Hogyan lehet azt elérni, hogy teljes mértékben közömbös legyek a többi ember véleménye iránt?
Hogyan tudnám azt elérni, hogy abszolúte SEHOGY se foglalkoztasson a másik, vagy többi ember véleménye se az utcán se máshol?
Hogyan lehet ezt elsajátítani?
Hogyan lehet a többi embert egyszerűen levegőnek nézni?
Az mind1, miért szeretném ezt a tulajdonságot "kifejleszteni", de nagyon érdekelne :D
Mert sajnos jelenleg érdekel a többi ember véleménye, de hogyan tudnám magamat ilyenné tenni?
Mi ennek a menete?
Szerintetek?
Mert az "egyszerűen ne vegyél róluk tudomást" nem jön be merrt akarva akaratlanul tudomást veszek, és foglalkoztat, hogy az embereknek mi a véleménye rólam.:(
Hogyan tudnék ilyen lenni mint amit leírtam?
Szia!
A véleményed saját magadról a te dolgod!A véleményed másokról,megint csak a te dolgod!Mások véleménye rólad az ő dolguk!
Csak azt kell figyelni,hogy hol az eredője a véleménynek!
Én azért tippeltem szociális fóbiára, mert nagyon kényszeresnek tűnik a vágy a többi ember levegőnek nézésére. Akkor van ilyen, ha a többi ember félelmet okoz.
A másik jel ez volt: " többi ember véleménye se az utcán"
A szociális fóbiások kényszerképzete az, hogy mindenki őket nézi az utcán, hogy gúnyolják, kinevetik, azt nézik hogy milyen fura, stb.
A kérdező szerintem szociopata szeretne lenni.
Ez egy betegség. Normális embernek érzései vannak, amit mindenki másképpen él meg. A kérdező szerintem nem a környezetének szeretne megfelelni. Erre egy mód, ha pont lesz@rod, hogy a többi ember mit gondol Rólad:)
Leírom, hogy nálam ez hogy működik, hátha neked is segíthet: átgondolom, hogy az illetőt, aki az adott véleményt mondta, szeretem, vagy kedvelem-e? Adott esetben tisztelem-e? Adok-e a véleményére? Ha mindezekre a válasz "nem", akkor nem érdekel, mit gondol. :) Ugyanúgy neked is lehet egy személlyel kapcsolatban pl. az első benyomásod negatív, mint neki. Pletykákkal kapcsolatban pedig azt gondolom, hogy aki igazán ismer, vagyis a családom, barátaim, ők úgy is tudják, hogy milyen vagyok, tudhatják, hogy mit miért teszek...hogy mások mit hisznek, nem érdekel. Aki az idióta pletykákat elhiszi, az maga se különb annál, mint aki kitalálta. (Demotiválón láttam, és sztem nagyon is igaz.)
Ez csak személyes vélemény, nem tudom, ki ért vele egyet, ki nem, de nekem segített ez a fajta felfogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!