Ezért fel lehet jelenteni valakit? Vagy mit tegyek? SOS
Figyelt kérdés
Egyszer nyáron bejelölt egy srác facebookon azzal, hogy szimpatikus, szép lány vagyok, látta, hogy ugyanazt a zenét szeretem, amit ő, lenne-e kedvem beszélgetni. Én meg nem vagyok egy bunkó ember, úgy voltam vele, hogy megnézem az adatlapját, ismerőseit, ha normálisnak tűnik az infók alapján, beszélgethetünk, hátha egy új barátra teszek szert. Teljesen normális volt, kedves, békés embernek tűnt, akinek sok barátja van, aztán mikor mondtam, hogy nem szeretnék tőle semmit, van barátom, akkor elkezdett a magánéletemben vájkálni, hogy ő miért nem tetszik, nem is ismerem stb. Nekem ez nem volt szimpatikus és mondtam, hogy nem szeretnék vele többet beszélni, letöröltem. Ezután kb rá egy hétre az egyik barátnőm szólt, hogy fent van a képem az egyik társkeresőn és ott van, hogy szexet keresek! Úgy kiakadtam, mint még soha, de nem gondoltam, hogy a pasi csinálta ezt meg. Megadta az elérhetőségeimet is és elkezdtek felvenni msnre undorító alakok. Gondolkodtunk a barátaimmal, hogy ki tehetett ilyet, akkor ugrott be, hogy mi van, ha ez a csávó volt bosszúból. Írtam neki levelet, megkérdeztem és bevallotta! De ilyen gúnyosan, mintha ez teljesen természetes lenne. Azóta megtaláltam egy másik oldalon is az egyik képemet és ott is ugyanazokat írta ki. És még ki tudja, hány helyen lehet..:( Én sosem tettem semmi olyat az életemben, amit szégyellni kéne, most mégis így lejárattak. Nem tudom, hogy mit tehetnék, ezért valakit fel lehet jelenteni? Vagy veszett ügy? Kérlek segítsetek, nagyon fontos!2012. okt. 18. 15:21
11/11 anonim válasza:
Ezzel a rendőrök semmit sem fognak csinálni. Kiírtad a neved, az msn-ed, a kép is valószinűleg a közösségi oldalról lett leszedve, amit alapból mindenki láthat. Innentől kezdve halott az ügy, visszaélésről nem lehet beszélni, hiszen mindent TE raktál ki. Nincs bűncselekmény.
Az, hogy kipakolnak ilyen weboldalakra, benne van a pakliban, ha netezel; főképp, ha közösségi oldalakat is használsz. Pont úgy, mint mikor sétálsz az utcán, valaki fejbeb*szhat egy féltéglával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!