Szerettek falun élni? Miért / Miért nem?
Falun élek, és nem szeretek itt élni.
Se egy konditerem, se aerobik, se egy bolt nyitva 4 után, se egy posta, se egy olyan bolt, ahol ahol pl. festéket vehetek, se egy játszótér a gyerekemnek, az emberek bunkók, belemásznak a képembe, mindenki beleugat a dolgainkba stb. Soroljam?
Ez jó kérdés.Nem szeretek,mert:Nincs itt semmi,ha megmozdulsz,mindenki lesi mit csinálsz,ha elmegyek futni bámulnak mint borjú az új kapura(Én legalább megmozgatom a hátsómat),ahol a nép összeül,az vagy a kocsma,vagy a pizzéria.A barátaim mind városban laknak,rossz a közlekedés.Az emberek tartózkodóak.
De szeretem is,mert nyugi van,mert egész eddig itt éltem.Én suliidőszakba kolis vagyok,és a város zaja után jó egy kicsit itthon punnyadni.
Én sem szeretek falun élni.
Bár valószínűleg nagyobb faluban élek, mint 12:20-as, mert itt van posta, meg többféle bolt, de akkor is. Az emberek bunkók, mindenbe beleütik az orrukat (tisztelet a kivételnek persze). Ez hosszútávon nagyon idegesítő, ráadásul a gyerekek is ezt tanulják el a szüleiktől, ezért nincs nekem egy barátom se az én falumból. Nincs normális sportolási, szórakozási lehetőség. Munkanapokon hajnalban kell kelni, 40 percet kell utazni ha például össze akarsz futni a barátaiddal, és még sorolhatnám. :(
Amúgy én is eljártam futni, de annyian bámultak és/vagy beszóltak, hogy lemondtam róla... Nemcsak a futásról, hanem arról is hogy itt sportoljak. Úgyhogy marad a 40 perces út...
Én Bp-en születtem, 23 éves koromig itt éltem, ezután egy Bp-környéki községbe költöztünk a férjemmel...
20 évig éltem itt, de nem tudtam megszokni!!!
Utáltam, hogy a településünkön 1 (egy!) élelmiszerbolt volt kis választékkal, elképesztő árakkal, ha kicsit jobb tejfölt vagy felvágottat szerettem volna, akkor 1 órát utazhattam érte. :[
Ha 1 zoknit vagy 1 cérnát kellett vennem, azért is utazgathattam 2x1 órát (oda-vissza)...
Ha lesett éjszaka a hó, másnap tuti nem lehetett munkába menni, mert sem az utakon nem tudtunk autóval kimenni, sem a HÉV nem járt, busz nincs (de az sem járt volna)...
Bármit vásároltunk (hűtőszekrény, mosógép, bútor, építőanyag) külön gond volt a hazafuvaroztatása!
Ami Bp-en és nagyvárosokban ingyenes szállítással jár, az nekünk sokszor még könyörgésre sem (+kalap pénz) ment, külön kellett fuvarozót keresni, el sem tudom mondani, mennyit bosszankodtam!
Természeten Bp-en dolgoztunk, minden nap bejárni, hazajárni egy újabb tortúra volt!
Válogathattunk : vagy a tömött (büdös) HÉV-en utaztunk, vagy autón, idegtépő araszolgatással, mert persze reggel is, este is tömegével mentek az autósok be- és haza...
A rengeteg +pénzről nem is beszélve, mert HÉV-bérletet is kellett venni, mellé BKV-bérletet is. (És mi még örülhettünk, hogy van egy remek, 10-20 percenként járó HÉV a közelünkben, sokaknak csak a naponta 2x járó busz marad.)
A községben 1 óvoda, 1 iskola van, válogatni nem lehet (tetszik/nem tetszik)...
Jó levegő : két szomszédunk is disznót tartott, mi hiába csináltunk szép gyepes kertet, ha képtelenség volt élvezni a mindenfelől szállongó bűztől...
Csend : reggel 6-tól dübörögtek előttünk az autók, nyáron nyitott ablak mellett képtelenség volt aludni!
Valamelyik "kedves szomszéd" mindig reggel 7-kor nyírta a füvét, vágta a sövényét, kalapálta a karosszériáját...
20 év után nagy szerencsével vissza tudtunk költözni Bp-re :
- 5 perces járótávolságban van tőlem 3 élelmiszerbolt, húsbolt, patika, könyvtár, ruhatisztító, ruhabolt, virágbolt, iskola, óvoda...
- 10 perces járótávolságban van tőlem egy hatalmas bevásárlóközpont, metró, mozi, könyvesboltok, cipőboltok, vasútállomás...
- reggel madárcsicsergésre ébredünk, mert a lakásunk egy csodás belső udvarra nyílik, ahol hatalmas hársfák állnak...
- válogathatunk a közeli iskolákban (a közelünkben 4 általános iskola is van, 3 gimnázium és középiskola)...
- 5 percre tőlünk egy csodás park van, sportpályákkal, uszodákkal, játszótérrel...
- 5 percre tőlünk 2 kórház is van, emellett 3 percre gyermekorvos, felnőttorvosi rendelők, fogász...
És akkor arról még nem is beszéltem, mennyire UTÁLTAM vidéken a sok pletykás embert (nem csak a vénasszonyok pletykáltak!), hogy mindig mindenkinek mindent tudnia kellett : ki jött hozzám vendégségbe, mit főztem a hétvégén, hol nyaralok, mikor vágtam le a füvet, stb...
Na, ez Bp-en nincs!
A társasházban udvariasan köszönünk egymásnak és tiszteletben tartjuk a másik magánéletét, senki nem ütögeti az orrát a másik dolgába! :D
Szóval, én nem szeretek vidéken élni!
Nyáron 1-2 hónapot nehezen kibírok vidéken, a gyerekek miatt, nekik jobb a kertes ház ilyenkor, de felüdülés utána újra a Bp-i lakásomba visszatérni. :D
Na igen, a jó levegő nálunk is finom disznószagot jelent...
"sok pletykás embert (nem csak a vénasszonyok pletykáltak!), hogy mindig mindenkinek mindent tudnia kellett : ki jött hozzám vendégségbe, mit főztem a hétvégén, hol nyaralok, mikor vágtam le a füvet, stb..."
Ez mindenhol annyira tipikus. :[
én is faluba lakom és utálok itt élni.
kolis vagyok, szóval évközben jó hazajönni, elbújni minden(ki) elől, de az egy kicsit nyomasztó hogy nincs egy itteni barátom sem.akik volta azért voltak, mert osztálytársak voltunk.ők igazából nem is barátok voltak, inkább megszoktuk egymást.
az is idegesítő, hogy az emberek mindent tudnak rólam, ha megyek az utcán, kapásból 3 öregasszony utánam fordul hogy
"jaj de megnőtt", meg "rá se lehet ismerni" meg "hogy néz ki..."
és egyfolytában úgy érzem hogy ki kell törnöm innen mi hamarabb mert örökre itt maradok...
előző vagyok.
egy kicsit összefolytak a mondatok, mostmár fogok használni NAGYbetűket is!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!