Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Így is tönkremehetnek a...

Így is tönkremehetnek a barátságok?

Figyelt kérdés
Van 3 egyetemista barátnőm akikkel ritkán beszélek ugye egyrészt a távolság miatt, másrészt mert már 2 hete nem írtak vissza. Oké megértem, hogy nehéz az egyetem, sok a tanulnivaló, új barátaik vannak esetleg dolgoznak egyetem mellett de azt nem hiszem, hogy 5! percük nincs visszaírni. Nem oldalakat kérek csak annyit, hogy vannak ez max 2 sor. Beszéltem ismerőssel ő a barátnőjével napi szinten beszél. Ha ő meg tudja ezt oldani más miért nem? Jó lehet ő könnyű szakra jár ezért. De úgy érzem én így eltávolodom a barátnőimtől és megszakad a barátságunk. 20/L
2012. szept. 30. 09:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, tönkre mehetnek így a barátságok.
2012. szept. 30. 09:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Aranyigazság!
2012. szept. 30. 09:23
 3/6 anonim ***** válasza:
igen,nekem több barátságom is így szakadt meg,én már nem szoktam hívni senkit,megvárom,míg a másik fél ír
2012. szept. 30. 09:47
 4/6 anonim ***** válasza:

A 2. válaszolónak igaza van.

Viszont szerintem így nem mehetnek tönkre igazi barátságok, csak felszínes, barátságnak hitt kapcsolatok. Fél-1 év múlva kb. elválik, merre tartotok.

Önmagában viszont szerintem nem az számít, hogy ki hányszor beszél a másikkal, hanem a beszélgetés minősége. Én pl. nem szívesen írok kétsoros rövid üzeneteket. Inkább nem írok 3 hétig, de akkor leülök, rászánom az időt és írok egy hosszabb levelet, aminek viszont van mondanivalója, plusz visszakérdezek egy csomó mindenre, amit előtte ő írt nekem. Szerintem kérdezz erre rá, lehet ők is azért nem írnak neked vissza, mert olyan típusúak, mint én. Ha nem, akkor tényleg arról van szó, hogy most nem akarnak ilyenekre időt szakítani. De mondom, ez még változhat - viszont tényleg ne az üzenetek gyakoriságát nézd, hanem a minőségét.

24/l

2012. szept. 30. 09:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ment már így tönkre barátságom.Csak ott az illető szinte a szomszédban lakott,csomószor össze is futottam vele.Azt mondta,elfoglalt lesz,minden nap dolgozik.Én ezt el is hittem egy darabig,amég össze nem futottam vele úgy,hogy valaki mással ment el nézni a tűzijátékot.Meg más jelekből is kiszúrtam,pl szintén összefutottam vele és épp akkor beszélt meg egy találkozót egy másik haverjával,miközben velem már ki tudja,milyen régen nem találkozott.Beszélgetni sem volt kedve már velem,mondta,hogy fáradt és inkább hazament.Nem is haragudtam rá ezért,csak kicsit furcsa volt,hogy már mindenre volt ideje,csak rám nem.De visszatérve arra,amikor a tűzijáték napján összefutottam vele,azt is mondhatnám,hogy rám se bagózott,csendben ültem mellettük,amég ő a másik haverjával beszélgetett.Meg sem kérdezte,mi van velem.Akkor már kezdtem lemondani erről a barátságról.A pontot az tette fel az i-re,amikor összefutottunk a héven.Tudom,hogy észre vett,mert meglátott,de nem jött oda hozzám beszélgetni.Én mentem oda hozzá.Azért fáj ez az egész,mert tudom,hogy nem egy buta ember és hogy jó barátom lehetne,de ő nem akar.Abban nagy igazság van,hogy arra van időd,amire akarod,hogy legyen.Még ha be is van táblázva valaki,akkor is megejthetne egy telefonhívást,vagy ha drága,akkor ott a fászbuk chat.Szándék és akarat kérdése.Én erről az emberről már lemondtam,már nem is érdekel.
2012. okt. 1. 15:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Olyan vonat után ne fuss,ami úgysem vár meg.
2012. okt. 1. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!