A férjem származása miatt érnek minket atrocitások. Mit tehetnénk?
Én magyar vagyok a férjem pedig roma származású. Rendes, dolgos ember. Egy rossz szót nem lehet rá mondani. Szép életünk volt, de nemrég egy kis Zala megyei faluba költöztünk. Na innentől kezdődik a pokol.
Mint gyorsan kiderült a faluban a férjem az egyedüli roma. Az itt élőknek pedig még ez is sok úgynézki. Elakarnak minket innen üldözni.
Rendszeresek a beszólógátasok. Büdös cigány így, büdös cigány úgy. Engem cigányok rib@ncának hívott egy idős néni. Volt, hogy leköptek. A férjemet már többször megütötték.
Még néhány atrocitás:
- Ahogy ide költöztünk a szomszédunk átjött és közölte, hogyha bármi eltűnik a portájáról kutyákkal fog széttépetni minket.
- A faluban lévő egyetlen kis boltban nem szolgálnak ki minket.
- Van egy kis vendéglő/söröző szerűség ott szintén nem szolgálnak ki minket.
- A kocsinkat megrongálták.
- A legdurvább esett. A házunk előtt körülbelül 30-40 férfi összegyűlt és egy fejszét behajítottak az ablakunkon. Egy csomó ideig ott voltak előttünk. Teljesen halálra rémültünk.
Még sok hasonló volt.
Gyakorlatilag mindenki gyűlöl minket.
Nemrég a polgármester meglátogatott és elbeszélgettünk vele egy kicsit. Azt mondja, hogy ez egy rendes, helyes kis falu volt. Hibátlan közbiztonsággal és ezt féltik a helyiek. Nem akarják, hogy ide romák költözzenek és jobban járnánk ha elköltöznénk innen. Elég sok fiatal férfi (20-30 év közötti) lakik a faluban és azt mondja, hogy ők nem fognak semmitől elriadni, hogy "megvédjék" a falujukat és a családjukat. Hiába magyaráztam neki, hogy tőlünk aztán nem kell megvédeni senkit. Inkább minket kellene megvédeni.
Ezek ugye soha nem fognak befogadni minket? Csak a költözés maradt?
Hogy mit tehetnétek?
1. Költözhetnétek olyan faluba, ahol sok a cigány.
2. Költözhetnétek olyan helyre, ahol sok a balliberális politikus (vigyázat, az átlag ballibsik kimondottan utálják a cigányokat, csak a parlementben tengődő elit van odáig értük, de ők is csak egy-egy jó kis nácikolás erejéig a jobb oldaliakkal szemben.
3. Ha úgy van ahogy mondod, akkor meghúzhatjátok magatokat és idővel majd felülírjátok a többségnél az előítéleteket és elfogadnak. De készüljetek fel, hogy lesznek olyanok akik sohasem fogadnak el, node nélkülük meg el lesztek majd, de a kezdet mindenképp nehéz, ha maradtok.
De nekem is lenne egy kérdésem! Jó lesz az neked, hogy cigány gyerekeied lesznek? Akiket ott szintén utálni fognak. Rendes cigányokként nem illenek majd be sem a primitív cigányok közzé, de a magyarok közzé sem. Őket is sokan elfogadják majd, de sokan nem. Egész életükben szembesülniük kell majd faji előítéletekkel. Tényleg ilyen jövőt szeretnél majd leendő gyerekeidnek? Ér ez neked ennyit? Mert a történet nemcsak rólad szól és a férjedről.
