Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért pontozzák le ezen az...

Miért pontozzák le ezen az oldalon azt, aki ellenzi a tömbházi kutyatartást?

Figyelt kérdés

A sok "állatbarát" eleve lepontoz, meg sem próbálják megérteni a másik fél álláspontját. Észérveket nem tudnak hozni, csak fújják a magukét és védik kedvenceiket.

Szóval az én érveim a tömbházi kutyatartás ellen (személyes tapasztalat):

1. Gyakori ugatás, akár éjszaka is, ami zavarja a lakók nyugalmát. Ha a tulajdonost szépen megkérjük, hogy tegyen valamit, csak vállat von, és azt kérdi, hogy "most kössem be a száját?!".

2. Kutyaszőrben úszik a lépcsőház, a tisztelt kutyások pedig nem takarítanak maguk után.

3. A környéken nincs 1 négyzetméternyi kutyapiszokmentes terület sem, lépten-nyomon kutyaürülékbe lép az ember, ami a bosszúságon kívül igen fertőzésveszélyes is. (Most sokan azzal fognak jönni, hogy a kutyások 99,9999%-a összeszedi kutyája után, érdekes, én még egy ilyet nem láttam.)

4. Póráz nélkül sétáltatják az ebeket, nem törődve azzal, hogy sokan félnek a kutyáktól, illetve nem szeretik, ha a közelükbe megy. Erre csak elintézik azzal, hogy "nem bánt!". Kit érdekel, hogy nem bánt, ha az ember fél tőlük! Ez nagyon balesetveszélyes is, különösen nagytestű kutyáknál.

5. Ez nem általános, de nálunk 2 család is van, akik nem fizetik a közüzemi számlákat, de kutyára van pénzük. Az ilyenekről is megvan a véleményem.

Én legalább a kutyásokkal ellentétben meg tudom indokolni a véleményem, mégis ha írok valahová, a tisztelt állatbartátok rendre lepontoznak (nem mintha túlzottan érdekelne). Ez a különbség köztünk.

2012. aug. 19. 17:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

A baj nem a kutyával van, hanem az emberrel. Tehát ne a kutyára legyél zabos, hanem a gazdájára.

Én amúgy magát a kutyát sajnálom, hogy be van zárva; szóval szerintem a kutya igazán a kertben érzi jól magát, a szabadban, ahol szaladgálhat és ugathat nyugodtan.

2012. aug. 19. 18:06
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
Ilyen ez az oldal. Vannak darázsfészek kategóriák és témák, ahol nagyon alaposan meg kell válogatnod a szavaidat, és még akkor is megkaphatod a lepontozást. A legtöbb emberre nem hatnak az érvek, egyszerűen annyit lát, hogy nem vagy vele egy véleményen és mindegy, hogy igazad van-e, lepontoznak, míg ha valaki ugyanazon a véleményen van, elég ha beokád valami három szavas szennyet, fel fogják pontozni.
2012. aug. 19. 18:08
 3/13 anonim ***** válasza:
63%

Teljes mértékben egyet értek veled. A kérdezőt legalább nem lehet lepontozni. Na majd engem.

Az a meggyőződésem, hogy aki lakásban kutyát tart, eleve nem állatbarát, hanem állatkínzó.Kivétel talán az öleb, de az az Istent játszó ember keresztezésekkel létrehozott terméke.

Na, nyomi a piros kezeket, úgyis törlöm a regisztrációmat. Ezen az oldalon csak nyalis válaszokat lehet adni politikai és vallási kérdésekben is.

2012. aug. 19. 18:15
 4/13 anonim ***** válasza:
23%
Nekem lakásban van tacskóm, nincs vele semmi baj. Több évig gondolkoztunk rajta, hogy bevállaljuk-e, végül hazahoztunk egyet. Nagyon jól meg van nevelve, mindig szót fogad, sose sétáltatom póráz nélkül stb. Persze jó lenne neki kertesházban, de egyébként akiknek ott van kutyájuk nem igazán viszik el sétálni. Nekem szeret a lakásban lenni, nem bírja a sok sétát, bár ez fajtafüggő. Megértem azokat is, akik ellene vannak, hogy lakásban tartsanak kutyát, ők így döntöttek, én meg így. Semmiben nem szenved hátrányt az enyém, sőt. Rengeteget sétál, játszik.
2012. aug. 19. 19:21
 5/13 anonim ***** válasza:
47%

