Munkahelyi pletyka ellen mit tehetek?
Én voltam egy tanfolyamon, és volt ott egy 42 éves nő.
Kb egy harmincasnak nézett ki, jól tartotta magát.
Első alkalommal tanfolyamon mondtak nekünk dolgokat amiket fel kellett írni. Ő ült mellettem, és kifogyott a tolla.
Mondta nekem hogy tanfolyam után menjek már fel hozzá, és lemásolja azt amit én felírtam magamnak. Egyáltalán nem vagyok barátkozós típus, meg nagyon távolságtartó vagyok, de valamiért mentem. Olyan kedvesnek látszott a nő, meg jó sokat beszélt, és jó volt hallgatni:) Aztán onnantól kezdve mindenki arról beszélt hogy összejöttem a nővel. Én egyébként 21 vagyok, és még szűz. Szóval egyáltalán nem is csináltunk semmit a nővel, csak mindig beszélgettünk utána is. Ha mondod hogy nem akkor azt hiszik hogy tagadod. Ha azt mondod igen, akkor azt hiszik hogy ezzel próbálod elviccelni, és úgy tagadni:D Szóval így is úgy is azt hiszik amit akarnak. Ez már 1 éve volt, de még mindig járok a nőhöz kávézni:) Azt hisz mindenki amit akar, nem érdekel minket. Jó vele beszélgetni, és teljesen megért, ő is hasonló dolgokat tapasztalt meg az életben mint én. Azóta is ő az egyetlen ember akivel személyesen őszintén tudok beszélgetni:) Szerintem beszélgess csak a sráccal, egy igazi barát mindig jól jön. Ha többet akar meg majd mondod neki hogy nem és kész. Aki unatkozik annak meg így is úgy is te leszel a téma. Ha mostantól nem beszélnél vele akkor az jönne hogy lebuktatok, és már csak titokban vagytok együtt:D Kérdező, neked meg írok majd levelet ha nem baj:)
21/F
van egy rossz hirem: ha te valoban gyerekes vagy, o pedig allitolag komolyabb sokkal akkor nagyon nagy esely van ra hogy csak azert baratkozik veled mert akar valamit. a ferfiak nagyon ritkan baratkoznak csak ugy nokkel.
az pedig tevedes hogy csalados ember nem kezd masokkal. az meg hogy 8 evvel fiatalabb vagy? ugyanmar. en 15-el voltam fiatalabb. meg most mondod hogy mint ferfi nem biznal benne. akkor szerinted miert kellene bizni abban hogy nem tesz majd valamit?
nehez ugy amugy tenyleg hogy szereld le, valoszinuleg mint baratot el fogod vesziteni, mivel szerintem ez nem baratsag. en azt csinalnam hogy kevesebbet beszelnek vele, gondolom vannak ilyen kis flortolgetos poenjai veled szemben, na ezeket kell rovidre zarni es nem visszapoenkodni. amikor azzal jon hogy a tobbiek szerint szeretok vagytok akkor nyiltan kimutatni a nemtetszesed. szerintem eleg konnyen el tudnad tantoritani, gondolom meg csak most probalgatja hogy mit szolsz ahhoz a gondolathoz hogy te meg o egyutt.
Az életben többnyire nem direkt kommunikációval működnek a dolgok. Sokszor többet érnek a "leadott jelzések", illetve az, hogy a viselkedésed mit jelez más felé.
Mondhatsz te itt bármit, ha a helyi mesemondó szakkör ezzel szórakoztatja magát, akkor továbbra is fogja. Maximum továbbköltik a mesét, a saját szájízük szerint.
Felesleges magyarázkodni, vagy "tisztázni". Hagyd rájuk, hadd gondoljanak, amit akarnak.
Van egy exem, akivel néha találkozom, a férjem is ismeri, hozzánk is fel szokott jönni dumálni. Új munkahelyen vagyok, aférjemet ismerik, az exemet nem. Egyik nap felhívott, hogy fussunk össze. Mondtam, hogy munka után várjon meg a munkahelyem előtt, aztán beülünk valahová.
Kicsit beszélgettünk ott, rólam is terjedt, hogy valami kigyúrt, kopasz pasival találkozgatok. A férjem tud róla, utána haza is jött velem, este a férjem is bekapcsolódott a beszélgetésbe. Innentől meg higgyenek, amit akarnak.
"Egy jó barátot sem akarok elveszíteni"...ez a csak barátság dolog csak a nők részéről működik, egy pasinál 90%-ban több érzelem áll a háttérben. Nyugodtan beszélgess vele, de úgymond ne szoktasd magadhoz, tartsd meg a dolgot munkahelyi ismeretségnek.
Másokkal kapcsolatban ha elkezded ezt "kimagyarázni" abból biztos csak még nagyobb spekulálás lenne. Ami megoldás lehet hogy mindenkivel ismerkedsz kicsit jobban, csak annyira hogy lássák milyen ember vagy, aztán onnantól meg gondolnak amit akarnak, és valami pletykák mindig lesznek, nem csak nálad, biztos kibeszélnek másokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!