Miért kell mindenkit leszólni?
15 éves vagyok és lány.
- szoktam buliba járni
- igen voltam már részeg, nem is egyszer
- igen voltak pasik, akikkel kavartam
- próbáltam már még sok mást is..
De! - nem vagyok k*rva
- kedves vagyok azokkal akik megérdemlik
- idősebbekkel tisztelettudó
- nem szoktam rá semmi olyanra, amire nem kéne
Mi a baja evvel mindenkinek? Úgy is egyszer élünk, most miért ne használnánk ki? Miért ne próbálhatnánk meg? Miért ítélik el ilyenekért a tizenéveseket?
Kitűnő tanuló vagy? Otthon minden házimunkában segítesz? A pénzt, amit elköltesz szórakozáskor, Te keresed meg?
Kötelességeidet a-tól z-ig tudod?
Előbb a kötelességek, aztán a jogok. 15 évesen ha tetszik, ha nem, gyerek vagy.
Bocs, de ha nem tudod, hogy ezzel mi a baj:
"- igen voltam már részeg, nem is egyszer
- igen voltak pasik, akikkel kavartam
- próbáltam már még sok mást is.. "
Akkor hiába is magyaráznánk. Nem 15 évesen kell néhányszor lerészegedni, NÉHÁNY pasival sem kavarni, stb.
Az "egyszer élünk" pedig nem azt jelenti, hogy szétcseszheted a tested huszonéves korodra, hogy addigra olyan kiélt fejed legyen, mint egy negyvenévesnek és annyian menjenek át rajtad mint egy vasúti felüljárón.
Én is hasonló vagyok, mint te. Kivéve talán, hogy eddig életembe egy fiú volt, aki érdekelt, és akivel történtek is dolgok. (nem szex) Szerintem teljesen normális vagy :)
Másodiknak üzenem: ha nem is vagyok kitűnő (tesi és fizika négyes, de kit érdekel?), attól még jól tanulok. Mindenben segítek otthon.
Egyszer élünk, és nem értem miért kéne 18 éves koromig besavanyodva otthon tanulnom, csak mert még nem keresek pénzt. Sajnálom, hogy neked ilyen gyerekkorod volt, de hát nem mindenki ugyanolyan... :)
5: "Egyszer élünk, és nem értem miért kéne 18 éves koromig besavanyodva otthon tanulnom,"
A besavanyodva otthon tanulás és a rendszeres részegeskedés meg pasizás között még van sok ÉRTELMES szórakozási lehetőség, és akinek az élet élvezete egyet jelent azzal, hogy cigi-pia-fű-szexazzalakiazutambaesik, azt nagyon tudom sajnálni.
Ha nyomaszt, hogy véges az időd itt a Földön, akkor nem értem, miért hirdeted az időpazarlást? Milyen "élet" az, amiről jóformán emlék sincs, mert épp volt mit inni? Milyen élet az, ahol akár bő két évtized helyett másfél évtized a gyermekkor, mert vagy nevelheted a saját gyerekedet 15 évesen, vagy barátkozhatsz a gondolattal, hogy elvetted az élet lehetőségét attól, akit áldásként szokás emlegetni. Tudom, nem kötelező teherbe esni, de nem kötelező esélyt se adni rá.
Én kerültem a fajtádat mindig, és megállapodtam egy olyan lány mellett, aki csak velem olyan néha, mintha nem lenne morál a világon. Éppen azzal fogott meg, hogy nagyon is van erkölcsi érzéke, és ő is tartotta magát annyira, hogy ne dobjon oda mindent még nekem se. Pedig majd megőrültünk mindketten! :)
10 éve tart, mert őrizzük a tüzet, és mert figyelünk egymásra, "mégis van morál", tiszteletben tartjuk a másikat. Ez nehéz, erre ügyelni kell. Sosem hibátlan, messze nem zökkenőmentes. Ezt nem vállalja az, aki könnyűnek érzi magát valamiért. Pedig a te választott utad esélyes következményei szörnyűbbek, mint a kezdettől harmóniára törekvő keveseké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!