Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Csak én látom ennyire aggasztó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én látom ennyire aggasztónak Magyarországon a férfi-női szerepek igazságtalan eloszlását, nem kellene mégis tenni ez ellen, hogy látjátok?

Figyelt kérdés

Mindig elolvasom a családi kapcsolatokat és majdnem minden nap van olyan kérdés, panasz ami tartalmazza a férfiak házimunkában nem segítését. Sokszor még akkor sem veszik ki részüket benne, ha mindketten dolgoznak. Az utolsó Heti Hetesben az egyik hír arról szólt, hogy azokban a házasságok, ahol a férfi kevesebb házimunkát végez tartósabbak, erre Gálvölgyitől Hajós Andrásig mindenki azt ecsetelte, körülírta, hogy ők sem veszik ki részüket a házimunkából és ez így működik, persze érződött, hogy nem is akarják, mert a nő abban sokkal ügyesebb. Az oldalon még sok nő is egyetért ezzel, én megbolondulok ettől a világtól, most ez a 21. század, vagy ahogy Einstein is mondta, az idő relatív.

Azt még hozzáteszem, hogy egy ideje külföldön élek és itt a férfiak nem hogy segítenek otthon a házimunkában, de sokszor jobban főznek mint a nők.

2012. okt. 11. 19:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
73%

"majdnem minden nap van olyan kérdés, panasz ami tartalmazza a férfiak házimunkában nem segítését. Sokszor még akkor sem veszik ki részüket benne, ha mindketten dolgoznak"

Erről a nők ugyanúgy tehetnek: szakácsnőnek meg bejárónőnek csak azokat lehet nézni akik hagyják. Csak hát mindig könnyebb a Gyakorin panaszkodni olyanoknak akik végképp nem tehetnek semmit ez ügyben.

Nem ám mindig a gaz férfiak, ti meg a szegény áldozatok. Ha a másik nem tisztel, ha csak takarítónő meg ágyas kell neki és nem változik akkor le lehet lépni. Csak hát könnyebb nektek az áldozatszerepben tetszelegni, "jaj mit csináljak hiszen szeretem őt brühühü". Egy frászt szeretitek őket, ahogy ők se titeket. A tisztelet hiányában szeretet sincs. Soha.

És akinek inge az igenis vegye magára! (Legalább most ne akarja becsapni önmagát...)

2012. okt. 11. 19:39
 12/23 anonim ***** válasza:
35%

"Én főztem, mert ő nem tudott... aztán csak magamnak főztem"

Ez mekkora taplóság már! Sőt, igazi g3ciség!

Nyilván tisztában voltál vele, hogy anyuci pici fia volt, és nem fogja kivenni a részét ezekből a dolgokból később sem. Ugyanis ezt már első randin fel lehet fedezni a másikban. Egy nap alatt el lehet jutni erre a megismerési szintre.(Tehát ez téged is minősít!)

Bár én sem tudok minden kaját megcsinálni, de éhen sem haltam még. Viszont valamiért én mindig olyan csajszikat fogtam ki, akik már az elején kijelentették szívesen főznek majd rám. Még ha nem is tudnak főzni. Azért a te agyadban is oltári nagy defekt van. Legalább akkora mint az általad kritizált egy szem pici fiúcskának.

(Hajósék meg humorosak voltak egy szórakoztató műsorban, meg próbáltak nagyfiúk lenni - mert nyilván otthon nem azok. És mi a menő dolog? Ami szembe megy a normákkal...)

2012. okt. 11. 19:41
 13/23 anonim ***** válasza:
52%

igen, nekem is feltűnt, h finoman érzékelteted, mekkora lúzer, begyöpösödött gondolkodású volt az említett pasid, hiszen 31 évesen még anyával élt, azt vallotta, h a nőnek a konyhában a helye. na igen, de te összejöttél vele, sőt még az együttélésig is eljutottatok. amit csinálsz, színtiszta képmutatás. ha szerinted gáz ez a mentalitás, akkor ne kezdj ilyen pasival. ne mondd már, h költözéskor derült ki, h ő az anyjától cuccol át? :) a megoldás, amit találtál a problémára, pedig kimondottan kisstílű

