Hogyan titkoljam el a családom elől kb.3 hónapig, hogy ott hagytam a sulit és helyette dolgozok?
Figyelt kérdés
Érettségim megvan, szakképzésről íratkoztam ki. Nem tetszett, de csak muszályból kezdtem el, mert szüleim hajtogatták állandóan, hogy kell, az én véleményemet pedig meg sem hallgatták. Most felvettek dolgozni egy irodánál. Hogyan tudnám kis ideig elhallgatni ezt? Még otthon lakok!
20/L
2012. okt. 10. 12:51
1/7 anonim válasza:
Miért nem lehetsz őszinte? Ha vége a sulinak mit mondasz, hisz nem lesz bizonyítványod. Egyébként meg eljársz dolgozni otthon pedig azt mondod,hogy suliba indulsz.
2/7 anonim válasza:
Hát.. Azért egy érettségivel nem sokra fogsz menni. Szerintem ne titkolózz, mondd el őszintén a dolgokat, mert ha hazudozol abból elég rosszul is kijöhetsz. Felnőtt ember vagy, a szüleid nem irányíthatnak már, max. terelgethetnek egy adott irányban, de a végső döntést te hozod meg.
3/7 anonim válasza:
Nálunk volt a családban, aki titkolózott hasonló helyzetben. Hatalmas botrány lett, amikor iskolalátogatásit kellett volna kérnie, és lebukott... Ne akard ennek kitenni magad. Húszéves vagy, a te döntésed, neked kell vállalnod a felelősséget.
4/7 anonim válasza:
Esetleg keress egy olyan esti tanfolyamot, ami érdekel és a jelenlegi munkádhoz kapcsolódik és úgy jelentsd be, hogy átirakoztál. A szüleid nem lesznek mérgesek, ha látják, hogy nem hagytad abba a tanulást, és mellette még gyakorlatot is szerzel, illetve beszállsz a családi költségvetésbe. Szerintem ne hazudj nekik, joguk van tudni, hogy hol tartasz a tanulmányaidban, hamár 20 éve támogatják.
5/7 anonim válasza:
Nem ismerem pontosan a családi pótlék szabályait, de gyanítom, hogy ezzel akár komoly anyagi kárt is okozhatsz a szüleidnek. Hiszen (ha jól tudom, nem biztos) amíg nappali rendszerű képzésben az első szakmádat megszerzed, de legkésőbb 23 éves korodig jogosult vagy csp-ra. Ha tehát szüleid megigényelték, és mondjuk csak év végén derül ki, hogy te már 3 hónapja kijelentkeztél az intézményből/szakképzésről, akkor ezt nekik vissza kell fizetniük. Vagy neked, mivel már felnőtt vagy. Szóval ez nem játék, inkább mondd el.
6/7 anonim válasza:
5-ös rosszul tudod. 20 éves korig van családi. Én tudom, én is ahogy betöltöttem nem kaptunk. Új rendszer.
7/7 anonim válasza:
Okés, köszönöm a kiigazítást, ez esetben my argument is invalid:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!