Ma már csak a gazdag szülőkkel rendelkező tinik lehetnek boldogok?
Zavar, hogy az iskolában a kinézetem miatt nem barátkoznak velem, mert látják rajtam, hogy más vagyok, mint ők. Nálunk az osztályban mi vagyunk a legszegényebbek, a szüleim egy farmerra is sajnálják a pénzt, pedig már évek óta ebben járok és van egy 5 cm-es lyuk a lába között, mert kidörzsölődött a combomnál (hozzáteszem, nem szeretnék olyan válaszokat kapni, hogy akkor fogyjak le, stb.)
És emiatt a többiek igénytelennek néznek, pedig én is olyan szívesen megvenném a boltban a jó csőnacikat, szép pólókat, stb., de nincs rá pénzünk.
És az a baj, hogy a turkálóban se találok jó, divatos ruhákat, bár ezen nem is csodálkozom...
Ezért kénytelen vagyok az ilyen béna, olcsóbb ruhákban járni.
És hát az a másik, hogy a többi lánynak az osztályban már van barátja, ilyesmik, engem meg észre se vesznek, vagy csak cikiznek a fiúk, pont emiatt, mert azt hiszik, egy paraszt vagyok, hogy mindig ugyan az a ruha van rajtam.
Mit tegyek? Jól akarok kinézni, de nincs pénzem normális ruhákra!
15l
16:23 Akkor jó,már értem :) Köszönöm a válaszod.
16:38 Köszi a segítséget, igen, el akarok majd menni dolgozni.
17:16 Neked is köszönöm (: De tesóm azt mondta, ott az ülepénél már nem lehet megvarrni...mert megkértem múltkor, hogy segítsen megvarrni, mert régen ő is varrogatott meg van varrógépe...és akkor mondta. De mindegy, majd megpróbálom.
Ha budapesti vagy, akkor menj el a Nagyvárad tér közelében lévő kétemeletes Hádába. Azt hiszem minden első szerdán van árufeltöltés. Ott nagyon sok cucc van, azok közül biztos tudsz választani. Az 5cm-es lyukas gatya, bocsi, de akárhogy nézzük igénytelen(mármint, ha az ülepénél van, ha a combján lenne elöl, akkor még akár kifejezetten divatosnak is mondhatnánk:)), annál bármi, a legkevésbé divatos, turis gatya is jobb. Pólókat is lehet találni, járj sűrűn, úgy nagyobb eséllyel veszed észre a jó darabokat. Ha kilós turiba mész, ott kb. 300 Ft egy póló, abból talán belefér több. Legyen sok pólód, és akkor nem fog feltűnni annyira, hogy a gatya ugyanaz.
Ha jól számolom, akkor vagy most 8.-os. Én 10-es vagyok, és nincs barátom. Nem is volt még soha, ellenben azzal az osztálytársammal, aki kicsit olyan mint te(igaz, az ő barátjától az ég óvjon). Hidd el nem ettől függ feltétlenül. Viszont vegyél egy másik gatyát. Mindegy honnan, mennyiért, hogy néz ki, de ne a szakadtban járj.
Kedves 39%-os, előző válaszoló! Be lehet fejezni a szerinted poénos, igazából sértő, a tárgyhoz nem tartozó, és az alacsony értelmi szintedről árulkodó kommentek írását. Vagy menj át a humor kategóriába. Úgyis a te szintedre süllyedt már le az is.
(És moderátorok, ha ez sértegetésnek számít, akkor legalább az első felét a válaszomnak hagyjátok meg, légy szíves)
"Be lehet fejezni a szerinted poénos, igazából sértő, a tárgyhoz nem tartozó, és az alacsony értelmi szintedről árulkodó kommentek írását"
ezt most nem értem, miért írod nekem ezt, én csak válaszoltam a kérdezőnek. tényleg sokat segített nekem a 200.000ftos samsung galaxy s 3. és azt is elmondom apu megfogja nekem venni az Iphone 5, hogy könnyebben tudjak jegyzetelni órán!! mert már ugye jobb helyeken nem füzetbe írnak.
Igen, az akciók azok jók lennének, de az a gond, hogy mindig az XS-es meg az XL-es cuccok maradnak meg csak olyankorra :S Bár nem tudom kérdező, neked mik a méreteid :)
Sehogy sem tudnál összespórolni egy kis pénzt?
Gyerekfelügyelet, idősebb szomszédnál bevásárlás? Esetleg néha uzsonnapénzből félretenni egy keveset, mondjuk a felét? :)
Egyébként szerintem félév az számít...Ezzel az erővel akkor 13 évesnek is mondhatnád magad, mert az is csak féléve volt még, pontúgy, minthogy félév múlva leszel 15...
