Miért sértődnek meg a diákok, ha panaszkodnak mert nincs pénzük és valaki azt javasolja, hogy menjenek el dolgozni?
Milyen más megoldást látnak? Rokonok lehúzása? Bankrablás?
Az öcsém is ezt csinálja: folyton nyavalyog, jön hogy adjak pénzt, de dolgozni nem hajlandó.
Mi lesz az egyetem után?
Hát figyelj, azért vannak olyan szakok, ahol durván vért kell izzadni, egy kis szünet is égi áldás a diáknak.
Én meg azt nem értem, hogy miért ítélik el az olyan diákokat, akik pénzt-támogatást kapnak szüleiktől?
Másik: ha öcséd megtehetné, hogy elmegy dolgozni, akkor ne engedd magadat pénzzel lehúzni, mert ezzel Te is elrontod őt valahol, fejőstehénnek fog tekinteni.:I
Nekem olyan az órarendem, hogy nem igazán tudnék mellette rendszeresen dolgozni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy 5 nap vannak óráim, elszórva, közte 2 órás szünetekkel, reggel 8-tól este 6ig, vagy este 8ig. Mindegyik órámra be kell járni, minden héten vannak zh-im. Tehát amikor nem is vagyok suliban, akkor tanulnom kell. Sajnos olyan a szakom, hogy hétvégém sincs igazán.
Nyáron viszont dolgozok és az akkor keresett pénzt osztom be egész évben, bérletek, kaja, ruha. Plusz kiegészítésként ismerősöknek fordítok, abból is bejön egy kis pénzt. A műszak viszont nem menne időhiány miatt.
Persze vannak akik el tudnak menni műszakban dolgozni, mégsem teszik. Ők szoktak megsértődni általában. Amit tehetsz: ne adj neki pénzt:)
22L
Én sem értem, miért hörögnek egyesek, hogy napedigazanormálishatanulásmellettkidolgozodabeled. Aki meg pénzt kap otthonról egy rendszerellenes, lusta áruló.
Engem is támogattak a szüleim, és én is fogom a gyermekem.
Aki megteheti, az ne menjen, persze.
De hogy előbb lehúzza a szülőket érzelmi zsarolással aztán megy a többi rokonhoz, az már pofátlanság.
Nem vagyok, nem is voltam, nagyon úgy néz ki, nem is leszek már egyetemista.
Azt mondom, aki megteheti, hogy egyetemre jár, járjon. Akinek a szülei megtehetik, hogy támogatják, az fogadja el, és nem feltétlenül szükséges mellette "hülyére dolgoznia" magát.
De aki tudja, hogy a szülei nem tudják annyira segíteni, mint ahogyan azt az ő igényei diktálják, akkor először igenis keressen valami mellékes jövedelmet, és ha azzal együtt sem elég a pénze, akkor menjen kérni tesótól stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!