Mi a nő életben betöltött szerepe napjainkban?
egy kérdés adott ihletet arra, hogy ezt megkérdezzem. valóban maradjon-e a "fakanál mellett" és csak a családjának éljen? vagy válhat belőle politikus, vezető? alakíthatja a saját karrierjét? és mi van az egyenjogúsággal? miért akad ki erre a kifejezésre (női egyenjogúság) annyi férfi?
várom a véleményeket.
Sok férfi nem bírja elviselni, hogy vannak nála sikeresebb nők. Szerintem ez lehet az oka a felháborodásuknak sokszor. Sérti a férfiúi önérzetet.
Pedig ma már kevés család engedheti meg azt, hogy 2-3 gyerek mellett csak az apuka dolgozzon...
Ha majd a leendő férjem 4-500ezret keres havonta, akkor félreteszem a karriervágyam, de addig hajtok, hogy meglegyen a diplomám és legyen egy jó állásom
21/L
Nincs még itt egyenjoguság, mert akkor a pihesésből is annyi jutna mint a férfiaknak.
Egyszerűen duplázódott a feladat, család mellett munka IS.
Attól függ, te mit választasz.
A kettőt nagyon nehéz vinni egyszerre, család és karrier is.
A hazának, magyarságnak szüksége van a családra, a gyerekekre, de a világnak nincs. Már így is túl sokan vagyunk. Tőled függ csak, mit választasz. Bár, ha tudós, poltikus leszel, lehet a munkád eredményeként több gyerek fog születni/életben maradni. Szóval nehéz kérdés.
Egyetértek az előttem szólóval. A nő választása, ha gyereket akar, akkor vállalja a vele járó pluszmunkát és ne panaszkodjon, ha meg a karierr a fontos, akkor arra fordítson több időt.
A nők egyébként nem egyenjogúságot akarnak, hanem egyenjogúságot, de azért megtartva mindazt az előjogúkat, amiket elvárnak a férfiaktól.
11:07 - Már megbocsáss, de ezt úgy írod, mint ha egyedül a nő csinálna gyereket, holott ugyanúgy kell hozzá egy férfi is (50-50% a hozzájárulási arány... hm...), illetve mint ha ma egy férfi egyedül fenn tudna tartani egy családot. Nekem apám semmit nem óhajt anyunak itthon besegíteni, de annyira nem, hogy a parkettázást, a tapétázást anyunak kellett elintéznie, apámnak az is megerőltetés, ha egy szöget be kell vernie a falba, de ha nagynehezen hajlandó megmozdítani egy bútort, akkor segítséget már nem hív, hogy megemeljék, ha nagy, hanem inkább szenved egyedül, és utána panaszkodik, milyen nehéz.
Nos, szerintem a nők nem akarnak többet a férfiaknál, egyszerűen csak szeretnénk ugyanazért a munkáért ugyanazt a fizetést, és otthon ugyanúgy szeretnénk mi is pihenni munka után, és ha már egy gyerekhez 2 ember kellett, akkor a felneveléséhez is, szóval az apuka is szálljon már be a nevelésbe.
11:07-es vagyok. Azzal egyetértek, hogy úgyanazért a munkáért úgyanott úgyanannyit kapjon a nő és a férfi is. Ez így korrekt.
A gyerekhez nem 50-50% kell, inkább 70-30 a nők javára, mert általában ők akarnak gyereket, nem a férfi, 30%, amikor mindkettő és még sokat mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!