:)
Azok a gyerekek nem boldogok,csak annak tettetik magukat(legalábbis a többség).Amiért nem boldogok az az,hogy nem becsülnek semmit,nem ismerik a dolgok értékét.Szóval ha a szüleidtől kapnál egy új nadrágot,szép cipőket és sok mindent,amire most vágysz,akkor te nagyon örülnél.A gazdag szülők gyerekeinek pedig nincs meg ez az öröm,ez az érzés.Nem fogják fel,hogy mennyit kellett a szüleiknek dolgozni azért,hogy eltudják látni a gyerekeiket..stb.Amúgy meg forog ám a kerék:szegényből gazdag,gazdagból szegény ember lesz.A szegény ember is lehet gazdag ember.Ugyanis tudom,hogy te még nem tudod és nem érzed,de te is gazdag vagy,csak te másképp.Neked emberi értékeid vannak,értékeket képviselsz.Téged nem önző embernek neveltek,hanem neked meg lettek szabva a határok,hogy "igen,kislányom ezt meg azt lehet,és akkor ennyi,nincs több pénz"!Ettől kezdve gondolom azt is,hogy te az életben is jobban fogsz boldogulni.Ugyanis ha neked arra kerül a sor,hogy később spórolnod kell,akkor te könnyebben megtudod tenni,mert tudod,hogy hogyan kell,hiszen spórolásban élted le a gyermekkorod jelentős részét.A gazdag szülők gyereke,aki elvan kényeztetve,az pedig majd huszonakárhány évesen fog rájönni,hogy "hoppá,a szüleim már nem tudnak annyira támogatni,most már autonóm életet(saját élet,önállóság) kellene élni."De még ha rá is jön a dolgokra,akkor sem lesz meg a képessége a teljes önállóságra,és totál elveszettnek fogja érezni magát,vagy pedig egy csomót olvas és könyvmoly lesz,vagy pszichológushoz illetve pszichiáterhez fog járni.Ekkor az ilyen felnőttek többsége elgondolkodik,hogy mégis hol hibázott ő..de nem,a gyerek nem hibás.A szülő ott a hibás.Csak is kizárólag a szülő!
Vardd meg azt a nadrágot,legalább addig sem lesz lyukas,vagy varrasd meg anyukáddal!Volt itt egy válaszoló,aki azt írta neked,hogy a lyukas nadrág igénytelen,és hirtelen elég sértődötten visszaválaszoltál neki.Szeretném megmagyarázni én a helyzetet,ugyanis itt nem anyázni kell semelyikőtöknek,hanem elgondolkodni:ez a lány(a válaszoló) lelkileg sérült ember,még pedig mások által sérült.Próbál védekezni,de nem tudja megfelelően elhárítani az ilyen kényes helyzeteket,mint ez is.Megérteni kell a másikat,nem leszólni.Próbálni kell segíteni.Ezért vagyunk emberek,mert érzelmeink vannak.Ezek az érzelmek a reakcióinkban,a viselkedésünkben és a biológiai működéseinkben is megmutatkozhatnak.Ha például egy pszichológus egy 5-6 éves gyermeken azt látja,hogy szorong,azt mondják róla a szülei,hogy bepisil,akkor ott nem másról van szó,mint pszichés problémáról.Okozhatja ezt legfőképpen a szülők válása,vagy egy egyszerű veszekedés,de érzékenyebb lelkűeknél elég,ha csak rákiabál a szülő.Itt is ez a helyzet a lánynál,beindult a védekezési helyzet(mindkét félnél).Ennyi idős korban szerintem a bepisilés már ritka,de ezek a tünetek eléggé jellemzőek.Ezeket valahogyan kezelni kell,de semmiféleképpen nem nyugtató szerekkel,nem xanaxxal.
Nem akarok okoskának tűnni,mindezt azért írtam le,hogy világosabb legyen a helyzet.Az utóbbiakat pszichológia órán tanítják(nálunk a szakközépben is),de ezt egyébként is tudtam eddig.Szerintem sokan tudják a lelkük mélyén,hogy segíteni kellene,rendes tanácsokkal az elesettebb embereket,nem pedig ellökni magunktól.
Bármikor írhatsz,szívesen válaszolok tudásom szerint!
17/L
nekem is szegény a család de még is valahogy azt a pár 1000-ft-ot elköltünk ruhákra. álltalában karácsonykor vagy húsvétkor veszünk új ruhákat vagy ha elhasználodott már nagyon.
nekem 3 farmerom van kb 6-7 felsőm 2 pulcsim( egyiket a volt barátomtól kaptam szal nagy rám)
és 1 kardigánom meg egy acélbetétes bakancsom amit szintén a volt barátomtól kaptam ebbe járok 40fok melegbe és -20 fok hidegbe
nem tudom ebbe mi a ciki...
vagy lehet h jó társaságba keveredtem mert nekik bármit elmondok segítenek és meg értik h ha nincs pénz
17/L
Szerintem is nézz körül a turkálóban, valamit biztos találsz! Vagy a piacon is lehet venni jó áron ruhát.
Az 5. válaszolótól kérdezem, aki ezt írta:
"Amúgy én a New Yorker-be gyakran megyek, csak nézelődni, mikor lesz 290 Ft-ért felső."
Tényleg szokott lenni ott ilyen olcsón felső? És mikor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!