Miért és hogyan változzak meg?
Kedves kérdező
Miért tetted fel ezt a kérdést ? Meg akarsz váltózni – vagy nem ?
Talán úgy változhatsz, hogy helyes önbizalomra (nem elbizakodásra), lelki erőre teszel szert. Ha vallásos keresztény vagy, és van elég bátorságod elhagyni a mások által előírt hitet, akkor van komoly esélyed nagyszerű dolgokat elérni, szert tenni erős jellemre, nagylelkűségre, stb.
Vedd tudomásul, hogy te Isten egyszülött fia/leánya vagy, ismerd el isteni kilétedet a Krisztust – ez nem Názáreti Jézus személyisége, hanem a számodra elrendelt tökéletes isteni ötlet – benned. Hozd ezt a számodra elrendelt tökéletes isteni ötletet kifejezésre, váljon ez eszményeddé legyen a Krisztus folyton szemed előtt mindaddig míg tudatodban vele azonosulsz.
Valójában már most azonos vagy vele – a számodra elrendelt Isten ötlete nem más mint az ÉN VAGYOK benned, nem az az én vagyok, aki kicsinyesen ellenségeskedik, hanem az, aki csendes pillanataidban megdorgál, ha e dolgok megtörténtek, olykor titokban szégyenkezel, és azt szeretnéd, hogy sose történt volna meg.
Olvasd az evangéliumot, de ne feledd el, hogy gyarló emberek írták gyarló embereknek.
Létezik egy megbízható ismérv, amihez ha teljes őszinteséggel egy 'felhőtlen' lelkiállapotban folyamodsz, az igazat tárja ki előtted. Ez az Ismérv a magabiztos Krisztus hangja benned, ennek alávetheted a szent könyvek szövegeit, vagy saját véleményedet, akkor érezheted a dolgok igazságát, helyességét, méltányosságát vagy e dolgok hiányát.
Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!