Miért van az, hogy a szülők sokkal több mindent engednek meg a nagyobb gyereküknek és nem szidják le mindenért, a kisebbnek meg minden meg van tiltva és mindenért ő kap?
Figyelt kérdés
pedig csak egy év van köztünk,az ugye nem sok..2012. aug. 28. 15:42
21/24 ava87 válasza:
Érdekes, ez nálunk nagyon nem így volt. Mondjuk engem elég lazán fogtak a szüleim, másokhoz viszonyítva mindenképp, de nekem azért meg kellett harcolnom bizonyos dolgokért. Mire öcsém lett annyi idős, nála már természetes volt, hogy megengedik, mert hát nekem is szabad volt.
22/24 anonim válasza:
Van egy öcsém, 5 évvel fiatalabb nálam. Nekem 16 évesen úgy kellett könyörögnöm, hogy lemehessek a "helyi topogóba" havonta egyszer, ő ennyi idősen minden hétvégén mehetett. És ez csak egy dolog a sok közül.
Amikor mondtam anyának, vagyis kérdeztem, hogy miért van ez így, azt mondta, hogy én már "kitapostam az utat".
23/24 anonim válasza:
17es vagyok. Ha gondolod, írj nyugodtan, lehet, hogy tudok néhány tanácsot adni, de ha nem is, akkor tapasztalatot írhatok.
24/24 anonim válasza:
a több mint 2 évvel fiatalabb öcsémnek gyakorlatilag ugyan annyi dolgot szabad, mint nekem. 17 vagyok. nekem olyan idősen kb. semmit sem szabadott, 10kor feküdni kellett, nem járhattam sehova, nem ihattam egy kortyot sem... most meg mivel nekem szabad, akkor automatikusan neki is, ami szerintem felháborító. és engem szidnak le folyton, őt meg hagyják, csak azt nem tudom, miért, mert ahányszor rákérdezek, mintha nem is hallanák. amikor meg anyámnak szemrehányást tettem, hogy neki miért szabad ugyan annyi dolgot, mondta, hogy tudja hogy így van, és majd megpróbál változtatni ezen... de nem próbál, le sem szarja. belém folyton belém kötnek a szüleim, mindenért rámszólnak, folyton én vagyok a hibás, neki meg semmi... inkább körülrajongják. szerintem ez nagyon káros mindkettőnkre nézve. egyébként az öcsémet szeretem, viszonylag jól kijövünk, de utálom ezt a hozzáállásukat a szüleimnek, szerintem rosszul nevelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!