Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért pénzéhes szinte mindenki?

Miért pénzéhes szinte mindenki?

Figyelt kérdés
Hová tűntek az olyan tiszta lelkű emberek akiknek az okozza a boldogságot hogy egy átdolgozott nap után jut a betevőre?
2012. aug. 13. 00:04
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
29%
Szerinted miért történt a II. világháború? Szerinted miért volt most is gazdasági világválság? szerinted miért erősödött meg a jobboldal európában, miként a 1928-29-es világgazdasági válság után is? Szerinted miért nem vállalta fel Jézus származását és jött létre a Kereszténység? Erre nevel a média, "amit" fogalmam sincs kik vásárolnak fel.
2012. aug. 13. 00:27
 2/37 anonim ***** válasza:
29%

igazad van, a velejéig romlott ez a világ! Akárhova megyek, mindenhol szörnyű pénzéhes emberekkel találkozom, minden kasszánál! Akár kenyeret veszek, akár mozijegyet, akár a villanyszámlát fizetem be!

Tényleg egyetlen megoldás maradt, nem eszek, nem szórakozok, nem kapcsolok villanyt! Azt hiszem, így eltüntethetem a pénzéhes embereket! Á, fenét! Akkor nem lenne ilyen szép az életem! Inkább kiszolgálom ezeket a pénzéheseket, és adok nekik! És hogy adhassak, dolgozok sokat, és el is kérem a jussomat! Most pénzéhes lettem? Nem hiszem! Én csak kiszolgálom a pénzéheseket!

2012. aug. 13. 00:28
 3/37 anonim ***** válasza:
44%

Ez nem tisztalelkűség, hanem gügyeség.

Nem azt mondom, hogy pénzéhesnek kell lenni, de 'azze, neked az jó, ha hónap végén már nincs pénzed?

Ha nem tudod befizetni a számlákat?

Na látod.

2012. aug. 13. 00:51
 4/37 anonim válasza:
100%
Ez csak magyarban láthatod,hogy nagy a pénzéhség.Ennek oka,hogy a magyar nem tud sporólni,a kiadásait csökkenteni,ezért mindig a bevételei nővelésére törekszik.Például nyugaton tudnak biciklivel is közlekedni,itt mindenhova autóval kell menni,ami sokkal drágább.
2012. aug. 13. 09:41
 5/37 anonim ***** válasza:

1. Monetáris (pénzközpontú) világgazdaság van, mindent a pénz működtet.

2. Ahol a pénz, ott a hatalom.

3. Minden ember önző, kivétel nélkül. Van, aki többé, van, aki kevésbé.

2012. aug. 13. 11:19
 6/37 anonim ***** válasza:

Nyugaton pl. van bicikliút. Nálunk még út se sok.

Ha elég lenne annyi, hogy egyek minden nap, a tököm se töltené az élete felét egy munkahelyen, szemét főnökök közt. A pénzéhes, meg a tisztalelkű, aki úgy boldog, ha robotolhat, meg ehet. Persze. Egyértelműen fake kérdés.

2012. aug. 13. 11:21
 7/37 anonim ***** válasza:
100%
Nyugaton is vannak "szegény" emberek,csak a különbség az,hogy ott a szegény még tud enni,ruházkodni,lakást fenntartani,gyermeket vállalni...és még sorolhatnám.Nálunk,ha valaki dolgozik,a semmiért teszi,mert már az ennivalója is kérdéses...nézzél tv-t.
2012. aug. 13. 14:11
 8/37 A kérdező kommentje:
miért lenne fake? Én úgy élek hogy csak ennyit engedek meg magamnak és teljesen elégedett vagyok az életemmel. Most akkor ki az egészséges és ki a beteg? Hozzátenném, telne olyan dolgokra amikért ti folyamatosan harácsoljátok a pénzt, de én megtagadom ezeket a dolgokat. Ezek elvek.
2012. aug. 13. 14:14
 9/37 anonim ***** válasza:
49%
Elvek, aha...vagyis inkább lemondasz mindenről, amit a modern élet megadna neked (TV, telefon, kocsi stb) csak azért, hogy ne kelljen érte fizetni. Inkább nem is dolgozol, nehogy már több pénzed legyen, vagy legyél valaki. Szép életed lehet küzdelem nélkül :/
2012. aug. 13. 15:00
 10/37 A kérdező kommentje:

"Elvek, aha...vagyis inkább lemondasz mindenről, amit a modern élet megadna neked (TV, telefon, kocsi stb) csak azért, hogy ne kelljen érte fizetni. Inkább nem is dolgozol, nehogy már több pénzed legyen, vagy legyél valaki. Szép életed lehet küzdelem nélkül :/"

Miről beszélsz? dolgozom. de nem azért mint a nagy többség. azért dolgozom hogy elégedett legyek magammal hogy csináltam valamit, én is tettem valamit a világért. ez az elégedettség megvan. a modern életből pedig kiveszem a részem én is (internet). Egyébként van küzdelem az életemben. Antikapitalista vagyok és nagyon remélem hogy egyre többen leszünk akik így éreznek. Megtagadok mindent (szinte mindent) ami nem létszükséglet. Tudom hogy az emberek nagy részének ez elképzelhetetlen, számomra viszont természetes.

2012. aug. 13. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!