Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit szoktatok mondani a tesco...

Mit szoktatok mondani a tesco parkolóban megjelenő pénzgyűjtőknek?

Figyelt kérdés
Általában hetente háromszor megyünk, minden alkalommal odajön hozzánk valaki, munkanélküli vagyok, sajnos nem tudok mindig adni.
2009. aug. 9. 18:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Tesco parkolóban: nincs nálam készpénz, kártyával fizettem.
2009. aug. 9. 21:32
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szoktam mondani, hogy máshol adakozok, ami igaz is!!!

Amúgy ezeknek nagy vagy teljes része csaló. Olyan papírokat bárki tud készíteni magának! Ált. belehazudnak az ember szemébe. Most őszintén! Te ezt a módot választanád a gyűjtésre, ha szeretnél valakin segíteni? Vagy ha alapítványod lenne?? Az egy dolog, hogy számlát ad, mert bárki vehet egy számlatömböt...

A magát "hivatalos"nak nevező kéregető papírral igazolja, hogy embereknek segít és Én adakozzak, hogy ő TUDJON SEGÍTENI. Magyarán a segítést elveszik tőlem, mert én azért adok, hogy Ő tudjon segíteni....

2009. aug. 10. 11:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
én elküldeném dolgozni...vagy megmondanám,hogy kéregessen a parlament előtt...ott van miből adni
2009. aug. 10. 13:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Hozzám is gyakran jönnek, papírokkal, virággal, fényképekkel, miegymással - beteg gyereknek, mindenféle állítólagos alapítványnak gyűjtenek. Nekik vagy azt mondom, hogy nincs pénzem, vagy azt, hogy adjanak csekket és majd fizetek amennyit tudok, ha lesz pénzem. A csekk szóra általában elkezdenek győzködni, hogy az úgy nem jó - zsebbe viszont nekik nem adok. Sajnos bizalmatlan vagyok, nem győznek meg, hogy biztosan eljut az adományom annak, akinek állítólag gyűjtenek.

Viszont múlt héten az ABC előtt, ahol a napi bevásárlásokat intézem, álldogált egy hajléktalan férfi, és újságot árult, a Fedél nélkül-t. A boltba befelé menve láttam, hogy nem erőszakoskodik, nem új, kicsit kopott, de tiszta ruha volt rajta, a lehetőségeihez képest ápoltnak is tűnt, és nem zaklatott senkit, csak megkérdezte, hogy hajlandóak-e venni tőle újságot. Kifelé menet, amikor már felváltottam a pénzt, amivel vásárolni voltam, tőlem is megkérdezte, kérek-e a lapból. Neki adtam pénzt és az újságot is elfogadtam. Szimpatikus volt, hogy tényleg nem tukmálta rá magát az emberekre és nagyon szépen megköszönte mindenkinek, aki adott neki valamennyit.

2009. aug. 12. 10:28
 15/15 anonim válasza:
Át kell nézni rajtuk- ez a legegyszerűbb. Tavaj nyáron Rómában a metró álomásnál-csúcs időben- egy kajáldában jön oda hozzánk egy nő egy csecsemővel a kezében és természetesn pénzt kért..... észrevettük h a gyermek vadiúj cuccokban volt míg az "anyuka" rongyokban. miútán "elhessegettük" láttunk hogy a gyermeket oda adja egy teljesen más embernek adta oda a gyereket- és markában a várt kézpénzel (elég nagy összeg lehetett)- és elment... azt hiszem mindenki megértette. nem szabad nekik hinni!
2010. júl. 23. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!