Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kapcsolódtok ki, ha...

Hogyan kapcsolódtok ki, ha van hetente pár óra szabadidőtök? Ki felügyel addig a gyerkőcötökre?

Figyelt kérdés

Van olyan anyuka is, aki nem teheti meg, hogy elmenjen hetente akár 2 órára egyedül (barátnőkkel) valahova?

Jár nekünk is egy kis szabadidő GYES alatt?Vagy az önzőség lenne?

2012. júl. 13. 21:26
1 2
 1/17 Disi ***** válasza:
100%
Én zumbára járok. Hetente 3x van, este 1/4 8-tól, amúgy is apáé a fürcsi, oda eljárok ha tudok. Barátnőzni ritkábban jutok el, ha kerti parti van, megyünk mindnyájan. Amúgy van egy pár barátnőm aki szintén babás, velük összejárunk "bandázni", így napközben ki tudjuk magunkat beszélgetni a gyerkőcök mellett. Úgyhogy felnőtt társaságom van napközben is. Néha még a heti 3 alkalom miatt is lelkiismeretfurdalásom van, így amellett már nem szívesen megyek el máshova.
2012. júl. 13. 21:38
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Havi 1* megyünk a férjemmel egy pár órás délutáni programra, pl mozi, vagy ilyesmi. Addig anyu van a fiammal. Ha barátnőzni akarok, akkor a férjem vigyáz rá, bár ez ritka. A szomszédomban van egy csaj, akinek egy idős a fia az enyémmel, vele szoktunk mi is bandázni.
2012. júl. 13. 21:45
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Azért jó, hogy néha ki tudtok kapcsolódni.Egészen feltöltődhettek:D
2012. júl. 13. 22:05
 4/17 anonim ***** válasza:

Sehogy, sajnos. 2 éves a nagy, 3 hónapos a kicsi. Mielőtt a kicsi megszületett, elmentem talán 3 vagy 4 alkalommal moziba, színházba, addig az apjával volt. Mondjuk én nem is szívesen hagyom másra amíg picurka, fél éves koráig, illetve amíg csak szopik, addig semmiképpen. A nagyobbikom 8 hónapos volt, amikor először elmentem este (lefektetés után) táncolni, és 16 hós, amikor 24 órára az apjával maradt (Bp-re mentem koncertre, úgyhogy nem is tudtam volna aznap megfordulni).

Rajtunk, a szülein kívül csak akkor vigyázott rá eddig más (anyósomék), amikor megszületett a pici - én a kórházban voltam, az apja meg dolgozott, úgyhogy a nagyszülőknél napközizett a legény.

2012. júl. 13. 22:19
 5/17 anonim ***** válasza:
3 éves a nagy és fél éves a pici.Már nem szopizik egyik sem.Heti kétszer járok zumbára,fél 8-tól.Emellett két hetente 2 óra az enyém.Ilyenkor vagy fodrászhoz megyek,vagy kozmetikushoz,vagy vásárolni,vagy uszodába.Van olyan is,hogy megkérem a nagyszülőket vigyék el a gyerekeket egy kis időre,ilyenkor nézek egy filmet,veszek egy forró fürdőt.De igazából akkor kérem meg őket egy kis felügyeletre,amikor akarom,de nem igazán jellemző:)Nagyszülők,tesómék vigyáznak általában a lányokra.
2012. júl. 13. 22:42
 6/17 anonim ***** válasza:
Én már 4 éve nem voltam sehol. a NAGY 4 ÉVES A KIcsi 4 hós én meg be vagyok gyöpösödve. már kész vok. segítség nincs aki elvinné őket. vagy ha van akkor 2 hétig hallgatnám utána. közelben még kisgyerekesek sincsenek, sem játszótér lehet hogy idegbeteg leszek. ja apa meg sokat dolgozik.
2012. júl. 14. 07:28
 7/17 anonim ***** válasza:

3 hetente megyek körmöshöz, erről nem vagyok hajlandó lemondani, mert sajnos a saját körmöm borzalmas.

Ezen kívül ha minden jól megy, heti 1x beülök kávézni a barátnőimmel. Addig általában apukája vigyáz rá. Régebben nem volt gond, de most pár hete nem élünk együtt, azóta nehezebb leszervezni. De szerencsére unokatesóm is ráér néha.

Mióta külön vagyunk, azóta sokkal jobban igénylek 1-2 óra szabadidőt, mert ugye egyedül egy gyerekkel könnyen be lehet csavarodni. :)

2012. júl. 14. 07:30
 8/17 anonim ***** válasza:

Sehova egy lépést nem tudok menni a gyerek nélkül...

nagyszülők aktív dolgozók,nem tudnak vigyázni rá...a férjem vagy dolgozik,vagy dolgozik...

2 éve sehol nem voltam egyedül...

ROMON VAGYOK!!! :(((

2012. júl. 14. 07:37
 9/17 anonim ***** válasza:
54%

Járok fodrászhoz 2 havonta 1x, kozmetikushoz havi 1-2x és körmöshöz havi 1x. Ettől még nem vagyok műpics@, mielőtt valaki letámadna! Csak hajat vágatok, szemöldököt szedetek és 1 vékony réteg zselé van a körmeimen, mert amúgy húsig be szokott szakadni :( Na mind1, nem ez a lényeg!

Ezen kívül vásárolgatni szoktam havi 1-2x, ill. néha barátnőzök vagy ott alszom a húgomnál egy kártyaparti, pletyi és ivászat után :)

A párommal havi 1x elmegyünk valahová, pl. tegnap shoppingultunk a biatorbágyi outletben, a múltkor pedig a Múzeumok éjszakáján voltunk, de amúgy mozizni, szórakozni is szoktunk, utóbbit a barátainkkal.

Ilyenkor a nagyszülők vigyáznak a gyerekeinkre. Ha csak én egyedül megyek, akkor a párom. Ha ő megy valahová, akkor én.

Futni szoktam még járni, de azt nagyon szeretek a nagyobbik fiammal is, aki közben mellettem biciklizik.

Spinningre is jártam, de ott van gyerekmegörző, így a gyerekeket addig be tudnám adni.

Nem akarok senkit sem megbántani, de nem értem hogy lehet az, hogy valaki ÉVEKIG nem jut el sehová gyerek nélkül. Ebben azért szerintem az anyuka is hibás, nem csak a körülmények! Még egy szoptatott csecsemő mellől is le lehet lépni 1-2 órára, tapasztalatból mondom, mert mindkét gyerekemet szoptattam 1-1 évig, 6 hónapig kizárólagosan. Amíg elmentem kicsit kikapcsolódni, addig az apukájuk vagy a nagyszülők vigyáztak rájuk.

Ja és mindannyian aktív dolgozók vagyunk!

2012. júl. 14. 09:33
 10/17 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem az anyukáknak is igenis jár néha-néha a kikapcsolódás, gyerek nélkül. Így szerintem otthon is sokkal könnyebb helyt állni. Engem feltölt ha kettesben párommal be tudunk ülni akár csak egy Mekibe, vagy kínaiba. (Étterembe előtte is csak jeles napokon jártunk.) Vagy barátnőimmel egy kávéra. (Bár velük gyerekestül szoktunk többnyire találkozni, mert a kicsik jól el vannak együtt.) De engem az is kikapcsol, ha egy kicsit egyedül elmehetek vásárolni, nézelődni, sétálni. Sokkal jobban érzem utána magam. Általában ez olyankor van, ha párom tud vigyázni a kicsire, vagy ha eljön anyósom, de ez kb. 2 hetente, havonta van, esetleg néha ha a húgom ráér, megkérem őt.
2012. júl. 14. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!