Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Volt a családodban mostanában...

Volt a családodban mostanában munkanélküli? Mi volt a véleménye a Munkaügyi Központ "segítőkészségével" tevékenységével kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2012. szept. 15. 12:46
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

"A munkaügyi központ nem teremt munkahelyet, nem munkáltató. Tehát ők is csak azokat a munkákat tudják közvetíteni, amik hozzájuk befutnak. "

Itt csak az a baj, hogy a M. K. még azokat az állásokat is "titkolja " amik vannak. Pl.: múltkor egy minimálbéres országos közmunkaprogramot egyszerűen letagadtak, és csak a konkrétumok megemlítése után ismerték be.

(Sajnos az ember felsőfokú végzettséggel is rákényszerűl, hogy filléres primitiv közmunkára menjen, mert mást nem biztosítanak. De alapvető élelmiszereket-ha mást nem- azért muszáj sajnos vásárolni.)

Azt nem várja el tőlük senki, hogy munkahelyeket hozzanak létre, viszont a minimális segítőkészség sincs meg bennük.

Telefont 90% -ban nem veszik, fel, ha igen akkor csak semmitmondó válaszokat adnak, arra hívatkozással, hogy a szabályzat nem teszi lehetővé konkrét infók közlését telefonon. Ezzel is csak alibiznek.

Még a kevés rendelkezésre álló erőforrásukkal sem segítenek az álláskeresőnek!

Felesleges papírmunkákkal bonyolítják az ügymenetet.

Ha személyesen akar az ember egy egyszavas választ munkáról, akkor is 3-4 órát kellene sorba állni, és kiutazni a M. K. -ba.

Tényleg egyszerűbb lenne megszünteni ezt a felesleges szervezetet, a pénzt meg munkahelyteremtésre fordítani.

Az antidemokratikusan 3 hónapra lecsökkentett álláskeresési támogatást meg az önkormányzat is ki tudná fizetni. Munkaajánlatot, képzést meg nem igen adtak eddig se.

2012. okt. 25. 18:46
 22/27 Srapnel ***** válasza:
68%
Nézd, ezek, amiket leírtál, jogosak. Ezekkel nem is óhajtok vitázni.
2012. okt. 25. 19:11
 23/27 anonim ***** válasza:
82%
Az, hogy nem teremtenek munkahelyet, az egy dolog, nem is azt várja tőlük senki. Viszont egyszer mentem oda két ismerőssel (addig nem bejelentve dolgoztunk egy munkahelyen, de be akartak minket jelenteni, viszont ez néhány dolog miatt nem volt olyan egyszerű), mindegy, a lényeg az, hogy ugyanazzal a problémával mentünk oda hárman. Három különböző ügyintézőhöz kerültünk (természetesen 2 óra várakozás után, még jó, hogy a főnök rendes volt, és elengedett minket, nem tudom, másnak ilyenkor ki kell venni egy szabadnapot? Azért ez is pofátlanság) és mindhárom ügyintéző teljesen mást mondott a dologról... én kb. ekkor jöttem rá, hogy az MK egy nagy rakás szar úgy, ahogy van. Még párszor mentem hozzájuk ügyet intézni, de újabban ha munkanélküli vagyok, már inkább hanyagolom őket...
2012. nov. 5. 14:56
 24/27 anonim ***** válasza:
Nekem ismerősöm, aki volt segítettek neki állást találni, raádásul a szakmájában! Igaz nem azonnal, beletellett 3 hónapba, de előtte ő meg 4 hónapot próbálkozott munkanélküli központ nélkül. Lehet csak szerencséje volt nem tudom. Szintén másik ismerősöm, ugyan évek óta nem talál állást, de most tanul angolul a munkaügyin és műkörmös képzést csinál, mindkettő ingyenes képzés.
2012. dec. 1. 21:57
 25/27 anonim ***** válasza:
apám jelenleg is munkanélküli, 58 évesen kb. annyit ér neki az mk, mint halottnak a puszi...
2012. dec. 1. 21:58
 26/27 anonim ***** válasza:

Srapnel egy-kétszer már leírtam, de újra leírom, mert, a hivatalhoz hasonlóan, gondok lehetnek a felfogó képességeddel. nem az a gond h nem létező munkát nem közvetítenek, hanem h egyáltalán nem segítenek. már leírtam, egy ismerősöm adott ötletet, hol tudnék én munkát keresni, találni. ehhez nem kell munkát közvetíteni, csak ötletet adni. ők még erre se képesek. oké,kreatív vagyok, keresek, amerre csak tudok, de nekem se juthat eszembe minden ötlet. ha másért nem, legalább azért lehetnének h ötleteket adjanak és mondjuk ezen a téren mindenfélét el tudjanak mondani, hol találhatnék állást, hol érdemes keresni. de nem teszik.

ha mást nem, a sok teljesen felesleges bürokratikus papiros kezembe nyomása helyett a kezembe nyomhattak volna egy olyan papirost, amin az összes olyan újság, weboldal és minden címe, neve rajta van, ahol álláshirdetéseket lehet olvasni. mert mi van, ha én pl. ezek közül nem mindet ismerem, és pont így felfigyelnék pl. egy weboldalra, ahol álláshirdetések vannak? de ha nekik még ilyen információik sincsenek, pedig ez nem lenne nagy dolog, akkor tényleg tök feleslegesek. még azt is meg lehetne csinálni h megkérik a kuncsaftokat, ha egyéb álláshirdető helyről tudnak, ami nincs benne a katalógusukban, akkor szóljanak nekik és azt is beleírják, hátha a következő álláskereső pont azon fog találni magának állást.

