Van olyan, hogy valaki betegesen elvont, megszállott?
Aspergers szindróma.
Megtanult szociálisan viselkedni, de igazán nem érti őket, a szemkontaktus, érzelmi interakció nehézkes.
Általában egy bizonyos terület érdekli őket, a mozgáskoordináció rossz, de sokszor jó vizuális vagy hallási képességeik vannak. Ez az autizmus egy enyhébb változata.
6-os, én mindent értek, azaz azt hiszem, értek, de nem szeretem ezeket a dolgokat... Mondjuk nem tudom, miért erőlteti mindig mindenki a szemkontaktust... engem nagyon idegesít. A mozgáskoordinációm mondhatni kiváló, szükségem is van rá a sporthoz, amit űzök. Utálok idegenekkel beszélni, társaságba menni. 1-1 emberrel elég jól elvagyok, de nem igénylem, hogy beszélgessenek velem. Én pl. 1 hétig remekül érzem magam anélkül, hogy bárkihez is szólnék, testvérem nem bírja. Nem egy bizonyos terület érdekel, több tudományágra is nyitott vagyok, nyelvek, kultúrák felé szintén. Egyszerűen csak utálom a társadalmat, az embereket. Volt, aki azt mondta, antiszociális vagyok, lehet... Nem foglalkozom azzal, hogy minek vagyok besorolva.
4-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!