Mit szólnátok, ha egy lány, aki nem közeli imerős, hanem számotokra idegen (pl bolti eladó), úgy válaszolgatna a kérdéseitekre, hogy "igen" helyett "ja", meg "aha" stb?
A szleng jó dolog, de ez nem szleng, hanem primitívség.
Van helyzet amikor elfogadható, de ő egy szolgáltatás része, a dolga hogy mosolyogjon és udvariasan válaszoljon. Ha udvariasan kell válaszolnia, akkor ez külön bunkóságnak számít.
De igen van helyzet amikor elfogadható, de nem a boltban ha vevő-pénztáros kapcsolat áll fenn.
Értem, tehát magadról írtad.
Saját tapasztalatból írok:
Vidékről költöztem városba és kezdetben viccesnek mondták és felismerhető volt a tájszólásom. Nem annyira karakteres, mint pl a salgótarjániaké, vagy szegedieké, de azért felismerhető jászsági. :)
Városi közegben pár év alatt hozzáidomultam a többiekhez. Ma már senki nem ismerné fel. Volt ebben tudatosság is, mert néhány kifejezést máshogy kezdtem mondani.
Menni fog ez neked, mert az ember nem csak ösztön-, hanem odafigyeléssel tudatos- és fejlődőképes lény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!