A vörös szakáll tényleg utalhat arra, hogy ember milyen származású? Elsősorban itt arra gondolok, hogy zsidó származású?
Egyszer hallottam ezt az egyik ismerősömtől, hogy akinek van vörös vagy teljesen vörös a szakálla abban van valamennyi zsidó vér. Ez tényleg igaz? Mert a testvéremnek teljesen vörös a szakálla, de a haja barna. Az én szakállamban is vannak vörös szállak, de nem annyira domináns és én is barna hajú vagyok. Szóval tényleg lehet ebben valami igazság vagy nincsen semmi alapja?
Köszönöm a válaszokat! :D
Nincs alapja.
Az írek, skótok stb. is vörösek.
zsidó... vagy ír, skót, orosz, finn, svéd stb.
ennyiből nem lehet megállapítani, ahhoz az egész fejet látni kéne szemből, oldalról, hátulról
A szakáll gyakran más színű, mint a haj. Arról nem is beszélve, hogy a haj színe is változhat életünk során. Nekem pl. csecsemőkoromban vörös volt, aztán pár év múlva kiszőkült, majd fokozatosan bebarnult. Most egészen sötét.
= ha valakinek tudni akarod a származását,kérdezd meg tőle!
Sajnos, „így lettünk kitalálva”, hogy születünk is meghalunk. Sajnos, sok olyan kérdés akkor jut eszünkbe, amikor már nincs kitől megkérdezni. :-(
Testi jegyek részben utalhatnak származásra, de sok mindentől függ. Egyik pl. a kisebb-nagyobb fokú belterjesség. Európában sokféle nép, közösség él. Néhány ezer főt számlálótól a több milliósig. Igazán zárt, egymással nem házasodó nem sok van. Ilyen szempontból viszonylag belterjesebb a cigány és zsidó népcsoport. De ez is csak viszonylagos. Elég arra gondolni, hogy a cigány is csak egy felületes megnevezés. Nem mélyedtem bele igazán, de talán három népcsoportot is ezzel illetünk. A zsidók részben önmagul hitük, kultúrájuk, hagyományaik okán is, részben a több évszázados kirekesztés miatt is jobbára egymás között házasodtak. Így talán karakteresebb a megjelenésük. Bár ebben sem vagyok biztos. Ha csak a közismerten, és önmaguk által is vállaltan zsidó származású művészekre, politikusokra gondolok, hát nagyon nagy különbségek vannak. Nem nagyon tudnám őket a fizimiskájuk alapján tipizálni.
Én úgy vélem, Magyarország jelenlegi lakosságának többsége rendelkezik zsidó felmenővel. Ha nem is közvetlenül, de ük-ük-ük-ük szülői szinten szinte biztosan van legalább egy. Hogy az ő génjei visszaütnek-e, az nem nagyon valószínű.
Hajszínben tényleg van változás, de nem minden olyan színváltakozás nincs, mint amit itt olvastam.
Én aranyszőkének születtem, noha apám fekete, anyám sötétbarna, s nem a postás az igazi apukám. Felnőtt koromra annyira sötétedett a hajam, hogy szinte mindenki barnának mondja. Most már ősz.
A vörös haj tudomásom szerint nem őszül. Legalábbis az ismerőseim között van pár idős, aki ugyanolyan vörös, mint régen. És biztosan tudom, hogy nem festett. Ennyi előny legalább lehet a rőt hajból, nem. :-)
Ha feltétlenül tudni akarod, a külsô jegyeknél megbízhatóbbak a dokumentumok. Ha nagyanyádróltudod, hol született, meg lehet nézni a szül. biz-ban a vallását. Ha már Ô is 1947 után született, akkor abból az Ô anyukáját és azután a dédi szül. biz. :)
"Magyarország jelenlegi lakosságának többsége rendelkezik zsidó felmenővel. Ha nem is közvetlenül, de ük-ük-ük-ük szülői szinten szinte biztosan van legalább egy. "
Ez nagyon valószínû. A 13.sz-ban a pápa levelet írt a magyar királynak, melyben aggályát felyezte ki amiatt, hogy sok magyar lány megy férjhez ( jómódú ) zsidóhoz. ( Ha jól emléxem, itt olvastam: [link] , ha rosszul, akkor ebben a gyüjteményben valahol: [link] )
Na ne am, hogy a metapedia informacio-forrasnak szamitson barki szamara is!!!!
Egyebkent a mellekelt link hires zsidok kepeit tartalmazza, tanulmanyozd. Nem hiszem, hogy talalsz valami egyertelmu meghatarozo jellemzot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!