Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kamaszok, Ti lenézitek a...

Kamaszok, Ti lenézitek a parasztokat?

Figyelt kérdés

Indokoljatok a válaszokat, hogy miért igen és miért nem.

Olyanokra gondolok akik mezőgazdaságból élnek és van legalább 1 ha [10000 M2] földjük.

2012. szept. 24. 15:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem nézem le őket egyáltalán. Miért is kéne? A munka soha nem szégyen, legyen akármi is. Nekik ez a munkájuk, és ez igencsak becsülendő. Gondoljunk csak arra, hogy nyáron a tűző napon kell kapálni, címerezni, stb stb... Ez a nem mindegy. És köszönöm nekik, hogy van mit az asztalra rakni!!! "Ha a paraszt nem sz@rik, az úr nem eszik." Ismeritek, ugye? (Ja, és én is az alföldön élek, mamámék egy kis faluból származnak, és ők is földművelésből éltek.)
2012. szept. 25. 07:58
 12/29 anonim ***** válasza:
34%
Kedves 6., áruld már el, mi a bajod törzsgyökeres szóval? Mivel itt születtem, itt éltem egész életében, ezért törzsgyökeres bp-i vagyok! Vagy talán te nem ismerted ezt a szót? Akkor meg ne rajtam röhögj, hanem magadon, amiért ilyen kevés ismerettel rendelkezel a világról és az anyanyelvedről!
2012. szept. 25. 09:58
 13/29 anonim ***** válasza:

Kedves 12...

Olvasd el, itt ír róla... Na, heló :)

2012. szept. 25. 15:09
 14/29 anonim ***** válasza:
2012. szept. 25. 15:09
 15/29 anonim ***** válasza:

Törzsgyökeres. Élőszóban nem ritkán halljuk, sőt néha már írásban is előfordul ’a nép vagy a nyelv jellegzetes tulajdonságait tisztán mutató’ értelemben. Nem is csodálkozhatunk ezen, mivel van egy törzsökös szavunk is, amely ugyanebben a jelentésben használatos. Ám ez a törzsgyökeres mégis hibás alak, ugyanis benne nem a törzs, hanem a ’növény szárának a földben, illetve közvetlenül a föld felett levő része’ jelentésű tő szavunk rejtőzik. A helyes forma, amelyben a többé-kevésbé hasonló jelentésű tő és gyökér szó erősíti, nyomatékosítja egymást, ez: tősgyökeres.

Grétsy László (magyar nyelvész)

2012. szept. 25. 15:10
 16/29 anonim ***** válasza:
74%

Kamu a kérdés. Újabb marha értelmeset tett fel ez a fekete öves iq ninja.

"Szerintem a paraszt az amikor van legalább 1 Hektár [10000 M2]

földje van.

Én is jó magam paraszt vagyok. Van 120 ha földünk 6 traktorunk, 5 autónk. Nem dicsekvés. Van még valaki így, fiatalok közül?

Nyáron nem is voltam sehol nyaralni, összejöttem egy 400 hektáros gyönyörű szép paraszt lánnyal, náluk voltam csak a nyáron ritkán voltam máshol. Na szóval nálunk ebből áll az élet, munka most meg az iskolában tanulás. Vasutas iskolába járok nagyon tetszik jól tanulok ,mert apukám vasutas mellékállásban.Azt érdekel a vasút is ,meg a mezőgazdaság.

.

Vannak még itt parasztok?"

2012. szept. 25. 15:15
 17/29 anonim ***** válasza:

Vannak még itt parasztok, Kedves 16.!

400ha "parasztjány" jó parti..:)))

Nekünk csak 50ha van..

Paraszt szó elvesztette a becsületét,sokan sértésnek szánják, pedig parasztnak lenni nem érzem szégyennek..

Többet teszünk le az asztalra, mint a plázacicák..(na, most meg azok sértődnek meg)

Leginkább azt találom sértőnek, hogy a parasztot egyenlőnek tartják a műveletlennel..

Pedig nem igy van..csak nekünk nehezebb eljutni egy szinházba, mint egy városinak..Mert nagy a távolság,vagy éppen délután 4 órakor még nem lehet befejezni az állatok etetését.

Aki lenézi a parasztot,gondoljon rá, mikor asztalhoz ül..

A vegák is..:))

.

2012. szept. 25. 16:19
 18/29 anonim válasza:
Itt csak egy paraszt van az pedig Te, hogy ilyen megfogalmazódott a Te kis fejedben.Attól mert valaki gazdálkodó, igenis fel kellene nézni rá és nem leparasztozni.Én is városi vagyok, de van egy nagyon jó mondás "Ha a paraszt nem sz.rik, a városi nem eszik".Még Te 40fokos melegben a beklímázott lakásodban döglesz, a gazda kint van és arat, hogy te tudjál kenyeret zabálni!!!
2012. szept. 25. 16:33
 19/29 A kérdező kommentje:
Ez így van, én is jó magam 15 évesen lötykölődök szinte egész nyáron a traktorban, nem is voltam üdülni mert dolgozni kellet 120 hektáron. Kegyetlen munka.
2012. szept. 25. 16:35
 20/29 A kérdező kommentje:

"Kamu a kérdés. Újabb marha értelmeset tett fel ez a fekete öves iq ninja. "

Nem kamu a kérdés. Attól ,hogy te egy városi vagy, mi meg falun élünk attól nem kamu kérdés. Te nem vagy ezekben a dolgokban szóval , ne szólj bele, olyanba amihez nem értesz.

"Itt csak egy paraszt van az pedig Te, hogy ilyen megfogalmazódott a Te kis fejedben.Attól mert valaki gazdálkodó, igenis fel kellene nézni rá és nem leparasztozni."

A paraszt mezőgazdászt jelent, nincs benne semmi szégyen ez a szó elvesztette becsületét, tisztességét.Magam is paraszt vagyok semmi csúnya nincs benne. Igen sokat dolgozunk az állatoknál meg a földön, hiba gépesítve van szinte minden.

Miért ha valakire azt mondják ,hogy paraszt az miért csúnya?

A paraszt földművest jelent és egy fontos munka, attól ,hogy ez a szó elvesztette becsületét. A paraszt most hülyét jelent ,közben egy gyönyörű szép hivatás.

2012. szept. 25. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!