Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek mi a motivációtok,...

Nektek mi a motivációtok, hogy jó tanulók legyetek?

Figyelt kérdés
2012. okt. 21. 01:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Nekem nem az, hogy "jó tanuló legyek", hanem van egy olyan igényem, hogy amibe belekezdek, abban profizmusra törekszem. Nemtom, maximalizmusnak, vagy ilyesminek nevezik. Ezzel egyébként szívok is az egyetemen, mert túl sokat várok magamtól. Viszont vannak dolgok, amiket egyszerűen nem tartok semmire, és ezért nem foglalkozom velük (ilyen az egyik szakom, amit kisujjból rázok ki a cél pedig a 2-es - de ez ugye már egyetem)Nekem az a tapasztalatom, hogy az a a jó tanuló, aki rendszeresen tanul (tehát nem csak számonkérés környékén) és nekem úgy sikerül rendszeresen tanulni, hogy abból a megközelítésből tanulok, ami az érdeklődésemnek megfelel. Középiskolában azért elég sokat szenvedtem ezzel, meg főleg azzal, hogy már az akkori agyam is átlátta, hogy a középiskolai tananyag egyszerűen sz*r. Nem jó, nem úgy vannak a dolgok, téves képzeteket sugall, amikbe akárhogy próbáltam akkor sem tudtam beleélni magam. Ha középiskolás vagy, akkor kizárólag a praktikum szempontjából kell megközelíteni a kérdést. Arra kell törekedni hogy felkészülj az érettségire, és hogy összeszedj egy nyelvvizsgát. (lehetőleg angolból) Emellett alakítsd ki a saját intellektusodat, vagyis azokban a dolgokban mélyedj el, amik érdekelnek, még akkor is, ha nincs olyan középiskolai tantárgy. Én például a városok szerkezetének tanulmányozásában és az építészetben mélyedtem el.
2012. okt. 21. 02:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Nyáron dolgoztam, ott én is szerettem a maximumot nyújtani. Az iskola meg... a tanárok szívatnak, a tananyag uncsi. Ráadásul szar faktot választottam, matekot fizikával pedig törit meg matekot vagy törit meg infót.
2012. okt. 21. 02:33
 3/12 anonim válasza:
ugyan én a lányom szemszögéből válaszolok: először is saját maga miatt. Másodjára az öccse miatt. Harmadjára: már ő is tudja(ált. 4.o.), hogy bármennyire nehéz is, vagy unalmas, vagy szívatósak a tanárok,muszáj odafigyelni és akarni is. Állatorvos szeretne lenni, minden esélye megvan rá, szín 5-ös. Sajnos a minimum érettségi már egy takarítói álláshoz is kell, így ezen felül kell gondolkoznia, megjegyzem nem erőltetjük semmiben, nem hajtjuk, minden szorgalmát saját magának köszönheti, amire büszkék vagyunk. Meg akarja mutatni, hogy egy kis faluban lakó diáknak is lehetnek és vannak is céljai, amit csak akkor érhet el, ha tanul, figyelmen kívül hagyva a tanárok beszólásait, az osztálytársai hanyagságát, stb. Persze ő is hozott már 3-ast, de az csak arra ösztönözte, hogy jobban figyeljen. Sajnos van egy tanárnőjük, aki minden diáknak inkább 1-est adna, dolgozatban olyan kérdéseket tesz fel, ami nem a tananyaghoz tartozik, vagy 10 percet ad 3 oldalas doga megírásához. Van ilyen, ezt sajnos el kellett fogadniuk. Persze,nehéz ezeket a hátráltató körülményeket nem figyelembe venni, de ha szorgalmas vagy és el akarod érni a célodat, sikerülni fog!!!!!! :-) Sok sikert az életben!!! :-)
2012. okt. 21. 08:31
 4/12 anonim ***** válasza:

Mert maximalista vagyok, mert utálom, ha valaki valamiben jobb nálam, és mert szeretem, ha megdicsérnek, hogy milyen okos és szorgalmas vagyok. :)

Ez nem hangzott túl jól, de ilyen vagyok.

2012. okt. 21. 10:23
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem nincs úgy motivációm. A közismeret órákon próbálok a tőlem telhető legjobbat nyújtani,de fontosabb dolgaim vannak
2012. okt. 21. 10:32
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem is tudom...

Bennem sose volt ilyen maximalizmus, vagy ilyesmi, egyszerűen csak szeretek tudni dolgokat. Vannak tantárgyak, amiket tényleg megtanulok azért, mert érdekelnek, a többiből meg kitűnően tudok puskázni.

A jó tanulóság mellékhatása meg ugye, hogy szeretnek a tanárok és a szülőknek is tetszik, hogy az iskolai teljesítményem jó. És amíg jó, addig minden hülyeségükre tudok azzal jönni, hogy "nézz rá a jegyeimre!".

2012. okt. 21. 10:32
 7/12 anonim ***** válasza:

Az, hogy a jövőm múlik rajta..

14/l

2012. okt. 21. 10:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Elég nagy baromság, hogy a jövőd múlik rajta. Anyám 2 diplomás értelmiségi 5 nyelven beszél és még is 120 ezret keres, apám meg szakközépet + szakmát végzett és 400 ezret keres. Na akkor, most ki járt jobban?Anyám aki világ életében kitűnő volt, vagy apám aki 11.ben megbukott matekól?
2012. okt. 21. 12:53
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam hogy ha jól tanulsz jó munkád is lesz..

És amúgy is "véleményt" "saját(!) tapasztalatot" kérdeztél.. ;))

2012. okt. 21. 17:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Én most épp azt találtam ki motivációnak, hogy több ösztö díjat kapjak.
2012. okt. 21. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!