Hogyan kapcsolódtok ki, ha van hetente pár óra szabadidőtök? Ki felügyel addig a gyerkőcötökre?
Van olyan anyuka is, aki nem teheti meg, hogy elmenjen hetente akár 2 órára egyedül (barátnőkkel) valahova?
Jár nekünk is egy kis szabadidő GYES alatt?Vagy az önzőség lenne?
Kedves 9.
Pedig sajnos hidd el,hogy van olyan akinek egyszerüen nics hova tennie a gyereket...
A másik meg ,hogy sajnos a pénz is nagyon nagyon kevés....és pl.amiket írtál,em mind sok sok pénzbe kerül...
és tényleg nem bántani akarlak...
9. vagyok
Persze, így átolvasva valóban soknak tűnik annyi minden :)
Mondjuk a fodrász 2 havonta 3000 Ft, mert nem egy menő szalon, ráadásul ismerős. A kozmetikus ugyancsak, ő nem is kér pénzt egyáltalán, mert a párom is szokott neki dolgozni. Amúgy 2 hetente 800 Ft lenne a szemöldökszedés.
A körmöst csak azóta engedem meg magamnak, mióta újra dolgozom (fél éve), mert egyrészről jelentősen több lett a bevételünk, másrészről tényleg nagyon gáz a körmöm, így viszont havi 1x5e Ft-ért egész hónapban szép, ápolt és hozzá sem kell nyúlnom.
Szóval ez havonta 3-4 fix alkalom, amikor lelépek otthonról. Én ezt nem tartom önzőségnek, mivel a gyerekek előtt ennél sokkal több időt és pénzt fordítottam magamra...
Gondoltam, hogy le leszek pontozva, de mind1, nem érdekel.
Rengeteg olyan anyukát ismerek, akik szerint az a szuperanya, aki sosem hagyja másra a gyerekét, még a saját apjára sem! Szóval LENNE segítsége, de ő nem kér belőle. Meg aki szerint az anyósa/anyja/férje alkalmatlan rá, ezért inkább mártírkodik...
Számomra az is érthetetlen, hogy miért kizáró ok a dolgozó nagyszülő? Nálunk is dolgoznak még mindannyian, mégis havi 1-2x boldogan vigyáznak az unokáikra! Pedig nem csak tőlünk van nekik, hanem a testvéreinktől is! Pl. anyu ma is dolgozik, de már 2x hívott, hogy mikor megyünk át és hogy ott alhatnának-e a gyerekek.
Persze tudom, ez nem mindenkinél adott, viszont azt is tudom, hogy én tudatosan tettem azért, hogy az én és a gyerekeim kapcsolata is jó legyen a nagyszülőkkel, hiszen mindannyiunknak szüksége van a másikra!
A szüleim reggel 5.50-kor mennek melózni,anyósommal együtt ,este 6-7 mire hazaérnek...hétvégén meg nekik is ott a háztartás,kert ,nem várhatom el,hogy még emelett vigyázzanak a manócskámra is.Sokat ott vagyunk hétvégén,de én babázok,ők meg végzik a dolgukat.A férjemnek 2 munkahelye van...Hétfő,szerda,szombat, vasárnap 8-20 ig dolgozik egy nagyáruházban,a többi napon pedig távfelügyeletben(járőr)24 órázik...
Faluban lakunk,itt semmi nincs,se barátnők,vagyis az van de szintén dolgozik...
úgyhogy tényleg nincs kire hagyni...
és nagyon nagyon rossz...be is vagyok fordulva rendesen:(((
ezt a 9.meséltem és nem pontozlak le,mert Te csak leírtad a véleményed,ami tök jó
Aki tud, az menjen.De tényleg.Én már totál befordultam 3,5 év alatt itthon.Kimegyünk a játszótérre, és onnan sasolom a játszó melletti kis termet, amiben a zumba van.Hát nekem csak a zene jár, míg az 5 hónaposommal és a 3 évesemmel küzdök.
Egyszer nekem is eljön az idő...
Nem pontoztam le senkit.
Kellemes hétvégét!
(Megyek, így 6 óra tájékán nekiállok az ebédnek:()
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!