Hogyan lehet azt elérni, hogy teljes mértékben közömbös legyek a többi ember véleménye iránt?
Hogyan tudnám azt elérni, hogy abszolúte SEHOGY se foglalkoztasson a másik, vagy többi ember véleménye se az utcán se máshol?
Hogyan lehet ezt elsajátítani?
Hogyan lehet a többi embert egyszerűen levegőnek nézni?
Az mind1, miért szeretném ezt a tulajdonságot "kifejleszteni", de nagyon érdekelne :D
Mert sajnos jelenleg érdekel a többi ember véleménye, de hogyan tudnám magamat ilyenné tenni?
Mi ennek a menete?
Szerintetek?
Mert az "egyszerűen ne vegyél róluk tudomást" nem jön be merrt akarva akaratlanul tudomást veszek, és foglalkoztat, hogy az embereknek mi a véleménye rólam.:(
Hogyan tudnék ilyen lenni mint amit leírtam?
Ez olyan, mint leszokni az alkoholról: az ember eldönti, hogy nem iszik többet, és ahhoz tartja magát. Azért a többségnek sajnos újra a kezébe kerül az ital...
A szociális fóbia is hullámokban tör az emberre, mint a depresszió. Néha sikerül kizárni a "rossz hangokat", de legtöbbször nem. Sajnos a félelemmel a legnehezebb szembenézni, akkor is ha irracionális az a félelem. Sokakat megnyugtat a tudat, hogy a többi embernek ugyanilyen félelmeik vannak, csak nem mutatják. Mindenkit érdekel a másik véleménye, csak néhányan sokkal jobban tudják azt kezelni mint mások. Sokan az agresszivitással kezelik a félelmeiket, vagyis mindenkivel mogorvák, mert így a többi ember fog tartani tőlük, persze ez fordítva igaz inkább. Ez talán a legrosszabb megoldás, mert így az egész nap feszültséggel és mogorvasággal telik.
Az önszuggesztió is segíthet valamennyire, amikor egy félelmetes helyzetben elmondjuk magunknak néhányszor, hogy ez az egész csak a fejemben van, én emelem magam köré a falakat, senki nem nevet ki, nem néz le, nem gúnyol, nem bírál a hátam mögött. Minden rendben, erős vagyok. Furán hangzik, de segíthet.
De igazi segítséget csak szakember adhat.
Nem vagyok szociópata, és nem is akarok az lenni.:)
Tény h sokszor gondolom, hogy sokan engem néznek vagy rólam beszélgetnek, esetleg rajtam nevetnek.
Bár ez normális?
Csak azért akarok immunis lenni nagyjából (jó akkor nem 100%-osan hanem csak 90%-osan) a többi ember véleményére, mert valahogy akkor szabadnak érzem magam. Hogyan tudnám elérni, hogy ne foglalkoztasson SZINTE semennyire a többi ember véleménye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!