Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha egy lány,...

Mit szólnátok, ha egy lány, aki nem közeli imerős, hanem számotokra idegen (pl bolti eladó), úgy válaszolgatna a kérdéseitekre, hogy "igen" helyett "ja", meg "aha" stb?

Figyelt kérdés
2012. szept. 24. 21:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Mos hirtelen a barátok köztből Aliz jutott eszembe, aki egy idióta. Szóval ez a véleményem.
2012. szept. 24. 21:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát attól függ. Ha eldöntendő kérdést tettem fel, akkor rendben van. Amúgy eleve nem nagyon kérdezek senkitől semmit, idegentől főleg nem, max boltostól, hogy ezt meg azt hol találok. Ha erre válaszol, akkor rendben vagyunk, bájcsevegni úgysem akarok.
2012. szept. 24. 21:31
 3/8 anonim ***** válasza:
azt, hogy milyen közvetlen
2012. szept. 24. 21:39
 4/8 anonim ***** válasza:

A szleng jó dolog, de ez nem szleng, hanem primitívség.

Van helyzet amikor elfogadható, de ő egy szolgáltatás része, a dolga hogy mosolyogjon és udvariasan válaszoljon. Ha udvariasan kell válaszolnia, akkor ez külön bunkóságnak számít.

De igen van helyzet amikor elfogadható, de nem a boltban ha vevő-pénztáros kapcsolat áll fenn.

2012. szept. 24. 21:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát nekem furcsa lenne, ha egy bolti eladó így válaszol, mert azért "ja" meg "aha" elég közvetlen és benne a félválról vettség is egy kicsit...de különösebben nem csinálnék belőle ügyet.
2012. szept. 25. 00:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Visszatetszést keltene. Erőltesse meg magát annyira, hogy azt mondja, hogy igen, nem pedig a pofámba böfög, hogy "ja". Erre mindenki képes, akinek az IQ-ja meghaladja egy mangalicáét.
2012. szept. 25. 13:52
 7/8 A kérdező kommentje:
Böfögni nem szoktam az emberek arcába, de rajtakapom magam, hogy olykor a vásárlónak is azt mondom, hogy aha. Eleve megszoktam ezt a szójárást.
2012. szept. 25. 15:12
 8/8 yuda ***** válasza:

Értem, tehát magadról írtad.

Saját tapasztalatból írok:

Vidékről költöztem városba és kezdetben viccesnek mondták és felismerhető volt a tájszólásom. Nem annyira karakteres, mint pl a salgótarjániaké, vagy szegedieké, de azért felismerhető jászsági. :)

Városi közegben pár év alatt hozzáidomultam a többiekhez. Ma már senki nem ismerné fel. Volt ebben tudatosság is, mert néhány kifejezést máshogy kezdtem mondani.

Menni fog ez neked, mert az ember nem csak ösztön-, hanem odafigyeléssel tudatos- és fejlődőképes lény.

2012. szept. 25. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!