Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Munkahelyi pletyka ellen mit...

Munkahelyi pletyka ellen mit tehetek?

Figyelt kérdés
Felröppent egy hír, hogy én és egy munkatársam összejöttünk, de legalább szeretők vagyok. Vagyok 20 éves, ő 28 házas és gyereke van. Na most, aki ismer, az pontosan tudja, hogy eleve családos nálam 100 %-osan tabu, én még azzal sem merek semmit sem kezdeni, akinek van egy egy hetes kapcsolata. Illetőleg vannak még egyéb konkrét okok rá, hogy miért nincs semmi, de ezt csak azok tudják, akik ismernek. A munkatársaim pedig nem ismernek, kb az jött le nekik, hogy egy fiatal buta kis liba vagyok. Szerintem. Lényeg, hogy ez kezd egyre kellemetlenebb lenni így és nem tudom mit tegyek. Beszéljek velük? Ők maguk sosem hozták fel a dolgot előttem. Aminap egyik kollégám utalgatott rá, hogy túl sokat beszélek azzal a bizonyos munkatársammal, de nem gondoltam volna, hogy rajta kívül bárki bármit is gondol. Erre ma hallottam az állítólagos szeretőmtől, hogy ott mindenki azt hiszi, hogy mi együtt. Mondom szépen vagyunk. Én ezt szeretném kimagyarázni. Nem akarom így hagyni, mert kényelmetlenül is érzem magam, illetőleg azt sem szeretném, hogy másnak ismerjenek meg, mint ami vagyok. Mert én az a tipikus szürke kisegér vagyok, ezek meg kb egy r*bancot látnak bennem. Mit tegyek? (elnézést, ha kicsit vulgáris voltam)
2012. okt. 13. 23:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Mi férfiak úgyis félre fogjuk érteni, mert félre akarjuk érteni. Nektek nőknek kell azt tudatosítani, a pasikban, hogy NEM, nem akartok semmi többet, mint beszélgetni, haverkodni, stb. Ha ez így megfelel neki, akkor o.k., ha nem, akkor addig kell befejezni, amíg el sem kezdődik.
2012. okt. 14. 00:15
 12/23 anonim ***** válasza:

Én voltam egy tanfolyamon, és volt ott egy 42 éves nő.

Kb egy harmincasnak nézett ki, jól tartotta magát.

Első alkalommal tanfolyamon mondtak nekünk dolgokat amiket fel kellett írni. Ő ült mellettem, és kifogyott a tolla.

Mondta nekem hogy tanfolyam után menjek már fel hozzá, és lemásolja azt amit én felírtam magamnak. Egyáltalán nem vagyok barátkozós típus, meg nagyon távolságtartó vagyok, de valamiért mentem. Olyan kedvesnek látszott a nő, meg jó sokat beszélt, és jó volt hallgatni:) Aztán onnantól kezdve mindenki arról beszélt hogy összejöttem a nővel. Én egyébként 21 vagyok, és még szűz. Szóval egyáltalán nem is csináltunk semmit a nővel, csak mindig beszélgettünk utána is. Ha mondod hogy nem akkor azt hiszik hogy tagadod. Ha azt mondod igen, akkor azt hiszik hogy ezzel próbálod elviccelni, és úgy tagadni:D Szóval így is úgy is azt hiszik amit akarnak. Ez már 1 éve volt, de még mindig járok a nőhöz kávézni:) Azt hisz mindenki amit akar, nem érdekel minket. Jó vele beszélgetni, és teljesen megért, ő is hasonló dolgokat tapasztalt meg az életben mint én. Azóta is ő az egyetlen ember akivel személyesen őszintén tudok beszélgetni:) Szerintem beszélgess csak a sráccal, egy igazi barát mindig jól jön. Ha többet akar meg majd mondod neki hogy nem és kész. Aki unatkozik annak meg így is úgy is te leszel a téma. Ha mostantól nem beszélnél vele akkor az jönne hogy lebuktatok, és már csak titokban vagytok együtt:D Kérdező, neked meg írok majd levelet ha nem baj:)

21/F

2012. okt. 14. 00:18
 13/23 A kérdező kommentje:
És hogy tudatosítsam benne, hogy én csak egy jó barátot látok benne és ez nem fog változni? Azt gondolnám, hogy egy felnőtt férfinak eleve van annyi esze, hogy családosként nem kezd egy ilyen kislánnyal, mint én. De persze tévedni emberi dolog és részemről akkor ez egy tévedés... mit mondjak neki, meg egyáltalán hogyan? Nem szoktam tanácstalan lenni, meg mindenre találok vmilyen megoldást, de most nagyon bizonytalan vagyok. Egy jó barátot sem akarok elveszíteni, de a pletykákat sem szeretném. Meg ugye ahogy mondtam: mint férfi nem bízom meg benne, ergo én magam is félek, ha nem vigyázom, akkor esetleg ő is félreérti.
2012. okt. 14. 00:22
 14/23 anonim ***** válasza:

van egy rossz hirem: ha te valoban gyerekes vagy, o pedig allitolag komolyabb sokkal akkor nagyon nagy esely van ra hogy csak azert baratkozik veled mert akar valamit. a ferfiak nagyon ritkan baratkoznak csak ugy nokkel.

