Volt a családodban mostanában munkanélküli? Mi volt a véleménye a Munkaügyi Központ "segítőkészségével" tevékenységével kapcsolatban?
"3 diplomával, 2 nyelvből felsőfokú nyelvtudással(egyik ebből az angol, a másik az olasz), egy harmadik nyelvből(német) társalgási szintű nyelvtudással rendelkezem."
Mi az a 3 diploma? Csak kíváncsiságból, hátha van ötletem.
13. neked lenne ötleted? akkor te többet érsz, mint az összes MK együttvéve. nekik ötletük sincs.
amúgy én is több nyelvet beszéltek + diploma, nekem se tudtak semmit segíteni. a napokban véletlenül hallottam egy ismerősömtől egy egyszerű, de jó ötletet az elhelyezkedéshez, ami nem jutott volna nekem eszembe. vicces h az MK-ban senkinek nem volt sem ez az ötlete, sem más. amúgy már találtam vmit, szóval mindegy :D
nem voltam lejelentkezni most. lehet, ünnepek után bemegyek, mert szánalom lesz az a papírpazarlás h kiküldik postán a levelet h nem jelentem meg stb. :D de kinek lesz jobb, ha lejelentkezek h találtam munkát? nekem h sorba állok fél órát? ők meg enélkül is rájönnek, ha nem megyek be, max kidobják a pénzt a papírra és a postára. ennek most tényleg, mi az értelme?
amúgy néztétek a munka.hu oldalt?
Én nézegetem, de nem tudom. Kb olyan mintha felmennék az aprod.hu-ra :D
Most jelentkeztem egy irodához, és kb három napon belül visszahívtak állásinterjúra. Remélem összejön és nem kell várnom az MK-ra
"A munkaügyi központ nem teremt munkahelyet, nem munkáltató. Tehát ők is csak azokat a munkákat tudják közvetíteni, amik hozzájuk befutnak."
A segíteni akarás sincsen meg bennük, mert b*sznak aktuálisan tájékoztatni. Az is léggé felháborító, hogyha ismerős vagy, simán bejutsz tanfolyamra, ha meg nem, akkor reménykedjél, mint marha a vágóhídon.
18. miféle megoldás?
akkor amúgy mi a MK, arra válaszolnál? mégis minek van?
és ha esetleg nem piacképes a diplomám, lőjem fejbe magam? te segítenél benne? nekem nincs hozzá bátorságom.
mert én 30+ év felett vhogy nem óhajtanék 4. diplomáért is tanulgatni éveket, arról nem beszélve h nincs is miből. és mi az h nem piacképes egy diploma? minek indítanak egyáltalán olyan szakokat, képzéseket, amikkel nem lehet mit kezdeni? bár sztem az én végzettségem nem ilyen.
amúgy soha nem is akartam tőlük semmit. háromnegyed éve is csak azért mentem be lejelentkezni, mert más ismerősök hitegettek h kaphatok támogatást. hát, mit ad Isten, Obrán bácsi elintézte h megváltozzon minden úgy h ne kaphassak támogatást, és közmunkára, de semmire se mehessek. személy szerint énértem az állam soha nem mozdította meg a kisujját se, de a TB-met azt levonja a nemlétező fizetésemből.
annyit tett már keresztbe az állam h legszívesebben olyan munkát vállalnék amiből ő semmit nem vonhat le. nem érdemli meg. soha nem akartam külföldi munkát, de lehet kitalálok vmit h ne kapjon tőlem semmi adót se jutalékot ez a szemét.
ha majd jön ki az értesítés postán h miért nem voltam lejelentkezni, lehet el se olvasom, megy egyenesen a kukába. postára, borítékra, értesítésre arra van pénzük, de csődben van szegény állam.
Van amúgy olyan munkahely is ahol csak nyelvtudás kell, csak ezt nézik, szóval itt is el lehet helyezkedni. de az MK természetesen erről se tud és semmiről nem tud. ha az ismerőseim és én magam többet tudok arról h hol lehet próbálkozni elhelyezkedni, akkor tényleg minek van az MK?
Akkor válasszuk ketté. Én nem állítom, hogy a MK minden szempontból jól végzi a dolgát, mint ahogy egy hivatal sem Magyarországon. Ok? De! Ha jól is működne, akkor is csak azt a munkát tudja továbbközvetíteni, amit meghirdetnek. Ha te marketinges vagy (csak példa) és épp nincs marketinges állás meghirdetve, akkor mégis mit csináljanak? Alapítsanak egy kamucéget, csak azért, hogy legyen hová felvenni téged?
"és ha esetleg nem piacképes a diplomám, lőjem fejbe magam?"
És ha esetleg vihar van, akkor mi van? Kimész az utcára és ordítozol a levegőbe, leszidod a felhőt? Ha nem piacképes, akkor nem az és kész. Fel kell ismerni és minél hamarabb ismered föl, annál jobb. Mert utána nem diplomásként tekintesz magadra, hanem munkaképes, felsőfokú végzettséggel, de konkrét szakmával pillanatnyilag (a helyzet függvénye) nem rendelkező emberként.
"és mi az h nem piacképes egy diploma?"
Az, hogy nem hirdetnek olyan állást/nem találsz olyan munkaadót, aki azzal a diplomával járó tudást igényli. Ennyit jelent. Csúnyán mondva: azt jelenti, hogy senkinek nincs szüksége a diplomáddal járó tudásodra. Mivel nincs rá szüksége, nem akar fölvenni senkit, aki csak ahhoz ért, valamint nem hirdeti meg az állást sem az újságban, sem a neten, sem a munkaügyi központban. Te meg akkor hiába állsz sorba.
"minek indítanak egyáltalán olyan szakokat, képzéseket, amikkel nem lehet mit kezdeni?"
Ha nem indítanak, akkor meg az a baj, hogy nem tanulhat mindenki azt, amit akar... Azért indítanak, mert a te saját, felnőtt döntésed az, hogy milyen hivatást választasz magadnak. Ők is csak egy szolgáltatást nyújtanak, te meg igénybevetted. Felvásárolhatok egy egész könyvesboltot úgy, hogy a könyvek többségét soha nem olvasom el. Utána hiába megyek reklamálni, hogy de miért adták el nekem, amikor soha nem tudok annyit elolvasni. Hát honnan tudják ők, hogy nekem mi a szándékom azzal, amit megveszek? Honnan tudja az állam azt, hogy ha te mongol szakra mész, akkor azt nem azért teszed-e, mert már kipárnázott helyed van egy mongol vállalatnál?
Az Orbános résszel meg nem lehet mit kezdeni. A választók 2/3-a őt választották. Ez van.
"Van amúgy olyan munkahely is ahol csak nyelvtudás kell, csak ezt nézik, szóval itt is el lehet helyezkedni. de az MK természetesen erről se tud és semmiről nem tud. ha az ismerőseim és én magam többet tudok arról h hol lehet próbálkozni elhelyezkedni, akkor tényleg minek van az MK?"
Te azt várod tőlük, hogy készítsenek egy listát az összes Mo-n működő cégről, hivatalról, közintézményről és alapítványtól, majd álljanak neki felhívni az összeset, hogy kell-e nekik épp valami munkaerő?
Mondom, félreértés ne essék, nem védem én sem az államot, sem a munkaügyiseket, de azért lehetetlent ne várjunk. Azzal tesz a legjobbat magának az ember, ha felismeri, mi az, ami rajta múlik és mi az, ami az államon/piacon, mert utána az előbbit kell megváltoztani és az utóbbit elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!