Voltál már Auschwitzban? Ha igen, milyen volt?
Én voltam, bár már kb. 10 éve, úgy hogy kicsit homályos. De engem leginkább egy szép üdülőtáborra emlékeztetett, legalábbis ennyi maradt meg a ma is jó karban levő pirostéglás épületekből. Ott úgy nem nagyon sikerült átélni a hely szellemét, bár a szögesdrótkerítés azért kijózanító. Aztán átsétáltam az onnan 1-2 km-re levő Birkenauba. Na az már nyomasztóbb. Ott nem ezek a szép épületek vannak, hanem csúnya barakkok, és rengeteg, százával láthatod. Van, amelyik épen maradt, de soknak csak a körvonalai láthatók. Na azok már csúnyák, nyomasztóak, van amelyik be van rendezve, tele ággyal, feliratokkal. Ott már így utólagosan is látható zsúfoltság, a szörnyű körülmények. Én itt tudtam jobban beleélni magam. Meg ott van a vasúti sín, ami visz be.
Szerintem érdemes elmenni oda, akár egy tátrai túrával is összeköthető, de kényelmesebb Krakkóból menni. Az is egy szép város, 1-2 napot ott is érdemes tölteni.
Én is voltam már és ha nem olyan drasztikusan, mint az utolsó, de olyasmit éreztem. Elég fogékony vagyok a paranormális dolgokra és szinte láttam az "ágyakon" fekvő, csontsovány embereket.
De legjobban a kivégző falnál szorult össze a szívem. Szerintem megéri elmenni.
menj inkább valami horrorparkba, az viccesebb...nem tudom, miért kell látványosságot csinálni egy olyan helyből, ahol elvileg emberek haltak meg... valahogy engem zavarna, hogyha a népem lemészárolásának helyéből közlátványosságot csinálnának...dehát a zsidók már csak ilyenek,gondolom ezt is élvezik, mert van körülöttük felhajtás
kedves zsidó kollega...az én üknagyapámat meg a második világháborúban lőtték le...akkor most én is rinyáljak? azt hiszed másnak nem halnak meg a szerettei? amugy jó öreg lehetsz, ha a nagyszüleid ott haltak meg...vagy nem is ismerted őket? akkor nem is lehet olyan fájdalmas,mint mikor valaki tényleg elveszti a szeretteit, akiket szeretett...nekem is meghalt a mamám és tudod, sokat szenvedett előtte...de attól még nem pattogok, tudod, ez mindenkivel megesik, és nem csak neked fájhat
Voltam én is Disney Landben. :))
Ahol az a "SOK" zsidó megnyúvadt. Biztos volt összesen vagy 20 darab is.
Miért volna nyomasztó?
Én jól szórakoztam, csak nem tudom a zsidók minek találták ki ezt a holokauszt mesét.
Ja, hát mégis tudom. Ez biztos jövedelmet nyújtott hatvan éven át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!