Mit lehet kezdeni egy vallási megszállott munkatárssal?
Kb egy éve vagyok a jelenlegi munkahelyemen, ahol sikeresen összekerültem egy, jobb szó híjján, vallási fanatikus nővel. A probléma ott kezdődött, hogy megtudta, hogy én ateista vagyok és meg se vagyok keresztelve. Nem szoktam híresztelni, mivel úgy vagyok vele, hogy ez mindenkinek a magánügye, de első nap rákérdezett, én meg megmondtam.
Nos ez után több napig nem is volt hajlandó hozzám szólni, utána meg elhatározta, hogy belőlem aztán hűdenagy keresztényt fog csinálni. Először, azt hittem, hogy csak poénkodik, és majd megunja, de nem.
Pár ízelítő abból, hogy miket szokott csinálni:
Napi rendszerességgel a vallásra tereli a szót, meg hogy Jézus szeretete nélkül soha nem fogom meglelni a boldogságot, ésatöbbi.
Valamikor meg böjt előtt (nagypéntekkor, asszem, nem értek hozzá) bejelentette, hogy nehogy húst merjek hozni ebédre. Na engem ez ugye nem nagyon érdekelt, úgyhogy vittem amit gondoltam, lényeg, hogy húsos volt. Erre reggel fogta a kajámat és kihajította a szemétbe.
Ráadásul egyszer sikerült elrángatnia a templomba, csak hogy békén hagyjon végre. Na utána csak rosszabb lett. Már ott is azzal csesztetett, hogy miért nem gyóntam, meg miért nem adakoztam a templomnak (nekem sem a fán terem). De ez után minden vasárnap képes volt felhívni, hogy "Nem láttalak a templomban".
De hozott már rózsafüzért is nekem és lecsesz, hogy miért nem hordom.
Mikor meg mondtam, hogy van barátnőm, számon kérte rajtam, hogy ugye esküvő előtt nem szexelünk (mi a f@sz köze van hozzá?). Egyébként gyanítom, hogy ő még szűz.
Komolyan mondom már tényleg nem tudom leállítani. Mondtam már neki szépen is, csúnyán is, hogy hagyjon békén, ilyenkor azzal védekezik, hogy csak nekem akar jót, és másnap ugyanúgy folytatja. Már fontolóra vettem, hogy a főnökkel állíttatom le, de erős a gyanúm, hogy nagyon lesz@rná a dolgot.
Állítólag a többi ott dolgozóval is ilyen, de mivel főleg mellém van beosztva (ezért kikerülni se tudom), én kapom a javát.
Amúgy 35 éves, se kutyája se macskája, elhiszem, hogy tényleg nincs más öröme az életben, de nekem lenne.
Vidiripi
Szerintem ne bántsad a halott anyával. Viszont javaslom hogy kérdezd meg tőle hogy Isten mit szól ahhoz hogy kidobta az ételt. Miközben van aki éhezik akár itt kis hazánkban is. Mondd meg neki hogy aki így viselkedik az nem lehet keresztény mert az a szeretetre épül. Aztán azt is kérdezd meg tőle hogy Jézus hogyan viselkedett azokkal aki nem hallgatták meg. (elment olyanokhoz akik meghallgatták) Jézus használt e rózsafüzért? (nem használt)
S ez a kedvencem: Kérdezd meg tőle hogy hol írja a Biblia hogy egy embernek a papnak kell meg gyónni? (figyelem nem előszó vagy kiegészítés hanem a bibliai könyvek egyike) De ragaszkodj hozzá hogy ezt a Bibliából mutassa meg neked. (nincs benne) De ha még ezt az egy dolgot sem tudja megmutatni akkor miből gondolja hogy hiszel neki. Csak kérdezni kérdezni és kérdezni. Nem kell bántani.
Persze ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!