Büdös kolléga. Mit lehetne tenni? Nektek volt/van hasonló esetetek?
Egyik kollégám (nem cicomázom) baromi büdös. Átható izzadtságszag + lábszag, pedig nem szegény ember, és abszolút észre sem veszi magán. Előtte a kolléganőmmel mindig a fürdésről és ilyen-olyan jó illatú tisztálkodószerekről beszélünk, de nem esik le neki.
Főnöknek szóltunk már, azt mondta majd beszél vele, de még ez nem történt meg.
Nem vagyok a kollégámmal olyan bizalmas viszonyban, így nem is merem neki megmondani, de más sem.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Nektek van hasonló büdös ismerősötök vagy társatok? (o.társ, munkatárs stb)
Egyszerűen nem értem, hogy egyes emberek hogy tudják magukat ennyire elhagyni, amikor láthatóan mindenkit zavar, mert senki nem szeret a közelében lenni.
Szia, ilyen nálunk is volt már (iroda), olyan könnyű mondani, hogy szólni kell neki, de látod, még a főnökök sem merik ezt az iszonyú kellemetlenséget magukra vállalni.
Kövezzetek meg, de én mégsem értem meg, aki betegségre hivatkozva büdös, hiszen már annyi minden kapható, ha tusolni nem is tud a munkahelyén, de vihet váltópólót, nedves törlőkendőt, amivel frissítheti magát ha kell, óránként. Ennyire legyünk már igényesek magunkra. Amúgy én nap mint nap tapasztalom az igénytelenséget a buszon, villamoson, zsíros hajak, büdös, áporodott szájak. Ilyen emberekkel hogy lehet akár egy fedél alatt is élni, intim viszonyról már nem is beszélve. Vagy ez valami perverzitás, valaki a büdösre gerjed?
Szerintem tapintatosabb, ha névtelen levelet írtok neki, szépen, nem durván, például, kedves uram, maga igen büdös nap mint nap, legyen kedves figyeljen oda embertársaira, és gyakrabban mosakodjon, használjon dezodort, rágógumit vagy szájsprét. Üdvözlettel: egy érzékenyorrú. vagy a táskájába, vagy a kabátjába rejtitek, akkor talán azután sem lesz neki kellemetlen veletek dolgozni és jobban oda fog figyelni magára.
Én is ismertem / látatlanban / olyat, aki uszodába járt, törzsvendég volt, de szegény nagyon büdös. Hiába használt bármit, mosakodott / tehát szó szerint vízben ázott, az uszodában, mégis nem sokkal utána szaga volt! /. Úgyhogy, mivel több vendég panaszkodott, sőt, volt, aki beírt a vásárlók könyvébe / én olvastam, ugyanis apám abban az uszodában dolgozik /, és szegényt végül már nem engedték be a reklamációk miatt. Pedig nem tehetett róla! Ez elég megalázó.
Persze, egész más a szitu, ha valaki nem ad magára, tehát nincs valami rejtett egészségügyi problémája, az ilyesmit én sem tolerálom!
"én mégsem értem meg, aki betegségre hivatkozva büdös"
Ez a baj hogy nem érted és ismereteid sincsenek.Nevetnék ha pont te járnál úgy hogy nálad változnának meg az élettani folyamatok, mert bármikor előfordulhat bizony!
Mert mi van amikor klinikailag tesztelt szer nem használ valakinek?
Bocsánat, akkor rosszul fogalmaztam. Ma, 2012-ben Magyarországon van erre orvosi segítség. Viszont azt már nem tudom elfogadni, hogy az emberek mindig csak a kifogásokat keresik, ahelyett, hogy a problémát oldanák meg. Ha valaki büdös, akkor sajnálni kell, mert biztos beteg, ha kövér, akkor sajnálni kell, mert betegség miatt az. Erre a két dologra, a büdösségre és a kövérségre mindig ez a válasz, betegség miatt van és ezzel le is van rendezve a probléma.
Tekintettel kell lennünk egymásra, de szerintem ha több ember életét megkeseríti egy munkahelyen egy kellemetlen szagú ember és ez miatt többen rosszul érzik magukat napi 8 órában, akkor annak az egynek kell onnan elmenni, vagy más hivatást választani, hiszen rá is vonatkozik, hogy legyen tekintettel a kollégáira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!