Lehet énrám is mondani, hogy előítéletes vagyok, de ha csinálnánk egy intelligenciatesztet, a cigányok és magyarok közt, mindenki tudja, hogy a cigányok lényegesen alulmúlnák a nem-cigányokat. Tegye a szívére a kezét, és úgy mondja, aki szerint ez nem így van, mert én bármekkora összegben mernék ebben fogadni, hogy így van. Namármost, ha ebbeől indulunk ki, akkor a te gyerekeid IQ-ja is valószínűleg alacsonyabb lesz, mint a többi gyereké. Tudatosan szeretnéd őket gyengébb képességűeknek, kötözködésre hajlamosabbnak, stb. ? Gondold át talán ezt mégegyszer jó alaposan, és aki azt mondja itt, hogy ez hülyeség, attól kérdezd meg, hogy cigány-e a párja, vagy összeállna-e egy cigánnyal nem cigányként.
szegény kérdező, jól ki lett osztva. az I.Q. szintjük egyáltalán nem attól olyan, mert cigányok, ha normálisan nőnek fel, lehet olyan okos is, mint a magyar. Putriban a magyar sem tanulna, meg ha tyúkot kellene lopni tanulás helyett, vagy mezítláb kellene iskolába menni, a magyar is káromkodna a padban, meg dühöngene ha napi 2 vakarót enne suliban. Kizárt, hogy úgy oda tudna figyelni az I.Q. -jára!
Sőt a szülőktől is azt látná, hogy seggh.lyék, a magyar is lesz@rná a tanulást. Meg minden más nemzet is.
Barátnőm is volt, roma, okosabb volt nálunk suliban is, meg mindig kitűnő mindenből, akkor az mi? UFO? Mondjuk náluk otthon volt rendes kaja, meg fürdő, meg normálisan éltek.
Amúgy meg költözzetek el, elvakult egy falu lehet, bár több faluról tudok, akik nem látják szívesen a cigányokat, de ha látják, hogy dolgozik, vagy igyekszik, nem szólnak semmit.
Hát ez bizony szörnyű, én eyt nem bírnám ki, ti bizonyára sokkal erősebbek vagytok. Kár lenne ha el kellene költöznötök, nem csak a költségek és a sok munka és nehézségek miatt, hanem azért is mert éppen ti vagytok azok akik a lakosok beállítottságát, gondolkodását a jó irányba tudnátok elősegíteni. És bárhova is költöznétek, mindenhol vannak gonosz, rosszindulatu emberek.
Ami a gyerekek szellemi képességeit illeti az nem a származástól függ, sokkal inkább a környezetüktől attól, hogy hogyan viszonyulnak hozzájuk azok a felnőttek akik velük foglalkoznak, akik körülveszik, mennyire becsülik meg őket.
A polgármester nagyot tévedett, neki az lett volna a kötelessége, hogy megragadva az alkalmat, a lakósok mentalitását a helyes irányba terelje és megelőzze a sérelmeket melyek titeket értek.
Remélem lesz elég türelmetek, hogy maradtok, egy idő után talán megfognak szűnni ezek a dolgok. És kétség kívül vannak normális emberek is a faluban, tőlük bizonyára kaphattok elismerést megbecsülést támaszt, barátságot.
Nem tudom mit tehetnétek. Szerintem inkább költözzetek mert ennyi embert semmi nem fog megváltoztatni főleg ha ilyenek. Ezt magamról tudom, én sem látom szívesen sehol a cigányokat. Már bocsánat. Szépen írsz úgyhogy gondolom tényleg normális. Amúgy nem tudom miért lett lepontozva a 4-es válaszoló, pedig igazat ír. Én sem a színe, kinézete miatt ítélem el a cigányokat hanem mert tudom, hogy milyenek. Szar dolog ez de már én sem tudom azt mondani, hogy normális cigány mert itt felénk Borsod katasztrófa, jót nem lehet róluk hallani.
Van egy osztálytársam, kis életvidám, mosolygós, barátságos, jó kisugárzású okos lány. Szerettem. Barnább a bőre, barna a szeme, barna a haja. Gondolkoztam rajta, hogy van benne egy kis vér de egy barátnőm mondta, hogy szerinte nem, elhittem. Pár hete láttam az anyját, cigány. Egy világ omlott össze bennem, ezek után is szeretem a lányt de máshogy nézek rá és ez tök szomorú. Nem azért mert ő is az vagy csak félig, hanem mert a cigány/roma szóról nekem más jut eszembe. Több száz/ezer olyan ember kéne mint amilyen az osztálytársam és a férjed, akkor nem lenne akkora gáz. De gondolom te is tudod milyenek a cigányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!