Kamaszok, Ti lenézitek a parasztokat?
Indokoljatok a válaszokat, hogy miért igen és miért nem.
Olyanokra gondolok akik mezőgazdaságból élnek és van legalább 1 ha [10000 M2] földjük.
Kedves 12...
Olvasd el, itt ír róla... Na, heló :)
Törzsgyökeres. Élőszóban nem ritkán halljuk, sőt néha már írásban is előfordul ’a nép vagy a nyelv jellegzetes tulajdonságait tisztán mutató’ értelemben. Nem is csodálkozhatunk ezen, mivel van egy törzsökös szavunk is, amely ugyanebben a jelentésben használatos. Ám ez a törzsgyökeres mégis hibás alak, ugyanis benne nem a törzs, hanem a ’növény szárának a földben, illetve közvetlenül a föld felett levő része’ jelentésű tő szavunk rejtőzik. A helyes forma, amelyben a többé-kevésbé hasonló jelentésű tő és gyökér szó erősíti, nyomatékosítja egymást, ez: tősgyökeres.
Grétsy László (magyar nyelvész)
Kamu a kérdés. Újabb marha értelmeset tett fel ez a fekete öves iq ninja.
"Szerintem a paraszt az amikor van legalább 1 Hektár [10000 M2]
földje van.
Én is jó magam paraszt vagyok. Van 120 ha földünk 6 traktorunk, 5 autónk. Nem dicsekvés. Van még valaki így, fiatalok közül?
Nyáron nem is voltam sehol nyaralni, összejöttem egy 400 hektáros gyönyörű szép paraszt lánnyal, náluk voltam csak a nyáron ritkán voltam máshol. Na szóval nálunk ebből áll az élet, munka most meg az iskolában tanulás. Vasutas iskolába járok nagyon tetszik jól tanulok ,mert apukám vasutas mellékállásban.Azt érdekel a vasút is ,meg a mezőgazdaság.
.
Vannak még itt parasztok?"
Vannak még itt parasztok, Kedves 16.!
400ha "parasztjány" jó parti..:)))
Nekünk csak 50ha van..
Paraszt szó elvesztette a becsületét,sokan sértésnek szánják, pedig parasztnak lenni nem érzem szégyennek..
Többet teszünk le az asztalra, mint a plázacicák..(na, most meg azok sértődnek meg)
Leginkább azt találom sértőnek, hogy a parasztot egyenlőnek tartják a műveletlennel..
Pedig nem igy van..csak nekünk nehezebb eljutni egy szinházba, mint egy városinak..Mert nagy a távolság,vagy éppen délután 4 órakor még nem lehet befejezni az állatok etetését.
Aki lenézi a parasztot,gondoljon rá, mikor asztalhoz ül..
A vegák is..:))
.
"Kamu a kérdés. Újabb marha értelmeset tett fel ez a fekete öves iq ninja. "
Nem kamu a kérdés. Attól ,hogy te egy városi vagy, mi meg falun élünk attól nem kamu kérdés. Te nem vagy ezekben a dolgokban szóval , ne szólj bele, olyanba amihez nem értesz.
"Itt csak egy paraszt van az pedig Te, hogy ilyen megfogalmazódott a Te kis fejedben.Attól mert valaki gazdálkodó, igenis fel kellene nézni rá és nem leparasztozni."
A paraszt mezőgazdászt jelent, nincs benne semmi szégyen ez a szó elvesztette becsületét, tisztességét.Magam is paraszt vagyok semmi csúnya nincs benne. Igen sokat dolgozunk az állatoknál meg a földön, hiba gépesítve van szinte minden.
Miért ha valakire azt mondják ,hogy paraszt az miért csúnya?
A paraszt földművest jelent és egy fontos munka, attól ,hogy ez a szó elvesztette becsületét. A paraszt most hülyét jelent ,közben egy gyönyörű szép hivatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!