Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » "Túlórázz te, neked nincs...

"Túlórázz te, neked nincs gyereked! ", "Utazz el a konferenciára te, neked nincs gyereked! " és hasonlók. Miért hiszi azt sok anyuka, hogy másnak nem kell szabadidő?

Figyelt kérdés
Munkahelyen tapasztaltam nagyon sok anyuka körében, hogy mindent azokra húznának rá, akiknek nincs gyerekük. Túlórázzon az, utazzon konferenciára az, menjen be előbb az, de pénzjutalomnál ő is áll előre, mert hát neki gyereke van... Miért kell ezt csinálni? Akinek nincs gyereke, egyedül él, annak vajon nem kell a szabadidő? Miért hiszik, hogy annak nincs élete? Őket sem kötelezte senki, hogy gyereket szüljenek...
2012. aug. 2. 12:38
1 2 3
 1/30 Sókristály ***** válasza:
43%

Valóban igazságtalan, mármint a gyerektelenek szemszögéből.

Viszont képzeld el a gyerekes helyzetét, akinek nem a szabadidejéből csípődnek le ezek az órák, hanem a gyerek körüli teendőiből, és sokszor erre az időszakra a felügyeletét sem tudja megoldani.

2012. aug. 2. 12:40
 2/30 anonim ***** válasza:
48%
Nekem sincs gyermekem, de nekem természetes volt, hogy hamarabb bevállalok túlmunkát, mint az akinek 4-re vagy 5-re a gyerekért kell menni. Azt meg, hogy ki mennyi jutalmat kap, sosem érdekelt, ahogy az sem, hogy a másik mennyi fizetést kap.
2012. aug. 2. 12:43
 3/30 anonim ***** válasza:
37%
Talán azért, mert a gyerekkel akarnak lenni?! És mivel neked nincs, így te el tudsz menni, tudsz túlórázni. Értem én, hogy szabadidő, meg hasonlók, de lehet a gyerekesek meg nem tudják megoldani a felügyeletet... De különben majd rájössz, ha lesz egy gyereked. És én inkább segítettem a gyermekes munkatársaimat, mert sejtettem, hogy neki nagyobb szüksége van a szabadidőre, mint nekem, akinek se kutyája se macskája nem volt.
 4/30 anonim ***** válasza:
100%

He-he-he

Nálunk is ez ment. Mindig az egyedülállóknak kellett minden ünnepet vinni. Aztán a főni extra pénzt osztott érte. egymás haját tépve sorakoztak, hogy nekik kell a pénz, mert gyerekük van. Na akkor már késővolt és jöttek azok a kárálások, hogy most ők azért vannak hátrányosan megkülönböztetve, mert gyerekük van és hogy nincsenek rájuk tekintettel.

5/30 anonim válasza:
100%
15 hónapos a kislányom :D.Csak azért nvetek, mert az elött,hogy nem volt gyerekem, velem is ezt csinálták.Sőtt, azt is mondták a fülem hallatára, hogy nem kellene olyan kolléganőt felvenni, akinek nincs gyereke, mert "azok" (így neveztek minket), még el fognak menni szülni.Jobb az olyan akinek van (persze 3 hetenként beteg a gyerek), akinek már van családja.Fel a fejjel, irigyek rád :).
2012. aug. 2. 12:44
 6/30 Sókristály ***** válasza:
83%

Bocsi, elment...

Nekem pl. a túlóra azt jelentette, hogy a srácaim az iskola előtt fagyoskodtak, mert bezárt a napközi, és hozzánk nem tudtak egyedül hazajutni. Az oviban meg azzal járt, hogy keresztben lenyelt az a dadus, akinek az én gyerekem miatt kellett túlórázni.

És igaz, hogy senki sem kényszerített a gyerekvállalásra, de nem is hiszem, hogy ennek köze van a dologhoz. A legtöbb embernek igénye van arra, hogy gyerekei legyenek, és akkor sem tudja megoldani az összes munkahelyi túlórát, egyebet, ha megfeszül.

