Mit lehet tenni a szomszéddal, ha így viselkednek?
Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy állatokat tart, disznókat, tyukokat. Ez több mint öt méterre van a mi telkünktől. De ritkán ganézik alóluk, és nagyon büdös van 2-3 naponta. A buszmegállóból már hozzánk jöttek szólni, hogy miért van ilyen büdös nálunk, én szóltam nekik, hogy ez a szomszéd miatt. Ráadásul emiatt rengeteg a légy. Kisbabánkat már nem tudom hogy takargatni a legyek miatt. Levegőzni nem tudunk kimenni a kertbe a bűz miatt. Eddig toleráltam. De ma átjöttek hozzánk és állítják, hogy a 8 kg-s kiskutyánk megevett náluk éjjel 7 db csirkét. És hogy véres a lába vége (ami barna színű, így született, máshol is van benne barna), valamint fizessem meg a kárt. Mert ugye kerítés nincs a két telek között. Mi minden oldalra húztunk keritést, arra az egy oldalra kinek kell? Mert mi sarkon lakunk ugye. Mellesleg nem is tudnánk huzni keritést, mert a növényzete és a garázsa átlóg hozzánk. Ilyenkor jegyzőnek kell szólni, vagy mi a teendő?
1. Ha nem tudják bizonyítani, hogy a kutyus ette meg őket (márpedig nem tudják), akkor semmit nem kell fizetni nekik. Mond meg nekik szépen nyugodtan, hogy tegyenek feljelentést, de bizonyíték híján a rendőrség is csak elküldi őket.
2. A jegyzőnek minél hamarabb szólni a bűz miatt! Tudom milyen, mert a közelünkben is van valami disznókat tartó família és a fél faluban lehet néha érezni a tömény trágyaszagot. Szólni kell és pont. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy ilyen szomszédot még arra sem méltatnék, hogy szembeköpjem, de azért volna pár ötletem, hogy hogyan szívassam kicsit meg, anélkül, hogy bajba kerülnék. Nem szép dolog tudom, de azért elég erős ,hogy egy 8 kg-os kiskutya megevett 7 csirkét és még fizessétek is meg. Undorító milyen törtető, aljas emberek vannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!