Temetésen hogy tudnám megállni hogy ne sírjak?
Néha az a ciki, ha nem sírsz egy temetésen. Főleg, ha közeli rokon, vagy barát. A vén öregasszonyok majd sugdolóznak a hátad mögött, hogy nem sírsz.
sírj bátran, ha megkönnyebbülést nyújt. Ha zavar, hogy látják, hogy sírsz keress egy félre eső helyet, ahol részt vehetsz a temetésen, de nem látnak sokan. Állj az emberek mögé. Két évvel ezelőtt én is félre vonultam a nagynéném temetésén, mert annyira elkapott a sírás, hogy nem akartam, hogy anyukám és a testvérei lássák, mert akkor ők is jobban sírtak volna. Kicsit félre álltam a ravatalozó mellé, sétáltam egyet a temetőben, amíg megnyugodtam.
Temetésen az a gáz szerintem, ha nem sírsz. A sírással a fájdalmadat nyilvánítod ki, az elhunythoz kötődő szeretetedet és senkinek nincs semmi joga ezt negatívan kommentálni. Egyszer voltam temetésen, de akkor kb. annyit sírtam, mint soha az addigi életemben, pedig voltak ott páran...
De ha nagyon zvar, vegyél fel napszemüveget, így a szemedet nem látják... Az lehet egy kicsit segítene és végülis nyár van, attól, hogy temetésen vagy, még nem kell a naptól is megvakulni.
17:10-es vagyok.
17:29-es, látom nem fogalmaztam világosan. Ha a kérdezőt a szerette halála ilyen mélyen érinti, akkor pont hogy a sírás a helyes érzelemnyilvánítás a világ felé, minthogy csak meredjen maga elé a temetésen. Mellesleg nem tudom miből veszed, hogy én ítélkezem, hagyd már meg nekem, ha nem gond, hogy véleményt nyilvánítsak. A sírással szerintem az ember nem csak a gyászt, hanem egyben a részvétét is kinyilvánítja a hozzátartozók, barátok felé és abban NINCS semmi szégyellni való.
Szerintem gáz sírni egy temetésen, ha nem volt közeli ismerős, csak szomszéd, vagy ismerősnek az ismerőse.
Mert szerintem hülyének néznek, hogy miért siratsz egy idegen embert.
én mindig sírok, idegenén is, mert a saját családomra gondolok, meg hogy akárki is volt ez, soha többet nem lesz már a földön, meg hogy csak egy űr maradt a helyén, meg majd elfelejtik, és nem marad semmi abból, hogy valaha létezett stb.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!