Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerettek falun élni? Miért /...

Szerettek falun élni? Miért / Miért nem?

Figyelt kérdés
2009. júl. 24. 11:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Jó falunk lakni mert nem annyira forgalmas de más előnye nincs. Kevés lehetőség. Itt nincs mozi, kori pálya, ruhabolt.

A városba is csak busszal lehet bemenni mert erre vonat nem jön, szerencsére felénk viszonylag sok busz jár.

De kipróbálnám egyszer hogy milyen Pesten lakni, ott van metró, villamos, troli, koripálya, sok bolt, plázák, mozi. Nekem amúgy metrózás nagy élmény mindig amikor Pesten járok:) nyilván ez azért van mert felénk ilyen nincs.

2009. dec. 21. 11:14
 12/15 anonim válasza:

Ezer éves kérdés, de gondoltam, megosztom a saját véleményemet is. :)

22 éve élek faluban. Régen jó hely volt, amíg kisgyerek, kisiskolás voltam: volt fagyizó, cukrászda, 3 játszótér, járt ide roma vándorcirkusz, stb, volt "nyüzsi".

Aztán szépen sorra leépült az egész, az összes játszótér ilyen rozsdás, gazos "horrorfilmbe illő" hely lett, ha fagyizni szeretnék, akkor 40 percet kell buszoznom, semmi közösségi élet.. Baz nem hiányzik egyáltalán. Gimis koromban volt egy "rocker" korszakom, akkor állandóan az ment a faluban, hogy milyen rondán öltözködök, meg hogy mehetek így utcára, anyám miért nem vert meg, hogy öltözzek fel rendesen... És persze anyukámnak is szidtak engem, hogy hogy nézek ki, hogy mehetek emberek közé, stb... Mostanra már "normálisan" nézek ki, de minél idősebb vagyok, annál jobban rühellem az egészet. Az emberek (és nem, nem csak az idős nénik) pletykálnak, ugatnak, kibeszélnek.. Rólam konkrétan az a pletyka terjed, hogy ostoba vagyok, sötét, buktam érettségin anno (holott szín ötös lett minden, de mindegy)... egyszer anyukámról is pletykáltak, mert árulta a neten a régi telefonját, és háthoz jött a vásárló férfi, és anyukám beinvitálta, adott neki inni, stb. Hát, talán másnapig sem kellett várni, mikor ment a duma, hogy anyukám félrelép, válás, engem hol helyeznek el, stb.. :D NEVETSÉGES!

a tiszta levegő.. Hát, talán az egy pozitívum.

a közlekedés valóban rémálom, a legközelebbi város busszal 40 perc, és a busz.. hát, naponta jó, ha van 4-5 busz.. És hazafele a suliból is éppen hogy elérem, vagy várok rá 1.5-2 órákat..

de engem ami a legjobban zavar azok az emberek rosszindulata, hogy olyanok beszélnek ki másokat, és terjesztik róluk a hülyeséget, akik nem is ismerik a másikat. rólam egyszer egy olyan csaj mondta, hogy életképtelen vagyok, hülye, egy mosást sem tudok beindítani a mosógépen, akivel soha a büdös életben nem beszéltem egy szót se! sőt, a falu 99%-ával így vagyok, a legtöbb embert csak külsőről ismerem, a nevüket nem tudom.. nincsenek barátaim közelben, 2 legjobb barátnőm van, ők viszont Pesten laknak/tanulnak (ja, Pest tőlünk 40 km), velük csak fac-n tartom a kapcsolatot, mert a suli és munka mellett nehéz összehozni a sok találkozót.. a Párom szintén Pesten dolgozik és tanul, egyszerűen ő tart életben, hogy tudom, hogy van nekem, és hamarosan hozzá fogok költözni, végre városi leszek, kiszakadok ebből a nyomorult környezetből, amiben egyszerűen csak szenvedek...

Még van 1 évem a suliból aztán munkakeresés, ha kell a gyári munkát is elvállalom örömmel, csak szabaduljak el innen, mehessek városba, ahol nem ismernek, a kutya nem foglalkozik velem, azzal, hogy mit csinálok, nem terjesztenek rólam valótlan dolgokat, stb..

bocsi, kicsit hosszú volt, de gondoltam alaposan kiejtem, hogy miért gyűlölök falun élni. :)

2015. jún. 12. 11:21
 13/15 anonim válasza:
Én városban imádok lakni, mert egyszerűen nincs számomra jobb,hogy kinézek az erkélyen, és látom este,ahogy él a város *-* :D viszont jövőév elején költözünk falura -.- de addigra meglesz a jogsim, betudok járni haverokhoz a városba :D
2016. aug. 21. 14:05
 14/15 anonim válasza:

Utálok falun élni.

1. Nincs semmilyen lehetőség, nincs strand, nincs konditerem, mindenért be kell menni városba. Ahol én élek, itt van két bolt, egy posta, meg egy kocsma. Régen volt pizzéria és étterem most már az sincs.

2. Nem lehet ismerkedni. Nem vagyok annyira barátkozós típus, de tök jó lenne haverkodni.

3. Gyakran látom az ellenségeimet, olyan emberekbe futok bele, akiktől gyomorgörcsöt kapok. (van enyhe szoc. fóbiám.)

4. MINDENKI BÁMUL. Mindenki tud mindent. Mindenki pletykál. Nincs magánszférája az embereknek.

/Tini vagyok./

2021. júl. 12. 12:14
 15/15 anonim válasza:
Én nem szeretek,mert állandóan piszkálnak a szomszédok. 18L
aug. 24. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!