Miért kell egy embert és a családját a származása miatt megítélni?
Figyelj, ha jó és dolgos ember a párod, akkor ne foglalkozzon a rosszakarókkal. Azok mindig is voltak és lesznek. Az ilyen emberek mindig találnak olyat, amibe bele tudnak kötni.
Én nem azokat a cigányokat ítélem el, mint amilyen a párod, hanem akikről írtam. Sajnos pont az öcsém osztályában is van 2 ilyen gyerek, s csicskáztatják a tesóm, elveszik a pénzét, s azt mondták, ha szól valakinek nagyon megverik.
Tanárok félnek, gyerekek félnek. Hogy téríted észhez az ilyeneket? Szülei bolondok, mivel nekik az a természetes viselkedés, amit a gyerekük csinál, ha szólsz nekik, akkor rasszista vagy.
A nem létező tököm tele van már ezzel, hogy mi meneküljünk, ha élni akarunk normálisan.
15:38-as vagyok:
Értelek. Empatikus ember vagy, árnyalt leírást adtál. A kedvesed (bocsáss meg: én nem tudom leírni, hogy a "párod"..ez az én hiányosságom, azt hiszem..csak egy-egy szép népdalban tudom elfogadni) - szóval, a kedvesed pedig biztosan "túlkompenzál". Sokat kellene még beszélni vele erről. Meg kéne kérdezni: érték-e kisgyerekként olyan bántások, tapintatlanságok, amelyek kapcsolatban lehettek az édesapja cigány mivoltával. Ha igen (mert a gyerekek bizony kegyetlenek!), máris megvan a komplexus oka. Jó lenne aztán beszéltetni arról (de biztos megtetted már eddig is), hogy milyen kamaszkora volt: szerették-e a szülei, megtettek-e tőlük telhető módon mindent, hogy biztosítsák neki, ami kell - és emberré neveljék. Ha erre igent bólint, akkor - egy kedves érintéssel és mosollyal - azt lehet neki mondani: látod, mi mindent tettek érted mind a ketten. Édesapád derék ember és jó apa..felnevelt szeretettel, becsülettel, ahogyan ő maga is él - hát ezek után ki mer róla akár egy rossz szót szólni? És aki mer, az milyen alapon? Ahelyett, hogy "takargatod", restelled a származását, légy büszke arra, hogy tisztességes ember fia vagy - és aki aljaskodik, esetleg gúnyolja vagy rágalmazza, azzal szállj szembe nyiltan.
Fenntartom azt a véleményem, hogy a magyar társadalom nem rasszista és kirekesztő. Mélységesen megértem és együttérzek azzal a cigány származású becsületes embertárssal, akit a putris-deviánsok agresszív, parazita életvitele miatt (de csak addig, amíg a környezetnek nincs ideje és módja megismerni a KONKRÉT embert!) bizamatlanság, előítélet vesz körül. Ez a reakció jogos és indokolt, bármennyire fájdalmas is az érintettnek, - de csupán addig elviselhető, amíg ŐT magát meg nem tapasztalják normális, tisztességes mivoltában. Ha azután is éri igazságtalan bántás, az már csak ostoba és rosszindulatú, EGYES EMBEREK bűne. Ezzel meg minden alkalommal meg kell kűzdeni. Neki is. Kiállva magáért - és azért az apáért, aki őt kifogástalanul felnevelte. Mást nem tehet. Ebben kell támogatnod olyan intelligensen, ahogyan a konfliktusáról írsz, és mindenképpen azzal az erős szerelemmel, amit érzel iránta.
Nagyon-nagy szeretném, ha sikerrel járnátok ebben..együtt.
Látod, ilyenkor forr a vérem. Hol van az eddig már kinevelődött cigány értelmiség, amely komolyan "felvállalná" a putris-réteget, ahelyett, hogy (jó állami pénzért!) véres szájjal hazudozik és a magát félholtra hajtó, őt eltartó többségi társadalmat szidja, mint egyedüli felelőst? Mit lehet mondani egy Horváth Aladárról, aki kijelenti: "Tanítson cigánygyereket akinek két anyja van!"?!! Mit tesznek ezért a - normális emberek megítélésére tragikusan káros - elállatiasodott tömegért a Mohácsi Viktóriák/Erzsébetek, a magyargyűlölő Balogh Artúrok, azon túl, hogy külföldi lapokhoz rohangálnak ocsmányul hazudozni? Kicsit is felelős embernek ordítani támad kedve..
Ettől eltekintve: beszélj a kedveseddel..ötször..tizenötször..ahányszor kell. Ne engedjétek meg a putrisoknak, hogy - közvetetten - tönkre tegyenek titeket. Rengeteg sok erőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!