? Mit szoltatok hozza ?
En 17 eves vagyok es nem tudom egyszerüen elkepzelni,hogy milyen lehetett a rendszervaltas.
Ha arra gondolsz, hogy volt-e nagy ünneplés vagy ilyesmi országosan, akkor ki kell ábrándítsalak. Ilyen nem volt.
Továbbra is dolgoztunk ugyanúgy, mint eddig. Éltük a megszokott életünket.
Igaz, reménykedtünk abban, hogy az ország, az életszínvonal rövidesen hasonló lesz a nyugati országokéhoz.
Figyeltük a megalakult pártok programját, és latolgattuk, kire érdemes szavaznunk.
Rövidesen az emberek többsége rájött, hogy a vezetők mindent eladnak, a saját zsebüket tömik, megszűnnek munkahelyek. Akik közel voltak a tűzhöz, azok meggazdagodtak., a többség pedig egyre rosszabbul élt.
Ma már a legtöbb ember kárvallottja a rendszerváltásnak.
Folyamat volt ez, de azért mégis volt számomra egy konkrét nap.....
Katona voltam. Szombat reggelente az egész laktanya felsorakozott, kb 2000 ember. Egy tiszt azt mondta a mikrofonba:"Jó reggelt, elvtársak", mi válaszként, kórusban: "Erőt, egészséget!"
Bár voltak már "pletykák" a változásokról, de hivatalosan semmi konkrét. Azon a bizonyos szombaton is felsorakoztunk, a tiszt akkor is üdvözölt bennünket:"Jó reggelt, BAJTÁRSAK!" Mi pedig válaszképpen: húúúú, meg kaotikus zsongás, nevetgélés. Innentől számítom a "rendszerváltást"....:) 88 őszén vonultam be és 90 tavaszán szereltem le.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!