vagy legalább a városban az állásközvetítő irodák címeit felírhatnák és odaadhatnák minden regisztrált munkanélkülinek. mert pl. nekem először nem jutott eszembe h pont állásközvetítő iroda is létezik és hogy oda elmenjek.

most vegyük azt, h ha pl. vkinek két nyelvből van felsőfokú nyelvtudása, egész biztosan vannak olyan helyek, ahol ilyen embereket keresnek, de pl. a munkanélkülinek nem jut eszébe, hol lehetnek ilyen helyek, pedig vannak! de az luxus h a munkaügyi központban ilyen téren segítenek. pedig tudnának, ha az ENTER gomb nyomkodása helyett ennek utánajárnának és elmondanák az ilyen ügyfeleiknek. és, ha első jelentkezéskor nem 5-10 féle olyan bürokratikus papirost nyomnának az ember kezébe, ami a munkanélkülit egyáltalán nem érdekli, hanem azt, amit írtam. nagyon sok pénzük van h hülyeségeket nyomtatnak a papírokra és azt osztogatják.

na, Srapnel, erre mondj vmit, ne csak ugyanazt írd le sokadszor is! mert erre nem mondtál semmit!

Egyébként az is roppant érdekes h kétszer elküldött a MK állásinterjúra egy bizonyos helyre, ahova nem vettek fel. ahova meg én adtam be magamtól a jelentkezést, oda meg éppen csak megláttak és felvettek. és ahova jelentkeztem magamtól, és ahova küldtek, mindkét helyen olyan állásról volt szó, ahol emberekkel kell foglalkozni, kommunikálni. azért ez roppant érdekes, h az egyik helyen nem találnak alkalmasnak, a másik helyen meg fel se merül h nem vesznek fel. elgondolkoztató.

2012. dec. 3. 00:41
 27/27 Srapnel ***** válasza:
100%

"Srapnel egy-kétszer már leírtam, de újra leírom, mert, a hivatalhoz hasonlóan, gondok lehetnek a felfogó képességeddel."

Nyilván.

"ha mást nem, a sok teljesen felesleges bürokratikus papiros kezembe nyomása helyett a kezembe nyomhattak volna egy olyan papirost, amin az összes olyan újság, weboldal és minden címe, neve rajta van, ahol álláshirdetéseket lehet olvasni. mert mi van, ha én pl. ezek közül nem mindet ismerem, és pont így felfigyelnék pl. egy weboldalra, ahol álláshirdetések vannak?"

Értem, mi közben fogják a kezedet, írják be helyetted a google-ba a keresőkifejezést? Meg menjenek el veled az újságoshoz és mutogassák végig az összes napilapot, amiben sok a hirdetés?

"de pl. a munkanélkülinek nem jut eszébe, hol lehetnek ilyen helyek, pedig vannak!"

Tehát ismét csak fel kellene hívniuk az összes Magyarországon bejegyzett vállalkozást, hivatalt és alapítványt, hogy kell-e oda két felsőfokúval rendelkező ember. De akkor, mivel nem csak te vagy a világon, kérdezzenek rá a szakácsokra, asztalosokra, villanyszerelőkre és az összes lehetséges foglalkozásra. Igen, ez teljesen reális.

A munkaügyi központnak a munkavállalásoddal kapcsolatos jogállásoknak az állam felé történő adminisztrálása a fő feladata (támogatás, segély, TB, nyugdíj), nem az, hogy mindenkinek állást keressen. Ez, mióta nincs szocializmus és szabadság van - lehet, meglepő - de elsősorban az álláskereső magánügye és dolga.

"Egyébként az is roppant érdekes h kétszer elküldött a MK állásinterjúra egy bizonyos helyre, ahova nem vettek fel."

Értem. Tehát nekik jósolniuk is kéne, vagy már előinterjúztatni téged, hogy előre kiderüljön, hogy valahová fölvennének-e?!

"azért ez roppant érdekes, h az egyik helyen nem találnak alkalmasnak, a másik helyen meg fel se merül h nem vesznek fel. elgondolkoztató."

Semmi érdekes nincs ebben. Most keresel először állást, hogy ennyire meglep, hogy vannak helyek, ahová nem vesznek föl? Szerined téged (és mindenkit) mindenhová fel kell hogy vegyenek? Kérdezhetném úgy is, hogy ha te munkáltató lennél, akkor mindenkit (képességre és létszámra való tekintet nélkül, válogatás nélkül) fölvennél?

"ahova meg én adtam be magamtól a jelentkezést, oda meg éppen csak megláttak és felvettek"

Igazán dicséretes, hogy te vagy az, aki téged a legjobban ismer és nem a MK, hogy a legjobban meg tudja mondani, hogy hová kell leadni a jelentkezést.

"ahol emberekkel kell foglalkozni, kommunikálni"

Na és ha épp gyári munkásra, szakmunkásra, mérnökre és orvosra van a legjobban szükség? Alapítson neked az MK egy céget, vegyen föl oda és adjon alibi munkát, hogy hasznosnak érezd magad?

Sajnos az a pillanatnyi állapot, hogy pont a "kommunikációs szakértőkre" van most viszonylag kevéssé szükség.

2012. dec. 3. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!