Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én látom ennyire aggasztónak Magyarországon a férfi-női szerepek igazságtalan eloszlását, nem kellene mégis tenni ez ellen, hogy látjátok?
Mindig elolvasom a családi kapcsolatokat és majdnem minden nap van olyan kérdés, panasz ami tartalmazza a férfiak házimunkában nem segítését. Sokszor még akkor sem veszik ki részüket benne, ha mindketten dolgoznak. Az utolsó Heti Hetesben az egyik hír arról szólt, hogy azokban a házasságok, ahol a férfi kevesebb házimunkát végez tartósabbak, erre Gálvölgyitől Hajós Andrásig mindenki azt ecsetelte, körülírta, hogy ők sem veszik ki részüket a házimunkából és ez így működik, persze érződött, hogy nem is akarják, mert a nő abban sokkal ügyesebb. Az oldalon még sok nő is egyetért ezzel, én megbolondulok ettől a világtól, most ez a 21. század, vagy ahogy Einstein is mondta, az idő relatív.
Azt még hozzáteszem, hogy egy ideje külföldön élek és itt a férfiak nem hogy segítenek otthon a házimunkában, de sokszor jobban főznek mint a nők.
Aggasztónak aggasztó, de ne bolondulj bele. :)
A saját életeddel járj jó példával elöl, ennyit mindenképp meg tudsz tenni.
"Csak én látom ennyire aggasztónak Magyarországon a férfi-női szerepek igazságtalan eloszlását..." - hogyan láthatnád, ha nem is itt élsz.
amúgy meg itthon is van ilyen is, olyan is. én elfogadom, h többet takarítok itthon, mint a párom, de elvárom, h besegítsen és azt is, h vigyázzon a rendre. neki egyik sem automatizmus, de tudja, h nekem fontos és úgy nagy átlagban igyekszik odafigyelni rá
Egyébként én egyáltalán nem ezt tapasztalom például a szüleimnél sem. Nagyszerűen kisegítik egymást a házimunkában.
Én viszont azt veszem észre, hogy manapság a nők már annyira próbálják elérni az "egyenjogúságot", hogy már- már az tetszeni nekik csupán, ha csak otthon b@szni kellene, meg fodrászhoz járni. Minden más munkát elvégezne valami bohóc, aki eltartja őket. És persze a házimunkát is bejárónő végezné.
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!