Miért sértődnek meg a diákok, ha panaszkodnak mert nincs pénzük és valaki azt javasolja, hogy menjenek el dolgozni?
Milyen más megoldást látnak? Rokonok lehúzása? Bankrablás?
Az öcsém is ezt csinálja: folyton nyavalyog, jön hogy adjak pénzt, de dolgozni nem hajlandó.
Mi lesz az egyetem után?
22-esnek:
Azért meg lehetne próbálni nagyáruházban árufeltöltő, vagy éppen pizza-kihordó, vagy újság-szórólap kihordó.
Hiszen a másik egyetemista pedig akkor ér rá, amikor te ülsz a suliban, és így azért a munkáltatóknak is meg lenne a meló, meg nektek is a kis kereset. Nemcsak a kifogásokat kellene rögtön "megtalálni"!
Másrészt olvastam én már itt ezen az oldalon olyat is, hogy: "elmegyek egyetemre, majd a szülők fizetik, hiszen kötelességük eltartani a nem dolgozó gyereküket! Mire végzek, akkorra meg majdcsak talpraáll az ország, és lesz munkahely is!"
Na ja, megint elkezdődött a rinyálás. Én ezért nem tudok, én meg azért.
Nem akarásnak nyögés a vége.
Mert nincs munka. Azoknak sincs, akik akarnak dolgozni.
Az egyetem mellett meg nagyon nehezen jön össze a munka. Estire is lehet járni, de akkor meg az a baj, hogy éjjel is vannak órák, 21-kor ér véget a tanítás heti egy vagy két nap, aztán menjél haza, és kelj fel másnap fél ötkor, hogy időben beérj a munkahelyedre. Az egyetem önmagában elég nehéz ahhoz, hogy csak kevesen tudjanak mellette dolgozni.
A megoldás: otthon kérjél tőle segítséget, mosogasson, teregessen, takarítson, főzzön, rakjon rendet, vagy ilyesmit. Aztán kaphat pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!