Miért kell egy embert és a családját a származása miatt megítélni?
Ha belemégy abba, hogy elköltöztök, akkor sem te, sem a párod nem tesztek mást, mint kimutatjátok a világnak, hogy elkülönültök a papától, elkülönültök a romáktól, nem érzitek magatokat közéjük tartozóknak.
Ezzel tulajdonképpen megtagadja párod az őseit. Ezt akarjátok?
ha még ő is szégyenli a saját apját akkor mit vár, hogy viselkedjenek vele?
barátnőm párjának a szülei muzsikus cigányok, őket soha nem érte ez miatt bántalom
de azért be kell vallani, hogy a legnormálisabb cigányba is mégis csak cigány vér folyik, ami bizonyos helyzetekben kimutatkozik
Önsajnáltatás: tipikus cigány szokás.
Ő is szégyenli az apját. Miért nem inkább vigasztalja?
Akik pedig annyira megértőek, vajon miért nem ilyen párt választanak maguknak?
Én is Borsodban lakom, s szörnyű ami itt folyik. A zöme nem dolgozik, segélyekből él sok gyerekkel. Balhéznak, veszekednek, verekednek, ordítanak egész nap.
Mellettünk lévő bérház tele van velük, nyáron reggeltől estig csapatostól kint ülnek, nem lehet tőlük se pihenni, se aludni ( több műszakban dolgozom ).Karácsony szenteste!!! is kint volt a rendőrség, több embert bevittek olyan balhé volt náluk, s még nekik állt feljebb, hogy a rendőrök nincsenek rájuk tekintettel, s szenteste elviszik őket. Az, hogy ők senkire nincsenek azzal, az már más tészta. Nekik szabad, mert ha rájuk szól, megkapod: "Azért mert cigány vagyok? " Azért ba**d meg, mert nem tudsz emberi módon élni és viselkedni.
Na ez a baj, hogy ez ellen nem tesz senki és semmi. Én tisztelem azokat a cigányokat, akik kiemelkednek ebből a rétegből, s tisztességes életet élnek. Talán nekik kellene hatni arra az alja népre, akikről fent írtam.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy ha az a fiú tisztességes emberek gyereke, bárki előítélettel viseltetne iránta. Nem igaz, hogy a magyar társadalom "kirekesztő", rasszista", ill. kizárólag a másik ember bőre színe alapján diszkriminál. Ordas hazugság ez! Kitűnő cigány ismerőseim, barátaim vannak: soha semmilyen megkülönböztetésben nem részesültek a származásuk miatt. Köztiszteletben állnak.
Ha a fiatalember édesapja hozzájuk hasonló, nem értem, a fia miért szégyenli őt? Nem jobb volna öntudatosan kiállni a szülője mellett? Vagy mégis van oka, hogy ne legyen rá büszke? Nem ismerem egyikőjüket sem, tehát csak kérdezek.
A felvázolt helyzet tehát számomra hihetetlen. Lehet, hogy valamiféle túlérzékenység is szerepet játszik benne? Napi tapasztalatom, hogy ha egy cigány ember/család bizonyította, hogy becsületes és jellemes, nincs az a lakóhelyi és egyéb közösség, amely ezt ne ismerné el. Akkor pedig miért kellene vajon elköltözni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!