2012. aug. 2. 12:44
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

"Munkahelyen tapasztaltam nagyon sok anyuka körében, hogy mindent azokra húznának rá, akiknek nincs gyerekük. "

Én ezt nálunk nem tapasztaltam. Én is anyuka vagyok, az elmúlt 7 évben összesen 2 napot hiányoztam a gyerek betegségére hivatkozva. Szerencsére nekem van segítségem. Akik most dolgoznak körülöttem, azok sem passzolják le a munkát, csak másképp szervezzük. Tehát ha tudom, hogy 5-kor le kell lépnem, akkor nem kávézgatok kétszer is egy nap beszélgetve, nem trécselek senkivel, hanem belehúzok. Vagyis mennyiségben nem dolgozok attól még kevesebbet mint más. Vagy ha tudom, hogy pl. másnap 4-kor van leadási határidő, nekem meg anyáknapi ünnepély van, akkor előző este sokáig bent maradok.

Viszont a gyerek tényleg sok munkahelyen kívüli elfoglaltságot ad. Én pl. múltkor el tudtam utazni pár napra külföldre, de megértem azt, aki nem tud, mert nem tudja kire bízni addig a gyereket.

2012. aug. 2. 12:47
 8/30 A kérdező kommentje:
Én boldogan segítettem egy-egy alkalommal azzal, hogy bevállaltam a túlórát, mert akkor még én is beláttam, hogy persze, azért fontos neki, hogy a gyerekével legyen... De viszont rettentően idegesítő, mikor ez van folyamatosan. Neki az egyéni döntése volt, hogy megszülje a gyerekeit, nekem az egyéni döntésem volt, hogy eddig nem születem gyereket, inkább egyedül élek, utazok, ilyesmi. Most mondtam le egy utat, csak azért, mert be kell mennem, mivel a kolléganőmnek gyereke van és századszorra sem tudja megoldani a felügyeletét. Deee én - akinek semmi köze senki gyerekéhez - oldjam meg, hogy neki ne kelljen megoldania MOST SEM.
2012. aug. 2. 12:50
 9/30 anonim ***** válasza:
89%

Jaj, nem kell ez az álszent duma.

Aki akar, dolgozzon, aki nem akar, az meg ne dolgozzon - akár van gyereke, akár nincs.

A munka az munka, a család az család, a munkaidő az munkaidő, a szabadidejében meg mindenki azt csinál, amit akar. A szabadidő a munkaidő után kezdődik, nem akkor, amikor a gyerekeket lefektettétek.

Javaslom a kérdezőnek, hogy tartsa magát a munkaszerződéséhez, annyi munkát vállaljon annyi pénzért, amire a szeződése kötelezi, és ha kevesli a fizut vagy a jutalmat, keressen másik állást. De ne hagyja, hogy hülyére vegyék.

A gyerekvállalás nagyon szép és dicsérendő dolog, de senki ne felejtse el, hogy mindenki magának vállalja a gyereket, nem másnak, nem a férjének/feleségének, nem a nagymamának, nem a kollégáknak stb. Ez bizony több lemondással és kevesebb szabadidővel jár. Ha nem tudja teljesíteni a munkahelyi követelményeket, akkor keressen olyat, amit teljesíteni tud család mellett. De a gyerekére hivatkozva ne terheljen másokat.

2012. aug. 2. 12:51
 10/30 A kérdező kommentje:

"Én is anyuka vagyok, az elmúlt 7 évben összesen 2 napot hiányoztam a gyerek betegségére hivatkozva."

Természetesen nem ilyen esetekről beszélek. Ennyivel - többel is - az ember szerintem akkor is segít, ha nem gyerekről van szó. Viszont mikor visszaélnek ezzel, az bosszantó.

2012. aug. 2. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!