Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a szülők...

Miért van az, hogy a szülők sokkal több mindent engednek meg a nagyobb gyereküknek és nem szidják le mindenért, a kisebbnek meg minden meg van tiltva és mindenért ő kap?

Figyelt kérdés
pedig csak egy év van köztünk,az ugye nem sok..
2012. aug. 28. 15:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó ez nálunk is pont így volt:S És 2 év van köztünk. Hozzátenném még hogy mikor engem elengedtek bulizni először, 14 voltam, ő 12 és rám sózták hogy vigyázzak rá, én időbe haza akartam menni, de miatta mindig késtünk, mindig mindenhol maradni akart, persze engem vettek elő hogy miért késtünk, és én voltam a megbízhatatlan. Egyszer otthagytam és időben hazamentem, na abból lett balhé igazán. Nem is voltunk jóban, ma már imádjuk egymást, de akkoriban utáltam.
2012. aug. 28. 16:11
 12/24 anonim válasza:
100%
Nálunk pont fordítva van. Én vagyok a kisebb és van egy nővérem. Amikor még kicsi voltam akkor sok dolgot elnéztek nekem a szüleim amit a tesómnak nem. Neki több mindenben kellett is segítenie. Mindig zsörtölődött is hogy mert a kicsinek mindent szabad, meg a kicsinek semmit nem kell csinálnia, így rajtam ragadt a kicsi becenév. :D És nekem hamarabb engednek meg dolgokat mint neki anno. Én már hamarabb csináltathattam több fülbevalólyukat, hamarabb mehettem bulizni mint ő.
2012. aug. 28. 16:36
 13/24 anonim ***** válasza:

van egy 9 évvel idősebb nővérem. nálunk mindig ő húzta a rövidebbet gyerekkorunkban, mert pl ha összevesztünk egy játékon, én sírtam, és rá szóltak hogy lehetne érettebb és engedhetne a kicsinek.

most hogy mindketten felnőttek vagyunk, ő a kedvenc, én meg nemhogy a rövidebbet húzom, de konkrétan kutyába se vesznek többé, és ennek az oka, hogy ő szült egy gyereket. a gyereke a MINDEN, én meg láthatatlan vagyok. és akármit teszek le az asztalra, akármit is érek el az életben, amíg nem szülök, addig nem tudom überelni, tehát addig a periférián leszek.

és bárhogy próbálnak a szülők egyformán bánni a gyerekeikkel, nem tudnak. ez minden családban így van. nem lehet két embert egyformán szeretni. talán lehet ugyanannyira, de pont ugyanúgy nem.

2012. aug. 28. 16:38
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
nálunk ez pont fordítva volt. az 5 évvel fiatalabb hugomnak minden el volt nézve, én meg a legkisebb dolgok miatt is kaptam..... nála például az sem volt gáz, hogy 15 évesen nem járt be a suliba és otthagyta... nálam meg az is hatalmas gáz volt, hogy az érettségi után miért a szoftverüzemeltetői szakmát választottam és miért nem mást...
2012. aug. 28. 16:47
 15/24 A kérdező kommentje:
úgy látom szinte csak nálunk "rosszabb" a kicsinek..ebből is látszik h nem szeretnek egyformán, ami (szerintem) nagy baj :\
2012. aug. 28. 16:49
 16/24 anonim ***** válasza:
74%

Hát, ez nálunk pont fordítva volt :-)

A nővérem és köztem majdnem 7 év van, és nekem mindig többet megengedtek mint neki. Pl. 18 évesen neki 9-re otthon kellett lennie, én 16 évesen már hajnali 6-ra mentem haza, havonta 1x.

2012. aug. 28. 17:10
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Van egy húgom. Sosem egyformán szeretett minket anya, ezért rengeteg veszekedés alakult ki közöttünk minden hülye apróságon. Amikor anyának elmondtam, hogy ez az oka, egyszerűen legyintett egyet, hogy a saját kreténségünk miatt veszekszünk. Egyébként mindig is ő volt a kedvenc, mindenhol. (nagyszülők, szülők, keresztszülők stb.)

Már arra a szintre jutottam, hogy örülök, ha nem vagyok a közelükben, mert rossz nézni azt, hogy nyalják egymás s€ggét. Én mehetek mosogatni, súrolni, teregetni, sepregetni, ha véletlen valaki megbántja anyát. Húgomat csak arra kéri meg, hogy segítsen neki sütni/főzni, amit elég ritkán csinál..

2012. aug. 28. 17:34
 18/24 A kérdező kommentje:
utolsó nálunk ugyan ez van..:/
2012. aug. 28. 17:52
 19/24 A kérdező kommentje:
annyi h én vagyok a kisebb de kajak..nyalják egymás seggét én meg egy kis selejt vagyok..
2012. aug. 28. 17:55
 20/24 anonim válasza:
100%
Szerintem a szülő(k)nak lelkiismeret-furdalásuk van, hogy a kisebbik gyermek a megszületésével, létezésével frusztrációt, féltékenységet okoz a nagyobbnak. Nálunk ugyan ez volt gyerek koromban! Kb. 6 éves koromig én voltam a kedvenc, aztán amikor a nővéreim kamaszodni kezdtek, fellázadtak és onnantól fordult a kocka. Mindenre emlékeszem, igazságtalanságok tömkelegét éltem át. Nyilván anyámnak lelki furdalása volt, amiért én jó ideig több jót kaptam.
2012. aug. 28. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!