36/N

2012. okt. 11. 19:47
 14/23 anonim ***** válasza:
Én is így látom, tényleg aggasztó, példaként kell viselkedni, egy idő után itt is eljön az egyenlőség. Majd egyszer valamikor. Többet sajnos nem tehet az ember.
2012. okt. 11. 20:06
 15/23 anonim ***** válasza:
27%
Én segítek a házimunkába. Megeszem amit főz, hogy el tudja mosogatni az edényeket. Összekoszolom a ruhám, hogy legyen mit kimosnia. Szét dobálom a cuccaim, hogy tudjon rendet rakni. Sorolhatnám még. De most őszintén, ez nem munkamegosztás? Például, nekem is fárasztó rendetlenséget csinálni, ruháim összekoszolni, stb.
2012. okt. 11. 20:40
 16/23 anonim ***** válasza:
79%

részben a nő is tehet erről.

azzal hogy ilyen lusta , a "nőnek a konyhában a helye" -hozzáállású társat választ magának

azzal hogy esetleg tisztaságmániás és elvárja hogy a másik is olyan legyen (engem az se zavar ha 2 hétig nincs felporszívózva, felmosva, csak ha annyira látványos a kosz h pl. sárnyomok vannak. de arra meg ott az ilyen fémlábtörlő).

az evéshez se feltétlen kell összekoszolni az egész tékészletet. én főzök egy lábosban, eszünk közös tányérban ha falatkás kaja van, mondjuk hasábburgonya...

egy kés, egy kanál, egy tányér koszos, hát az mennyi míg elmosod? 5 perc?

port törölni is elég 2-3 hetente ha már látszik az ujjnyom

nem kell olyan dramatikusan felfogni :D

mosás...arra ott a mosógép és lehet ügyeskedni hogy nem gyűrődő anyagú cuccokat veszünk a férjnek (úgyse szeretnek a pasik vásárolni, elfogadják többnyire amit vesznek nekik tapasztalat :D)

az a nő aki ügyesen csinálja, heti 1-2 órát foglalkozik ilyennel, abba meg nem kell beleszakadni :D

tésztát, virslit is lehet készíteni ebédre, azt csak behajítod a vízbe azt jólvan :D

de nekem ez se gond, a párom szakács és ő szokott főzni, direkt akarja is

néha meg segítek és akkor jól elökörködünk

2012. okt. 12. 01:43
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Látom a pontozás alapján rengeteg feminista r*banc van itt.
2012. okt. 12. 10:21
 18/23 anonim ***** válasza:
53%

"igen, nekem is feltűnt, h finoman érzékelteted, mekkora lúzer, begyöpösödött gondolkodású volt az említett pasid, hiszen 31 évesen még anyával élt, azt vallotta, h a nőnek a konyhában a helye. na igen, de te összejöttél vele, sőt még az együttélésig is eljutottatok. amit csinálsz, színtiszta képmutatás. ha szerinted gáz ez a mentalitás, akkor ne kezdj ilyen pasival. "

Nekem is ilyen volt a volt barátom, és azért költöztünk össze, mert akkor ezt még én is természetesnek vettem, mert így neveltek. Útközben jöttem rá, hogy ez nem buli. Mi van akkor, ha a kérdező is így volt vele? Ilyen esetben nem kellene mindjárt képmutatással vádolni.

2012. okt. 12. 16:29
 19/23 anonim ***** válasza:

Nos ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.

Én pont fordítva tapasztalom, hogy az általam megismert lányok java része (mai 18-23 éves korosztály) nem tud összedobni még egy rántottát sem. Ellenben én pasi létemre bármit elkészítek recept alapján, és ehető is lesz.. ember számára is!

2012. okt. 12. 18:50
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Én bizonyos házimunkákat szeretek, másokat meg nem, meg tudunk osztozni a párommal (amit egyikünk se szeret, azt felezzük). De bármelyik nő tud olyan társat választani, aki képes erre, ha nem ilyet választott, akkor utána miért panaszkodik? Ja, nem szabad az elején a "rózsaszín köd" hatására elkényeztetni se a pasit, mert akkor azt szokja meg, de erre legkésőbb az első kapcsolatában mindenki rájön.

Azt nem értem, hogy miért írod, hogy nem vagy feminista. Ha nem vagy az, akkor miért zavarnak a hagyományos szerepek? Én nem írnék így le ilyet, hogy nem hiszek az egyenjogúságban, pláne ha ez pont ellentmondana a feltett kérdésemnek.

2012. okt. 12. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!