"Túlórázz te, neked nincs gyereked! ", "Utazz el a konferenciára te, neked nincs gyereked! " és hasonlók. Miért hiszi azt sok anyuka, hogy másnak nem kell szabadidő?
Neked nincs gyereked, így el sem tudod képzelni, mekkora meló szülőnek lenni. Amíg nem volt, én sem tudtam elképzelni még csak a TIZEDRÉSZÉT sem annak, hogy mekkora strapa. Örülök, hogy élek, komolyan. Amióta gyerekem van, szabadidős tevékenységeim többnyire a következők: tisztálkodás, evés (általában kínait vagy gyrost eszem, mert azt nem kell elkészíteni), nagy ritkán alvás.
Szórakozás? Kikapcsolódás? Az meg mi fán terem?
És ha más így érez, az miért kell, hogy hátrányosan befolyásolja az életemet?
Én is tervezek gyereket, így nem a gyerekekkel vagy az anyákkal van bajom, nyugi, hanem azzal, aki visszaél ezzel a szép "feladattal".
23. vagyok. Még arra a mondatodra reagálnék, hogy "Őket sem kötelezte senki, hogy gyereket szüljenek..." Szándékosan vállaltam gyereket és nagyon örülök, hogy ezt tettem, ha visszamehetnék az időben, sem tennék másképp. De akkor is RENDKÍVÜL idő- és energiaigényes dolog szülőnek lenni. ELKÉPESZTŐEN.
Egyetértek veled abban, hogy nem szép dolog visszaélni ezzel. Én sem vállalok el bizonyos dolgokat a gyerek miatt, de megmondom kulturáltan, hogy bocsi, de nem fér bele. Szerintem itt a stílus a kulcsszó.
23-mas! Ne felejtsd el, hogy azt a gyereket Te vállaltad, és nem a főnököd vagy a kollégáid. Ha elég felnőtt vagy egy gyerekhez, akkor ahhoz is legyél az, hogy vállalni tudd a kötelezettségeket.
Kérdező: én nagyon sajnálom az olyan anyukákat, akik minden segítség nélkül nevelnek gyerekeket, ami azt illeti ismerek is ilyet. De! Ahogy 23-masnak is írtam, azt a gyereket mindenki magának vállalja/vállalta és egyáltalán nem látom, hogy a a kollégának miért kéne többet vállalnia, mert héj neki gyereke van? Az, hogy egyszer-egyszer az ember úgy van vele, hogy oké segít, hiszen családos még egy dolog. De mindig? Nem értem miért kell a másiknak szívni amiatt, hogy valaki képtelen felelősséget vállalni a döntéseiért? Nem minden anyuka ilyen, de itt Mo-n különösen divat amögé burkolózni, hogy nekem gyerekem van, neked meg nincsen, szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!