az pedig tevedes hogy csalados ember nem kezd masokkal. az meg hogy 8 evvel fiatalabb vagy? ugyanmar. en 15-el voltam fiatalabb. meg most mondod hogy mint ferfi nem biznal benne. akkor szerinted miert kellene bizni abban hogy nem tesz majd valamit?

nehez ugy amugy tenyleg hogy szereld le, valoszinuleg mint baratot el fogod vesziteni, mivel szerintem ez nem baratsag. en azt csinalnam hogy kevesebbet beszelnek vele, gondolom vannak ilyen kis flortolgetos poenjai veled szemben, na ezeket kell rovidre zarni es nem visszapoenkodni. amikor azzal jon hogy a tobbiek szerint szeretok vagytok akkor nyiltan kimutatni a nemtetszesed. szerintem eleg konnyen el tudnad tantoritani, gondolom meg csak most probalgatja hogy mit szolsz ahhoz a gondolathoz hogy te meg o egyutt.

2012. okt. 14. 00:34
 15/23 anonim ***** válasza:
Mi is megbeszéltük a lánnyal, hogy nem lesz köztünk semmi, akkor sem, ha nagyon szimpatikusak vagyunk egymásnak. De muszáj ezt megbeszélni, mert a dolog egyre nehezebb lesz. Ha barátok lesztek és megosztjátok egymással a bensőséges titkaitokat is, akkor ha valamelyik fél ezt úgy értékeli, hogy ez másfajta közeledés, arra a barátság is rámegy, ez szinte törvényszerű. Mondd meg neki, hogy nagyon szeretsz vele beszélgetni, stb. de nem szeretnéd, ha félreértené, mert nem érzel semmi "olyat" vele kapcsolatban, ami ennél több. Persze ez nem biztos, hogy jól esik neki, de még mindig jobb, mint nem megmondani és még nagyon szenvedést okozni vele később.
2012. okt. 14. 00:36
 16/23 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ne foglalkozz velük. Mindenki azt hisz, amit akar. Smárolni, egymást taperolni nem látnak benneteket, mert nem is láthatnának. A többivel ne foglalkozz. Nehogy már pár pletykafészek miatt ne beszélgess azzal, akivel kedved van.
2012. okt. 14. 04:41
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha van elég bőr az arcodon kezdd el azt terjeszteni, hogy mással is van kapcsolatod - mondjuk a legnagyobb szájú pletykafészek pasival a munkahelyen.
2012. okt. 14. 07:15
 18/23 anonim ***** válasza:

Az életben többnyire nem direkt kommunikációval működnek a dolgok. Sokszor többet érnek a "leadott jelzések", illetve az, hogy a viselkedésed mit jelez más felé.

Mondhatsz te itt bármit, ha a helyi mesemondó szakkör ezzel szórakoztatja magát, akkor továbbra is fogja. Maximum továbbköltik a mesét, a saját szájízük szerint.

Felesleges magyarázkodni, vagy "tisztázni". Hagyd rájuk, hadd gondoljanak, amit akarnak.

Van egy exem, akivel néha találkozom, a férjem is ismeri, hozzánk is fel szokott jönni dumálni. Új munkahelyen vagyok, aférjemet ismerik, az exemet nem. Egyik nap felhívott, hogy fussunk össze. Mondtam, hogy munka után várjon meg a munkahelyem előtt, aztán beülünk valahová.

Kicsit beszélgettünk ott, rólam is terjedt, hogy valami kigyúrt, kopasz pasival találkozgatok. A férjem tud róla, utána haza is jött velem, este a férjem is bekapcsolódott a beszélgetésbe. Innentől meg higgyenek, amit akarnak.

2012. okt. 14. 07:56
 19/23 anonim ***** válasza:
Semmit, hagyd figyelmen kívül, mások keverése miatt nem kell mentegetőznöd és hibásnak érezni magad. Kerüld a pasival a kényelmetlen helyzeteket és ne lépd át a bizonyos határt. Ez mindenkinél más. Nálam pl. már nem fér bele, hogy hozzám érjenek, a karomat simogassák. Olykor érdeklődj a családjáról, hogy tudja, észben tartod, neki van családja. Aztán még jó, ha te is bepasizol, valaki mással :)
2012. okt. 14. 08:40
 20/23 anonim ***** válasza:

"Egy jó barátot sem akarok elveszíteni"...ez a csak barátság dolog csak a nők részéről működik, egy pasinál 90%-ban több érzelem áll a háttérben. Nyugodtan beszélgess vele, de úgymond ne szoktasd magadhoz, tartsd meg a dolgot munkahelyi ismeretségnek.

Másokkal kapcsolatban ha elkezded ezt "kimagyarázni" abból biztos csak még nagyobb spekulálás lenne. Ami megoldás lehet hogy mindenkivel ismerkedsz kicsit jobban, csak annyira hogy lássák milyen ember vagy, aztán onnantól meg gondolnak amit akarnak, és valami pletykák mindig lesznek, nem csak nálad, biztos kibeszélnek másokat is.

2012. okt. 14. 10:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!