Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egyetértetek azzal, hogy a...

Egyetértetek azzal, hogy a tanárok nem is keresnek keveset, csak mindig panaszkodnak?

Figyelt kérdés
Szerintem ezt marha jól megtanították nekik, hogy mindig keveselljék a fizetést. Linkelne vki egy közalk. bértáblát? Illetve igaz lehet az, hogy van egy nyugd. óvónő ismerősöm, na, ő 130 e Ft-ot mondott. Tehát akkor volt 200 neki a fizu? 58 éves, valami korkedv. v előrehozott nyugdíjon van. És az övénél a tanároké több, nem? Bértáblát és véleményeket pls.

2012. okt. 30. 10:51
1 2 3 4
 11/35 Malats ***** válasza:
67%
Az se mindegy hol vagy tanár. Az én sulimban valamiért minden évben voltak uj tanàrok, és nem a régiek helyett. Nem csak ezekre gondoltam, hanem arra hogy bemegy 7 re dolgozni, és végez du. 5-kor. Hazamegy és még egy rakat munka várja. A tanorák alatt meg kikèszül idegileg a mai fiatal korosztaly miatt. Ezek mellett folyamatosan kell képeznie magát, diplomákat szerezni. A tanàroktol soha nem sajnáltam a fizetèsüket. Persze, vannak léhütök is, de azok minden munkahelyen akadnak.
2012. okt. 30. 11:38
 12/35 anonim válasza:
Évente 160 órát dolgozik egy tanár?
2012. okt. 30. 11:39
 13/35 A kérdező kommentje:
Tévedtem. Heti 20 óra. Vagy az már 22?
2012. okt. 30. 12:08
 14/35 A kérdező kommentje:
Az hogy van, hogy diplomákat szerezni...? Ez a végtelenig bővíthető...? Csomó tanítót ismerek, értsd alsó tagozat, és közülük sokat, akik azonkívül, hogy kb. 28 éve megszerezték a tanítói diplomájukat, semmit nem tettek. És egy csomó olyat is, aki szerzett azóta angol tanítói diplomát, v németet. Vagy gondolom, megint vmi más nevű másoddiplomát, amitől szabadidőszervező vagy DÖK-segítő tanár is lehet.
2012. okt. 30. 12:11
 15/35 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem meg kussoljanak... Elég ez nekik. Amennyit 'tanítanak' egyik legjobb suliba tanulok és van amikor a tanár így becammog: Jó gyerekek, most nem érzem jól magam, szabad foglalkozás csak csendben legyetek... megnézném mikor mondjuk egy titkárnő mondaná ezt vagy az ő felettese, vagy az én anyám a főnökének, esetleg mi diákok.. rögtön rúgnák ki őket páros lábbal...
2012. okt. 30. 12:13
 16/35 anonim ***** válasza:
32%

Édesanyám reggel fél 6-ra jár dolgozni, és este 8 körül ér haza. Ápolónő a 15 km-re levő szociális otthonban (bolondokháza), minden nap megszámlálhatatlan mennyiségű sz*rt és hugyot takarít el, napi 50-60 embert fürdet meg, akiknek a fele nem mellesleg járóképtelen. Rátüszkölnek, ráköhögnek, naponta kell verekednie a bolondokkal. Ez havi nettó 90.000 forintot ér a bértábla szerint.

Én egy húsüzemben dolgozok éjszaka, 13-14 órában húzgálom a 2-300 kilós ládákat úgy, hogy egy félórás szüneten kívül még csak egy szál cigit elszívni sem lehet megállni. Félmalacok, negyedmarhák pakolása mindennapos. Havi 115.000 forintért csinálom ezt, pedig nem ezért végeztem főiskolát...

Egy tanár csak duguljon el. Én is meg tudnék tartani egy órát, ha ezt tanultam volna. A kezelhetetlen gyerekekkel meg rohadt egyszerű bánni: nem veszel róluk tudomást. Tudtommal azért kapod a fizudat, hogy taníts, ergo írogass a táblára meg magyarázz, nem pedig azért, hogy az osztály hülyegyerekét neveld, mikor köztudott, hogy pár év múlva alkoholista lesz...

2012. okt. 30. 12:24
 17/35 anonim ***** válasza:
81%
Az lehet, hogy Európát tekintve keveset keresnek, de olyanok is. A mai általános és középiskolás tanárok szakmai tudása színvonalon aluli, egyetemeken már kevésbé, de ott is találni szakmájához nem értő tanárt. Szünetük rahedli van, sokkal több, mint akárki másnak, plusz kirándulgatni se a saját pénzükből mennek, hanem osztálypénzből, amit törvény szerint nem is lehetne beszedni. Az meg, hogy elfáradnak vicc. Miben fáradnak el? Talán a sok ülésben? Nem egyszer volt olyan esetem gimiben, hogy egyetlen papírt többször kellett vinnem nekik, mert sose értek rá lepecsételni, pedig kb ki kellett volna nyújtaniuk a kezüket az íróasztalnál...
2012. okt. 30. 12:34
 18/35 anonim ***** válasza:
87%
Ja az meg a másik, hogy a német tanárom az órák 80%-át így kezdte: Na Józsi menj csak le nekem a büfébe és hozzál kávét meg kiflit, de vigyázz az igazgató meg ne lásson! És ez színtiszta igazság!!
2012. okt. 30. 12:37
 19/35 Malats ***** válasza:
89%
Alairom, vannak olyan munkahelyek ahol többek szivnak sokkal , kevesebb penzert. De ilyen alapon nem csak a Tanarokat kellene elövenni. Ilyen ervelessel nagyon sok munkahelyet elö lehetne venni, hogy az bezzeg alig csinal valamit megis halalra keresi magat. Veget nem erö vita lenne.
2012. okt. 30. 12:55
 20/35 Malats ***** válasza:
többet"
2012. okt. 30. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!