Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én látom ennyire aggasztónak Magyarországon a férfi-női szerepek igazságtalan eloszlását, nem kellene mégis tenni ez ellen, hogy látjátok?
Mindig elolvasom a családi kapcsolatokat és majdnem minden nap van olyan kérdés, panasz ami tartalmazza a férfiak házimunkában nem segítését. Sokszor még akkor sem veszik ki részüket benne, ha mindketten dolgoznak. Az utolsó Heti Hetesben az egyik hír arról szólt, hogy azokban a házasságok, ahol a férfi kevesebb házimunkát végez tartósabbak, erre Gálvölgyitől Hajós Andrásig mindenki azt ecsetelte, körülírta, hogy ők sem veszik ki részüket a házimunkából és ez így működik, persze érződött, hogy nem is akarják, mert a nő abban sokkal ügyesebb. Az oldalon még sok nő is egyetért ezzel, én megbolondulok ettől a világtól, most ez a 21. század, vagy ahogy Einstein is mondta, az idő relatív.
Azt még hozzáteszem, hogy egy ideje külföldön élek és itt a férfiak nem hogy segítenek otthon a házimunkában, de sokszor jobban főznek mint a nők.
Könyörgöm, a Heti Hetest ne vegyük már szó szerint. Szórakoztató műsor, ahol többé-kevésbé előre megírják a szöveget maguknak.
Ha komor arccal bólogatnak mindenre, a kutya nem nézné a műsort. Nem a tényleges véleményüket vállalják, hanem néha görbe tükröt tartanak, vagy egyszerűen a karikírozható részekre csapnak le.
En negy gyerek anyukaja vagyok. A legkisebb 4 a legnagyobb 11 eves. Otthon en segitettem anyumnak a haztartasba (2fiutestver), mikor osszekoltoztem a most mar ferjemmel nem esett nehezmre egy ket szemelyes haztartast vezetni (az 5 szemelyes utan ).
Aztan sorba jottek a gyerekek es en lassan lassan alkalmazkodtam a megvaltozott korulmenyekhez, nem farasztottam a ferjem az otthoni teendokkel, a faraszto munkanap utan, ezt lattam otthon is, ez tunt helyesnek.
De latom az unokatestverem, ferje mosogat, mos, vasal ha kell.
Es ugy erzem ezt neha en is megerdemelnem, de en mar regen elrontottam:))
Nem csak téged őrjít meg. Nem tudom ésszel felfogni. Ráadásul hasonló dolgokat tanulok... Feketén fehéren azt mutatják a statisztikák, hogy átlagosan 3,3-szor több háztartási munkát végeznek a nők Mo-n, mint a férfiak (más országokban sokkal-sokkal kisebb a különbség, lásd skandináv államok), ÉS ennek ellenére a magyarok számolnak be a legkevesebb konfliktusról emiatt....(Pongráczné & Murinkó, 2009)
A legkézenfekvőbb megoldás, hogy a saját otthonodban TE szervezd meg a munkamegosztást. Működhet :) Erre szeretnék bátorítani mindenkit, mert a fejünkre nőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!