Én értem az indokaidat, csak ez egy olyan dolog, hogy van, akire igaz, van, akire nem. Néztem néztem a felsorolásodat, hogy ránk ebből mi igaz, de egyik sem. Az én kutyám nem ugat éjjel, sőt, eleve nem szokott ugatni, csak akkor, ha jön valaki, de ha ez nagy ritkán éjszaka történik, akkor is van valaki otthon, és nem hagyja, hogy felverje az egész házat az ugatással. Kutyaszőrt én a lépcsőházban még nem láttam, pedig nem csak nekünk van kutyánk. Meg amúgy is, hetente kétszer takarítják a lépcsőházat. Nálunk inkább a csikkek a zavaróak, mert egyeseknek nem telik hamutartóra. A kutyakaka engem is zavar, pont ezért nem a házak közé viszem a kutyát, van a lakótelep mögött egy bazi nagy üres rész, ahova senki nem jár, csak a kutyások, mert utána már kukoricaföld van, nincs ott senkinek dolga, úgyhogy ott a kaka sem zavar senkit. Póráz nélkül sosem szoktam sétáltatni, mert ismerem milyen, túl kíváncsi, aminek sokan nem örülnének, meg amúgy is, tisztában vagyok vele, hogy nem szabad póráz nélkül sétáltatni. A számláink pedig fizetve vannak :)

Na most akkor például az én kutyatartásommal hol van probléma? Mert ha azt mondod, hogy a Jóskapista kutyája nem való társasházba mert ez meg ez van, az oké. De nem értem, miért kell teljes egészében elítélni mindenkit, aki úgy tart kutyát, hogy nincs kertje. Nyilván azok az esetek a feltűnőek, ahol a kulturált állattartás nem valósul meg, a normálisakat észre sem veszed, pont azért, mert ők normálisak. Úgyhogy nem a kutyatartást kéne ellenezni, hanem az emberi bunkóságot és nemtörődömséget.

2012. aug. 19. 21:43
 6/13 anonim ***** válasza:
45%
Az ötödik válaszoló a szívemből szólt, nála jobban magam sem tudnám megfogalmazni. Még annyit fűznék hozzá, hogy én például, és itt a környékünkön sokan mások is, zacskó segítségével felszedjük a szart a saját kutyánk után. Nem mindenki, de sokan. És nincs nagyobb mocsok mint ahol kertes házak vannak, és a nagy testű kutyák felügyelet nélkül mászkálnak, kóborolnak, mert ügyesen kiszöknek. Ugyanis nem a kert a lényeg, hanem a séta. Sok kerti kutyát pedig szinte soha, vagy soha nem sétáltatnak. Nálunk is van a házban több kutya is, de bizony nincs kutyaszőr a lépcsőházban, miért is lenne. Amúgy meg jár a takarítónő a lépcsőházba. Fizetjük őt a közös költségből... Furának fogod találni, de itt mifelénk csak olyan kutyák sétálnak póráz nélkül, akik maximálisan jól neveltek, 100%-ig szófogadóak. Nem is mennek oda senkihez, még másik kutyához sem külön engedély nélkül. Én elhiszem, hogy téged zavarnak a kutyák, de rossz nyomon jársz. A gazdáikkal van a probléma. Lehet, hogy nekem van túl jó dolgom, de te nagyon tahólakta vidéken élhetsz. Amúgy a gyakori ugatás, akár éjszaka is érvet, inkább a vidéki, kertes házas emberek hozhatnák fel érvként. Ott ez mindennapos.
2012. aug. 19. 22:20
 7/13 anonim ***** válasza:
22%

Társasházban élünk, és van kutyánk, így mint érintett szólok hozzá. Először is kifejteném az általad leírt 5 pontot az én szemszögemből.

