Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Munkanélküliek! Titeket nem...

Munkanélküliek! Titeket nem zavar a folytonos kérdezősködés, "van-e már munka"?

Figyelt kérdés

Falun lakok, ahol, ha lehet mondani, még nehezebb állást találnom, hiszen minden nap ingáznom kell majd a munkahelyemre, ami plusz költségekkel (is) jár a munkáltatónak. Nagyon nehéz a munkahely keresés, pedig olyan sok helyen voltam már.

De ami a legrosszabb... a falusiak. Az idősebb asszonyok (nyugdíjasok főleg) rendre kérdezgetik, van-e már munka, dolgozok-e már. Nem lehet ebből a házból úgy kitenni a lábam, hogy ne botlanék bele. Vagy a postás, vagy az eladó... vagy a nyugdíjas. Mit tegyek?? Már nagyon unom. Szinte gyomor idegem van, ha megint ezt kérdezik tőlem. Nem elég a saját bajom, az, hogy nincs munkám, még itt idegesítenek ők is...

Mit válaszoljak hogy ne legyen sértő (... még ne hogy már én legyek a rossz alapon), de ne is kelljen válaszolnom? Már nagyon kész vagyok...

2012. okt. 19. 21:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kedves 9-es válaszoló, ha végig olvastál volna látnád, én többek közt betanított munkát is vállaltam volna, csak éppen olyan helyen, hogy naponta be tudjak járni, megérje bejárni. Esetleg takarítást, vagy árufeltöltést. Ennyit arról, hogy csak azok nem találnak munkát akik "polgármesteri" állást keresnek. :) De ezt tényleg csak az tudja, aki benne van, ezelőtt én sem hittem volna. Ahogy befejeztem az iskolát, rögtön elkezdtem dolgozni és a közelmúltig azt hittem, ez mindig így lesz, hogy ha nem is lesz egy ideig munkám, hamar találok másikat, hát tévedtem.
2012. okt. 19. 23:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Egy évig voltam hasonló helyzetben. Mivel én is szégyelltem, hogy nincs munkám, idegtépő volt a kérdéseket hallgatni (amúgy erre rímel más élethelyzetben a "van már párod?").

Humorosra vettem a figurát és mondtam, hogy már tervezem, hogy az első fizetésemből ki fogok bérelni egy óriásplakátot és mindenkit úgy fogok értesíteni. Biztos fárasztó lehet ezt minden nap megkérdezni, hiszen én magam is annak érzem, pedig én csak a válaszért vagyok felelős. Így kérem, hogy figyeljék a plakát helyét, amint lesz munkám, ott tudatom mindenkivel - addig sem kell magukat a kérdésekkel fárasztani.

2012. okt. 20. 08:24
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát, kissé régi a kérdés, de hátha valakinek hasznos lehet...

Én azt mondanám, hogy "Jól vagyok, köszönöm." és másra terelném a szót, vagy továbbmennék. És ez bármi más magánjellegű témára is használható, amiről nem akarsz beszélni.

2019. jún. 11. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!