Miért pénzéhes szinte mindenki?
Magyarul azt képzeled, hogy te leszel a következő szent?
Elmagyaráznád, hogy miért jó az, hogy van valamire pénzed, de nem veszed meg?
És mit általánosítgatsz?
Menj, imádkozz egy kicsit, hogy te becsületesen vágod a fát, a szekrényben van egy rakás pénzed, de nem költöd el. Isten biztos szeret.
Akkor miért van interneted? Nem létszükséglet, tagadd meg.
Kenyéren és vízen kívül eszel mást? Mert a legtöbb dolog nem létszükséglet...
Te csak próbálkozol valami baromsággal...
Azért, mert nem látnak tovább az orruknál. Lakott egy pasas itt az utcánkban, olyan kérót felhúztak, hogy ihaj, aztán meg az ürge tavaly öngyilkos lett.
Mi ellenben melózunk keményen (most pont nem, mert beteg vagyok), és van egy szép (annyira nem szép, de nekünk tetszik) kis házunk, van teteje, nem ázunk meg, van kaja a hűtőben, tüzifa a kamrában. Megvan mindenünk, ami kell, pedig anyagi értelemben nem vagyunk gazdagok, csak tudjuk értékelni, amink van.
A manus meg, akiről írtam, gyűjtötte a pénzt meg a drágaságokat, aztán boldogította őt? Nem.
Erre mondok egyet,költözz le Szabolcsba,aztán meglátod,amikor voltak haverjaim és mondták ,,ebbe a kocsmába ne menjünk mert 300Ft a sör".Majd akkor rájössz,és amikor látod,hogy valaki már 25évesen BMW-vel járkál amit SAJÁT MAGA hozott össze jól menő munkája/vállalkozása segítségével.Mellette dözsöl utazgat,nyelveket beszél,csajozik,olyan boldog,hogy majd kicsattan.Tudod én inkább leszek ilyen és pénzéhes,mint egy ember aki el van magának a kis életével,utazgatni maximum a Balcsira tud vagy a Hősök terére.
Egyszer megérzed a pénz szagát onnantól mindent erre fogsz feltenni,hogy pénzt keressél és minél sikeresebb legyél.
Aki hajkurássza a pénzt annak CÉLJAI vannak neked látom nem sok van.Nekem pl:Hawaii süttetni a s_ggemet koktélt iszogatva,és élvezve az életet,mellette cégvezetőként vezető fejlesztőként egy rakat pénzt keresve beutazva a világot a csinos csajommal.
10/
Igaz régi poszt már de igazad van,viszont másokat hiába próbálsz jó felé vezetni hülyének néznek kinevetnek mert elsüllyedtek a fogyasztói társadalom mocskában.És igazad van rengeteg felesleges dolgot gyártanak és mi meg meg is vesszük azokat teljesen eltévelyedtünk a valóságtól és feláldozzuk másoknak a saját életünk.Ha a dátumot nézem kicsit több mint 10 év után amikor is írtad a kérdést a helyzet még rosszabb lett még függőbbek lettünk és egyre rosszabb,de ezt sokan nem fogják beismerni mert szeretnek a langyos fosban fürdőzni mert a média is efelé vezet.
14/
Nem a gyűjtögetésről írt csak arról,hogy nem a sok szart akarja megvenni ami tényleg felesleges hanem a saját boldogságára fordítja mivel nem csak rabszolgáskodni szeretne tárgyakért vagy ilyesmi.És igaz is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!