1. Igaza van a tulajnak. Most tényleg kösse be a száját, vagy mit vársz? Vannak kutyafajok, amelyek hangosak (csivava, kínai kopasz stb), vannak, amelyek kifejezetten csendesek (westie - nekünk ilyen van). Komolyan nem tudom, mit akarsz... Fölöttünk lakik egy friss anyuka, aki kb. 1 hónapja hozta haza a babáját, akinek valami betegsége van, és 24-7 ordít (falak akár a hungarocel, esély sincs rá, hogy akár 1dB-nyi hangot megszűrjenek). Most akkor én is menjek fel, hogy dugítsa már el azt a szerencsétlen gyereket? Fölösleges, mert tudom, hogy úgyse tud neki mit kezdeni. Ha meg nem tetszik, akkor költözz kertesházba - ott majd a srégan elhelyezkedő ház kutyája fog felkölteni. Tökmindegy.

2. 12-en lakunk az épületben. Van egy beosztás a takarításra, hetente egyszer-kétszer kitakarít az, akire épp sor kerül (egy hét - egy tulaj), és meg van oldva. ha van saját takarítótok, azt gondolom, közösköltséggel fizetitek, a kutyatulaj(ok) is. Ha pedig a kutyatulaj pont nem fizet, az nem az állat hibája.

3. Nos, mi speciel összeszedjük. Nem vitatom, én is láttam már gazdit, aki otthagyta, de ezzel a saját morálját mutatja csak meg. Az eb nem ember, hogy szabályozni tudja a záróizmait, amíg elér a wc-re; ha menni kell, akkor neki menni kell - bár arra meg lehet tanítani, hogy legalább a lakásba ne csináljon be. Egyébként az "1 négyzetmétes sincs" az kicsit túlzás, ha mégsem, akkor vagy cigánytelepen laksz, vagy valami ritka igénytelen környéken - azért léteznek közmunkások is.

4. Én utálok mindenféle rovart, a skorpiók és a pókok kivételével (tudom furcsa, ez a legtöbb embernél fordítva van). Most akkor irtsák ki/kössék meg az összes legyet miattam? Vagy ha jön a lovaskocsi, akkor álljon meg, és szalutáljon, amíg elmegyek, csak azért, mert félek, hogy a paci megrug? Ez hülyeség...

5. Kutyát hozol a menhelyről, költsége nem sok van, mert házikoszton is megél. Egyedül az oltás az alap költség. Ez megint csak nem a kutya hibája, hanem embertársaidé. Én is ismerek olyat, akinek a háza az elmúlt pár évben több métert süllyest a belvíz miatt, tiszta penész a lakás, és takarítva se volt legalább 5 éve, de 300.000 forintos kutyája van... Erre szokták mondani: előbb a munka, aztán a szórakozás (értsd: előbb a kötelező dolgok, aztán a hobbi). Csak sokan félreértik, előbb a móka, aztán a szórakozás.

Nicsak, én is tudtam indokolni.

2012. aug. 19. 23:55
 8/13 anonim ***** válasza:
56%

Kedves 7-es!

"Ha meg nem tetszik, akkor költözz kertesházba"

Nem semmi filozófia! De igazad van. A tömbházakat kutyáknak és egyéb állatoknak építették, a tulajok azért fizettek ki értük milliókat. Örüljenek, hogy meghúzhatják magukat benne.

2012. aug. 20. 06:25
 9/13 anonim ***** válasza:
63%

"Állatbarátokkal" (inkább embergyűlölőkkel) nem érdemes vitába keveredni, mert annyira fanatikusan rajonganak a kedvencükért, hogy ha nem vagy velem, akkor ellenem vagy alapon sosem fognak sem meghallgatni, sem megérteni.

Én egyetértek veled, de egy fontos szempont kimaradt: a kutyáknak sincs elég életterük. Nem lehet egy legfeljebb 70 négyzetméteres lakásban rendesen mozogni, elleni. (ezt nem a kisméretű ebekre értettem) A többi dolog pedig a gazdi felelőssége, csak a gazdák nagy része felelőtlen.

A "nem bánt" nekem a kedvenc megszólalásom. :D Anyukámat is így harapta meg a kutya, gazdi üvölti messziről, mert persze a kutyus rohan előre, póráz nincs, 'nem bánt!', aztán láttuk, hogy nem bántott...

2012. aug. 20. 09:29
 10/13 anonim ***** válasza:
83%
Na kik pontoznak le kit? ...
2012. aug. 20. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!