Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Büdös kolléga. Mit lehetne...

Büdös kolléga. Mit lehetne tenni? Nektek volt/van hasonló esetetek?

Figyelt kérdés

Egyik kollégám (nem cicomázom) baromi büdös. Átható izzadtságszag + lábszag, pedig nem szegény ember, és abszolút észre sem veszi magán. Előtte a kolléganőmmel mindig a fürdésről és ilyen-olyan jó illatú tisztálkodószerekről beszélünk, de nem esik le neki.

Főnöknek szóltunk már, azt mondta majd beszél vele, de még ez nem történt meg.

Nem vagyok a kollégámmal olyan bizalmas viszonyban, így nem is merem neki megmondani, de más sem.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Nektek van hasonló büdös ismerősötök vagy társatok? (o.társ, munkatárs stb)

Egyszerűen nem értem, hogy egyes emberek hogy tudják magukat ennyire elhagyni, amikor láthatóan mindenkit zavar, mert senki nem szeret a közelében lenni.

2012. nov. 20. 11:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Bocs, de az egyetlen orvosi segitseg, amit nem probaltam, az a verejtekmirigyekbe injekciozott botox.....
2012. nov. 20. 14:14
 12/21 anonim ***** válasza:
73%
Ma 13:44: miért nem hiszed el, hogy egyesek nem tudnak mit kezdeni a szaggal, mert SEMMI sem használ ellene? Fentebb már kifejtették. Vonuljanak remetének a hegyekbe? Nekik a legrosszabb!
2012. nov. 20. 15:08
 13/21 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy ismerősöm,aki nagyon erősen izzad és az izzadtsággátló szerek még csak rontanak a helyzeten.Neki egy baromi drága,de hatásos krém segített,azóta egyáltalán nem izzad.
2012. nov. 20. 15:11
 14/21 anonim ***** válasza:

Elso vagyok.

Sokan vannak, akiknek egészségugyi problémái vannak. De rengeteg olyan ember van, aki nem mosakodik, mert drága a víz, budos a ruhája, mert havonta csak 1x cseréli stb.

2012. nov. 20. 15:43
 15/21 anonim ***** válasza:
Ne legyetek már ennyire finnyások pár órát ki lehet bírni csak nem olyan büdös. A másik meg az hogy te ugyanolyan büdös vagy csak nem veszed észre magadon attól még hogy naponta fürdesz nem változik semmi.
2012. nov. 20. 16:26
 16/21 A kérdező kommentje:

Kollégám nem beteg. Ismerem az egyik rokonát, ő mondta, hogy a fürdés (és ezalatt nem a kádban pancsikolást értem, hanem mindennemű tisztálkodást) nem az erőssége.

Szóval itt nem betegségről van szó, csak hogy lezárjam a kialakult kis vitát.

2012. nov. 20. 19:26
 17/21 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is volt olyan kollégám aki szinte percenként mosta a hónalját és dezodort is használt hozzá,mégsem segített rajta. A kapott gyógyszerek mellékhatásai viszont igen!!! Továbbá van akinek nem záródik rendesen a gyomorszája ami lehet születési,lehet annak az eredménye,hogy életében olyan törés érte ami a sokk helyett ez a baj jelentkezett és sajnos bármennyire szeretné az illető nem tud megszabadulni tőle. Hiába mos fogat és használ szájvizet ha a kellemetlen szag a gyomorszáj felől tör fel,ha meginná a fertőtlenítő szert az sem segítene!!! A műtéti kockázata igen nagy!!! Egyezzünk meg abban:mindenkinek van valami előnye és hátránya!!! Úgy hívják tolerancia!!!!!
2012. nov. 23. 13:54
 18/21 A kérdező kommentje:

"A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad"

Mint mondtam, ismerősétől (akivel egyébként nagyon jóban vagyok) tudom, hogy semmilyen efféle problémája nincs, egyszerűen nem tisztálkodik.

Egyszerű a betegségre ráfogni, holott szinte mindenki tudja, hogy semmiféle betegsége nincs, hanem szimplán igénytelen. Nem jó vele egy légtérben dolgozni de sajnos muszály.

Fogalmunk sincs, hogy adjuk a tudtára, mert a főnök szerint is kényes téma.

Volt hasonló rokonom is, ő is olyan volt, hogy szimplán nem tisztálkodott, semmilyen rendellenessége nem volt. Aztán közelebbi rokonai a tudtára adták, azóta semmi ilyesmi problémája sincs.

2012. nov. 23. 17:11
 19/21 anonim válasza:
56%
Tisztázni kellene, hogy ez egy szubjektív fogalom. A kellemetlen szag érzése bizonyos fokig pszichés. Ellenszenv érzése. Van akinek nem veszed észre a test szagát, mert szimpatikus, van akinek igen. Ezek alap tételek a pszichológiában. Ezek szerint nem lehetsz valami művelt. A gond az, hogy valószínű ő téged érez büdösnek. Például a párválasztásban is van ennek szerepe. Ha üzleti tárgyalásra mégy egy arab országban, és elfeded a testszagod valamivel, szóba sem állnak veled, mert ők ebből tudják, hogy épp milyen érzelmi reakcióid vannak.
2013. jan. 5. 22:20
 20/21 anonim ***** válasza:
Utolsó: érdekes, amit írtál. Tényleg: ennek / is / lehet pszichés alapja, mert, gondolom, sokan ismerik azt a mondást, hogy a szagát sem állom / valakinek, akit nem kedvelek /. Sok viselkedési megnyilvánulás tudat alatti. Ebből a szemszögből nem is néztem ezt a témát, pedig már korábban hozzászóltam ehhez a kérdéshez.
2013. jan. 6. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!