Hogy viselkedjen az ember a családdal?
40 fős cégnél dolgozom, ahol családok is dolgoznak együtt. Van egy kedves kolléganőm Karen akinek a húga, a fia, férje a húgának a fia, sőt még a másik testvérének a lányai is itt dolgoznak. A fia (26 éves) a héten szabin volt, hogy nyaraljon egy kicsit. Ma kapott egy telefont, hogy a fia nyaralását megszakította mert rosszul lett és intenzív osztályra került. Ma tudta meg hogy rákos. Ma a cégnél sírás volt a rokonok részéről. Amit meg is értek.
El is mentek a kórházba. Viszont holnap már jönnek dolgozni. Én meg nem tudom hogy viszonyuljak hozzájuk. Ugyanis én pont Karennal együtt dolgozom egy asztalnál.
Hogy viselkedjek? Beszéljek Leeről a fiáról vagy hagyjam hogy csendben sírdogáljon?? Vigasztaljam?? Mit tegyek?
Iszonyú megrázó lehet tudni hogy 26 évesen májrákos az ember, de fogalmam sincs ilyenkor hogy kell viselkedni.
Mennyire vagytok beszélőviszonyban? Volt már szó köztetek családi ügyekről?
Szerintem ha semmit nem is mondasz, de megszorítod a kezét és megértően ránézel, akkor tudni fogja, hogy együttérzel, de nem kell belebonyolódni túlzottan a beszélgetésbe, ha ő nem akar.
Hidd el, egy kolléga együttérzése is jól esik az embernek ilyenkor. Főleg, ha nem valami titkot tudtál meg, hanem egyértelmű mindenkinek, mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!