Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezért fel lehet jelenteni...

Ezért fel lehet jelenteni valakit? Vagy mit tegyek? SOS

Figyelt kérdés
Egyszer nyáron bejelölt egy srác facebookon azzal, hogy szimpatikus, szép lány vagyok, látta, hogy ugyanazt a zenét szeretem, amit ő, lenne-e kedvem beszélgetni. Én meg nem vagyok egy bunkó ember, úgy voltam vele, hogy megnézem az adatlapját, ismerőseit, ha normálisnak tűnik az infók alapján, beszélgethetünk, hátha egy új barátra teszek szert. Teljesen normális volt, kedves, békés embernek tűnt, akinek sok barátja van, aztán mikor mondtam, hogy nem szeretnék tőle semmit, van barátom, akkor elkezdett a magánéletemben vájkálni, hogy ő miért nem tetszik, nem is ismerem stb. Nekem ez nem volt szimpatikus és mondtam, hogy nem szeretnék vele többet beszélni, letöröltem. Ezután kb rá egy hétre az egyik barátnőm szólt, hogy fent van a képem az egyik társkeresőn és ott van, hogy szexet keresek! Úgy kiakadtam, mint még soha, de nem gondoltam, hogy a pasi csinálta ezt meg. Megadta az elérhetőségeimet is és elkezdtek felvenni msnre undorító alakok. Gondolkodtunk a barátaimmal, hogy ki tehetett ilyet, akkor ugrott be, hogy mi van, ha ez a csávó volt bosszúból. Írtam neki levelet, megkérdeztem és bevallotta! De ilyen gúnyosan, mintha ez teljesen természetes lenne. Azóta megtaláltam egy másik oldalon is az egyik képemet és ott is ugyanazokat írta ki. És még ki tudja, hány helyen lehet..:( Én sosem tettem semmi olyat az életemben, amit szégyellni kéne, most mégis így lejárattak. Nem tudom, hogy mit tehetnék, ezért valakit fel lehet jelenteni? Vagy veszett ügy? Kérlek segítsetek, nagyon fontos!
2012. okt. 18. 15:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Rendőrség. Személyes adattal való visszaélés.
2012. okt. 18. 15:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmam sincs,hogy fel lehet e jelenteni.Én ezért nem rakok ki képet sehová és csak hosszú beszélgetések után küldök magamról,mert tudom,milyen undorító férgek az emberek.Nekem olyan volt,hogy valakit felvettem msn-re,akiről az a sejtésem,hogy egy strigó volt,mert nagyon gyanús lett már a végére.Elküldtem,hogy nem akarok vele beszélgetni többet és persze ment a nyarvogás a részéről és engem is gusztustalan alakok vettek fel msn-re.Ennek már több,mint fél éve,nem foglalkoztam vele.Ilyen esetekben van az,hogy teljesen profilt kell váltani,mert máshogy nem kopnak le.Illetve segítene a tank is,vagy az uzi,de azt sajnos bünteti a törvény:(
2012. okt. 18. 15:27
 3/11 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem emiatt nem fogják nagyon megbüntetni.Vagy reméljük,hogy sáros még valamiben és akkor lebukik és lecsukják.Az ilyeneknek a sitten a helyük.
2012. okt. 18. 15:28
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
Remélem,egy háromajtós szekrény lesz a cellatársa.
2012. okt. 18. 15:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne jelenthetnéd fel? Föleg ha valós adatokkal adta fel a hirdetést.

Amit viszont elötte érdemes végigondolnod, hogy a facebook barátnak jelöléssel még nem jár együtt a messenger elérhetőség és a telefonszám, ezeket már te adtad meg ki tudja miért.

2012. okt. 18. 15:31
 6/11 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy nem volt barátom, csak azért mondtam neki, hogy békén hagyjon. Mivel eleve nem ismerkedés szempontjából beszélgettünk, de aztán egyre többször hozta fel. Megpróbáltam normálisan lerendezni, hogy ne legyen belőle ez! Aztán mégis..:( Utálom az ilyen alakokat, próbáltam mindig nagy ívben elkerülni az ilyeneket, de hát mondom, teljesen normálisnak tűnt, nekem meg sok fiúbarátom van, nem feltételeztem, hogy bekattan
2012. okt. 18. 15:37
 7/11 A kérdező kommentje:

Telefonszámot nem adtam meg, msn-t pedig azok láthatják, akik az ismerőseim.

Név, msn, életkor, meg egy olyan bemutatkozás, hogy szexet akarok idősebb pasasokkal! azt hittem, rosszul leszek, mikor megnéztük a barátaimmal. És mivel nekem a vezetéknevem elég ritka és ilyen nevű ember sincs még egy az országban, legalábbis nem tudok róla, így bárki megtalálhatott:( Ezért bosszant nagyon-nagyon a dolog.

2012. okt. 18. 15:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a rendőrök csodát tennének. Az érintett társkereső oldalakon érdemes kérni az adatlapok letiltását.

Te meg mindenképpen tanulj az esetből. Ha facebookon törölsz valakit, akoor tessék letiltani, hogy ne is lássa többet az adatlapodat. Msn-en meg ne vegyél fel minden jöttmentet...

2012. okt. 18. 15:48
 9/11 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a rendőrségen.

Ennél kevesebbért is intézkedtek már egyébként, személyes ismerősi körömben, lehet bízni bennük.

2012. okt. 18. 15:58
 10/11 anonim ***** válasza:

volt par eve egy botrany amikor egy weboldalon bosszubol szexkepeket raktak ki a csajaikrol az ex pasik.

az az ugy joval sulyosabb ennel es megse lett kovetkezmenye

mindenesetre jelentsd fel az illetot, ha volt olyan hulye hogy be is ismerte neked

2012. okt. 18. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!