Ti gyerekkorotokban értelmeztetek félre szavakat, vagy kifejezéseket?
Én például amikor szüleim fölvittek a mamáékhoz és otthagytak,akkor a mamám azt mondta,hogy "elmentek dógozni".Én erre azt hittem,hogy anyámék egy nagy gurigát görgetnek egész nap.Azt hittem,ezt jelenti a "dógozni".És mindig mondtam,hogy én soha nem akarok dógozni.:)Olyan is volt,hogy amikor a mamáméknál töltöttem egy hétvégét,a mamám megjegyezte,hogy "anyádék most dógoznak és nem akarják őket elengedni."Én meg azt hittem,hogy bezárták őket a liftbe és ott görgetik a gurigát.:)
Nektek is volt ilyen?
Persze:)
A hirdetéseknél azt hittem, hogy az Érd. az azt jelenti, hogy Érden van az eladó dolog.
:)))))
Ez másnak nem annyira poén, de a lakótelepen ahol felnőttem, a háziorvosnak nagyon furcsa vezetékneve van. Ugye a szüleim hozzá jártak (Járnak ma is, és most már én is.), és a barátnőim szülei is. És kiskoromban apukám mindig mondta, hogy megyek a XY-hoz. És én mindig azt hittem, hogy ez valami nagy hely, ahova apának mindig mennie kell. Pár éve beszéltük ezt barátnőimmel, és ők is mondták, hogy mikor kicsik voltak és a szüleik beszéltek a háziorvosról, ők is azt hitték. :)) Biztos volt még most nem jut eszembe, de majd gondolkodom rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!