Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet azt elérni, hogy...

Hogyan lehet azt elérni, hogy teljes mértékben közömbös legyek a többi ember véleménye iránt?

Figyelt kérdés

Hogyan tudnám azt elérni, hogy abszolúte SEHOGY se foglalkoztasson a másik, vagy többi ember véleménye se az utcán se máshol?

Hogyan lehet ezt elsajátítani?

Hogyan lehet a többi embert egyszerűen levegőnek nézni?

Az mind1, miért szeretném ezt a tulajdonságot "kifejleszteni", de nagyon érdekelne :D

Mert sajnos jelenleg érdekel a többi ember véleménye, de hogyan tudnám magamat ilyenné tenni?

Mi ennek a menete?

Szerintetek?

Mert az "egyszerűen ne vegyél róluk tudomást" nem jön be merrt akarva akaratlanul tudomást veszek, és foglalkoztat, hogy az embereknek mi a véleménye rólam.:(

Hogyan tudnék ilyen lenni mint amit leírtam?

2012. okt. 4. 13:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ez olyan, mint leszokni az alkoholról: az ember eldönti, hogy nem iszik többet, és ahhoz tartja magát. Azért a többségnek sajnos újra a kezébe kerül az ital...

A szociális fóbia is hullámokban tör az emberre, mint a depresszió. Néha sikerül kizárni a "rossz hangokat", de legtöbbször nem. Sajnos a félelemmel a legnehezebb szembenézni, akkor is ha irracionális az a félelem. Sokakat megnyugtat a tudat, hogy a többi embernek ugyanilyen félelmeik vannak, csak nem mutatják. Mindenkit érdekel a másik véleménye, csak néhányan sokkal jobban tudják azt kezelni mint mások. Sokan az agresszivitással kezelik a félelmeiket, vagyis mindenkivel mogorvák, mert így a többi ember fog tartani tőlük, persze ez fordítva igaz inkább. Ez talán a legrosszabb megoldás, mert így az egész nap feszültséggel és mogorvasággal telik.

Az önszuggesztió is segíthet valamennyire, amikor egy félelmetes helyzetben elmondjuk magunknak néhányszor, hogy ez az egész csak a fejemben van, én emelem magam köré a falakat, senki nem nevet ki, nem néz le, nem gúnyol, nem bírál a hátam mögött. Minden rendben, erős vagyok. Furán hangzik, de segíthet.

De igazi segítséget csak szakember adhat.

2012. okt. 4. 16:07
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem vagyok szociópata, és nem is akarok az lenni.:)

Tény h sokszor gondolom, hogy sokan engem néznek vagy rólam beszélgetnek, esetleg rajtam nevetnek.

Bár ez normális?

Csak azért akarok immunis lenni nagyjából (jó akkor nem 100%-osan hanem csak 90%-osan) a többi ember véleményére, mert valahogy akkor szabadnak érzem magam. Hogyan tudnám elérni, hogy ne foglalkoztasson SZINTE semennyire a többi ember véleménye?

2012. okt. 4. 16:11
 13/14 anonim ***** válasza:
68%
Régen engem is foglalkoztatott, mit szólnak mások arra amit csinálok, s soha nem sikerült olyan jól, mintha nem nézték volna minden mozdulatom. Aztán egy huszáros vágással elkezdtem leszarni más véleményét, olyannyira, hogy ez tett sikeressé. Sok irigy miatt nem tudtam előrébb jutni, s most, hogy nem érdekel már jó ideje egy sem, így már nincsenek is bajaim. Még a piros lámpánál is úgy indulok el, ahogy nekem kényelmes, s felőlem aztán dudálhat, anyázhat, mert egyszerűen leírni nem tudom, mennyire le van szarva a reakciója. Ha már reggel ilyen idegroncs, mi lesz az ilyennel estére? Na de közvetlenebb környezetem is megszokta már, hogy kár bármibe is beleszólni, s ha magam azt kifejezetten nem kérem, semmilyen véleményre sem vagyok már kíváncsi. És minden olyan jól működik.
2012. okt. 4. 16:13
 14/14 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nem az a jo megoldas ha kozombos vagy az emberek irant,az a fontos hogy hogy eled meg a kinos,negativ helyezeteket,es hogy hogy tudod ezeket feldolgozni.Mindet ugy elsz meg ahogy felfogod..ha te ugy fogod fel hogy "jaj biztos rajtam nevetnek" akkor maris kenyelmetlenul erzed magad, ha ugy fogod fel "hogy nevetnek valamin" (mertugye nem tudhatod h rajad e nevetnek,)akkor az egy laza helyzet. Tovabba ami a feldolgozast illeti: naes mivan ha rajtad nevetnek?? tilos vagy mi?kiterdekel? hagy nevessenek,te meg sohasem nevettel senkin?biztos hogy igen,elmosojodtal mert az illetonek lukas a cipoje,vagy szet all a haja vagy akarmi de ha 10 perc mulva rakerdeznek mar szinte nem is emlekszel ra,mert ez egy teljesen jelentektelen esemenye az eletednek,igy van vele mas is,te meg ezen ragodsz...de ez csak az en velemenyem.
2012. okt. 4. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!